Anja Johansen:

Om bryllupet: -Tydeligvis litt unormalt

Influenseren slår et slag for gjenbruk når hun nå har planlagt bryllupet sitt.

GIFTEKLARE: Lavrans Solli og Anja Johansen blir mann og kone om et par måneder. Foto: Skjermdump Instagram
GIFTEKLARE: Lavrans Solli og Anja Johansen blir mann og kone om et par måneder. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Det nærmer seg seks år siden influenser Anja Johansen (35) og tidligere proffsvømmer Lavrans Solli (30) forlovet seg på selveste julaften.

Paret har vært sammen siden 2013, og sammen har de døtrene Frøya (8) og Maud (3).

Nå nærmer bryllupet seg med stormskritt, noe som betyr at de fleste brikkene i bryllupsplanleggingen har begynt å falle på plass.

For mange er det en viktig del av planleggingen å dra i brudesalongen for å velge ut sin spesielle brudekjole. Flere velger også å bruke penger på profesjonelle frisører og sminkører på den store dagen.

NYGIFT: Se den rørende talen Petter Pilgaard holdt for Vendela på den store bryllupsdagen. Video: Tor Lindseth. Vis mer

Johansen kan imidlertid avsløre at hennes brudekjole er kjøpt via en gjenbruksapp, til bare 1300 kroner.

- Tydeligvis litt unormalt

- Jeg har aldri vært vært en sånn «prinsessejente» som har hatt lyst på stor kjole. Jeg vet jo at det er dyrt med brudekjole, forteller Johansen til Se og Hør, og legger til at også både skoene og kjolen til etterfesten er kjøpt billig eller brukt.

Hun skal imidlertid fikse håret hos frisøren, men gjør sminken sin selv - med hjelp av søsteren sin.

Johansen har beregnet at hun har brukt under 4000 kroner til sammen på antrekk og styling til bryllupet. Det mener hun er svært lite i forhold til hva mange andre bruker.

ELLE-FESTEN: Emilie Stordalen om bryllup og sommerplaner. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Jeg hadde en spørreundersøkelse med følgerne mine på Instagram, hvor jeg spurte dem om hva de hadde brukt på seg selv før sine bryllup. Da svarte 80 prosent at de hadde brukt over 35 000 kroner. Så å være under 4000 kroner er tydeligvis litt unormalt, mener hun.

Vil bruke pengene på noe annet

- Hva er grunnen til at du ikke velger en splitter ny brudekjole?

- Det er fint å slå et slag for gjenbruk! Den kjolen jeg fant på Tise er helt lik en brudekjole, og hvis budsjettet ditt holder på å sprekke så kan det hende man finner noe som er brukt. Da kan man jo bruke de pengene på noe annet.

Johansen kan fortelle at middagen og festen vil finne sted på restauranten Feinschmecker i Oslo. Pengene som ble spart på å kjøpe en brukt kjole, blir heller brukt på god mat og drikke til gjestene.

BRYLLUP: Pia Tjelta og Oddgeir Thune avslørte at de hadde forlovet seg i 2020. Slik svarte hun da vi spurte om bryllupsplanene. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Vi er veldig glad i å være sjenerøse med gjestene våre, og er interessert i mat og råvarer, så derfor vil vi ha fokus på maten. Det er mange som har sagt at «det er veldig dere», og det er fint å høre. Vi elsker å dele med dem vi er glad i. Dette blir ikke et bryllup med mye greier, det blir bare oss og de aller nærmeste på Feinschmecker, forteller hun.

Utradisjonell bryllupsreise

35-åringen kan også avsløre hvor de vil reise på bryllupsreise. Turen går til Roma, som Johansen omtaler som deres «kjærlighetsby».

Paret har nemlig pleid å reise dit på kjæresteferie hvert år, utenom de siste årene på grunn av pandemien.

Bryllupsreisen, i likhet med valg av brudekjole, blir heller ikke helt tradisjonell. Johansen forteller nemlig at de får med seg et par venner på turen.

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

- Vi er veldig glad i vennene våre, og ønsket å inkludere noen få på reisen vår. Så vi drar på sånn «friendmoon», vi da, forteller hun lattermildt.

LES OGSÅ: Bekrefter forhold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer