­

Om den dramatiske fødselen: - Fikk meg en knekk

Pia Tjeltas tvillinger kom til verden seks uker for tidlig.

KREVENDE TID: Skuespiller Pia Tjelta og kjæresten Oddgeir Thune ble tvillingforeldre for snart to år siden. Men fødselen var preget av dramatikk. Foto: Andreas Fadum
KREVENDE TID: Skuespiller Pia Tjelta og kjæresten Oddgeir Thune ble tvillingforeldre for snart to år siden. Men fødselen var preget av dramatikk. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det var vinteren 2015 skuespiller Pia Tjelta (39) kunne fortelle verden at hun hadde blitt tvillingmamma. Lille Agnes og Jonatan har gledet Pia masse de par siste årene, og sammen med barnefar Oddgeir Thune har den lille familien kost seg.

Alle skjønner at det krever mye å ta vare på et nyfødt barn, men to samtidig kan være ekstra krevende. Spesielt hardt er det nok når de er født seks uker for tidlig, og er avhengig av medisinsk behandling for å overleve.

I et intervju med VG Helg forteller Tjelta om dramatikken som utspilte seg på fødestuen, tiden etterpå og hvordan hun i dag tar mammarollen alvorlig.

- Jeg fikk meg en liten knekk da jeg så de to ligge der med sondene sine og under full overvåkning, sier hun til avisen.

Omfavnet «mammasfæren»

Barna skulle egentlig fødes etter nyttår, men kom til verden i førjulen. Selve fødselen gikk bra for Pia, som var høy på adrenalin da barna kom til verden.

- Vi gikk som foreldre inn i full beredskap og var årvåkne hvert sekund på døgnet.

Selv om de første dagene bød på dramatikk og neglebiting, har tiden med barna vært god. Det har gjort noe med henne som person. Fra å være dedikert til arbeid hele tiden, måtte hun fokusere på barna når de først hadde kommet. Det falt naturlig for skuespilleren.

Saken fortsetter under bildet.

STOR MAGE: Skuespilleren avbildet sammen med kjæresten Oddgeir og datteren Sofia sommeren 2015. Foto: Andreas Fadum
STOR MAGE: Skuespilleren avbildet sammen med kjæresten Oddgeir og datteren Sofia sommeren 2015. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Da jeg fikk tvillinger, omfavnet jeg den sfæren det er å være mamma. Jeg hadde ikke tanken på jobb et sted, forteller hun og legger til at det likevel kom flere tilbud om store roller.

- Tvillingene har gjort meg totalt «soft», bløt i hjertet og skjør, forteller hun til helgemagasinet.

Spilte Beyoncé på fødestuen

I et intervju med Dagbladet i 2016, fortalte «Buddy»-skuespilleren at det finnes mange tvillinger i slekta hennes. Selv om hun derfor visste at det kunne være snakk om to da hun og Oddgeir Thune ble gravide sammen, fikk hun seg en overraskelse.

- Han lo. Jeg grein, så vidt jeg husker. Jeg har tvillinger på alle bauer og kanter i slekta, så på en måte visste jeg at vi kom til å få tvillinger, sa Tjelta til avisen.

Og selv om tvillingene altså fikk en noe dramatisk start på livet, med et opphold på sykehusets intensivavdeling, var det faktisk «fødefest» på fødestuen mens fødselen pågikk.

Både Pia, datteren Sofia (16), kjæresten Oddgeir og venninnen Vanessa Rudjord, samt to leger, to jordmødre og en barnepleier var til stede. Og det var ikke stille og rolig:

- Det var stappfullt der inne. Sofia spilte Beyoncé- og Britney Spears-sanger. Full fødefest! Oddgeir hadde i det minste vettet i behold. Han var i beredskap og skjønte at dette kan jo gå gærent. Mens jeg var rett og slett ikke tilregnelig. Full av endorfiner og overmot lå jeg der i en slags eufori, sa Tjelta til avisen.

Da Jenny Skavlan (31) og Thomas Gullestad (36) ble foreldre til datteren Åse (1) i fjor vår, var det faktisk også til lyden av popstjernen Beyoncé.

«Verden har blitt rikere! 28. April 2016 kom lille Åse til verden til lyden av Daddy Lessons med Beyoncé. Hun har ingen jobb, eier ikke nåla i veggen og har foreløpig relativt dårlige bordmanerer. Hun er perfekt!», skrev den nybakte faren humoristisk på Instagram etter fødselen.

Jenny Skavlan og Thomas Gullestad gifter seg på det norske design- og arkitektursenteret Doga i Oslo. Live Nelvik, Tore Sagen, Maria Mena, Maria Bonnevie, Synnøve Skarbø, Pia Tjelta, Henrik Thodesen, Petter Skavlan, Stein Johan Grieg Halvorsen og Gitte Witt intervjues for anledningen. Vis mer

Slik skjulte hun babymagen

I januar ble det kjent at Pia Tjelta var én av 15 nye skuespillere som er blitt fast ansatt ved Nationaltheatret. Og i høst er hun tilbake i sukessforestillingen «Lille Eyolf», der hun spiller mot blant andre Kåre Conradi (45).

Selv om den forestillingen faktisk er utsolgt allerede, er det mange som først og fremst kjenner Tjelta fra film og tv. De siste årene har hun spilt i TVNorge-serien «Neste sommer», og hun gikk faktisk gravid med tvillingene under innspillingen av en av sesongene.

Pia Tjelta intervjues i forbindelse med lansering av kleskolleksjon, og får spørsmål om "Neste sommer"-innspillingen der hun bruker sine egne luksus-vesker. Vis mer Vis mer

Derfor måtte produksjonen være kreative for å skjule den voksende magen for tv-kameraene:

- Alle i produksjonen visste jo at jeg var gravid, men ingen visste at det var tvillinger. Noen lurte vel, da de så hvordan jeg vokste. Men det ble ordnet på sett og vis ved at jeg hadde en diger veske foran magen, at jeg tittet fram bak hushjørner eller ut av vinduer, har Tjelta tidligere sagt til VG.

LES OGSÅ: Letter på sløret om den dramatiske adoposjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer