Ole «Lukkøye» Klemetsen

Om «Camp»: - Pinlig å være med

Ole «Lukkøye» Klemetsen har lite til overs for hvordan oppholdet på «Camp Kulinaris» ble.

SKUFFA: Ole «Lukkøye» Klemetsen fikk en god dose drama mer enn han ønsket seg inne på «Camp Kulinaris». Foto: Tore Skaar/Se og Hør
SKUFFA: Ole «Lukkøye» Klemetsen fikk en god dose drama mer enn han ønsket seg inne på «Camp Kulinaris». Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert

- Jeg fikk et lite sår og så fikk jeg streptokokker. Jeg lå på sykehuset i x antall uker og måtte til slutt amputere fingeren for å kunne fortsette karrieren min, har tidligere proffbokser, nå «Camp Kulinaris»-deltaker Ole «Lukkøye» Klemetsen (49) tidligere sagt til Dagbladet.

49-åringen er for tiden aktuell i ovennevnte program, hvor han sammen med en rekke andre kjendiser skal drive en restaurant i Portør, Kragerø, og man kunne kanskje tenke seg at å mangle en finger kunne by på utfordringer på kjøkkenet.

For Klemetsen sin del skulle imidlertid dette vise seg å bli den minste bekymringen under deltakelsen.

- Annet enn når jeg feier av bord med hendene og smulene ramler rett gjennom, sier han lattermildt, og legger til:

- Neida, det hadde hundre prosent ingen påvirkning, jeg er jo vant til det. Det var helt uproblematisk.

- Castingen var ille

Det som derimot var vanskelig, var alle intrigene som oppsto mellom deltakerne - noe den tidligere proffbokseren har fint lite til overs for.

AMPUTERT: Ole «Lukkøye» Klemetsen forklarer hvorfor han kun har ni fingre. Vis mer

- Da castingen ringte og spurte om jeg ville være med, så svarte jeg at «det kommer ikke på tale. Jeg er helt ukjent og uerfaren på kjøkkenet». Men da sa de jo at det er sånne som meg de vil ha med, ikke bare de som har mye kunnskap, forteller han.

Klemetsen bestemte seg for å takke ja med mål og håp om å få lære mer om matlaging.

- Det tok en helt annen retning enn jeg hadde trodd, dessverre, sier han.

- Den castingen her var på veldig mange måter ille, uten at jeg skal gå for mye i detalj. Det ble for dumt rett og slett. For mye intriger utenom og i forbindelse med matlaging. Det ble for mye surr og vas og det var direkte pinlig å være med på, fortsetter han.

Programdirektør i TV3, Jonas Møller, sier til Se og Hør at han synes det er synd Klemetsen fikk en dårlig opplevelse.

- Vårt mål er alltid at deltakerne våre skal ha et bra opphold når de er på Portør. Vi håper likevel at Ole sitter igjen med noen gode opplevelser og at familien nyter godt av de nyervervede kokkekunnskapene sine, sier han.

Klemetsen påpeker at det ikke er hans oppgave å velge ut hvem som skal være med og ikke, og skjønner at det handler om å lage god tv-underholdning. Det hindret likevel ikke ham i å synes det er flaut som voksen mann å ha vært med på.

STORMER UT: Når Anna Rasmussen tar over en av oppgavene til Richard på «Camp kulinaris» blir han så forbannet at han stormer ut av kjøkenet. Vis mer

- Styr og hyling

49-åringen beskriver en tilværelse i Portør preget av mye styr, hyling og alkohol som skal ha gjort det hele verre ifølge ham.

- Jeg ønsket bare å lære og lage mat, men det ble noe annet. Jeg hadde håpet vi skulle være som et fotballag, som skulle samarbeide, hjelpe hverandre og spille hverandre gode. Når man blir satt til oppvask i stede for å få hjelp, så er det ikke riktig, mener han.

- Men det hjalp i det minste på slankekuren min da - det ble mye stress rundt dette. Det var ikke gøy, enkelt og greit, fortsetter han.

Klemetsen legger videre til at alt lå til rette for å lage mat på høyt nivå med mesterkokk Kjartan Skjelde (44) som lærer. Opplevelsen han sitter igjen med ble altså noe rimelig annet enn han først hadde sett for seg.

- Det er selvsagt kjempeleit. Tilbakemeldingene vi får fra deltakerne, både årets og tidligere sesonger er heldigvis jevnt over bra. Men som alle andre, har også vi forbedringspotensial, sier programdirektør Møller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer