Marion Ravn og Marit Larsen:

Om bruddet: - Måtte ta slutt

Venninnene fra Lørenskog var landets store pophåp, helt til det brått ble slutt.

DEN GANG DA: Marion Ravn og Marit Larsen var to av landets største popstjerner. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DEN GANG DA: Marion Ravn og Marit Larsen var to av landets største popstjerner. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er det duket for premiere av den fjerde sesongen av seer-favoritten «Maskorama». Selv om første program enda ikke har gått av stabelen, hindrer det slett ikke sofa-detektiver i å spekulere i hvem som befinner seg bak de oppfinnsomme maskene denne gangen.

Årets sesong blir trolig like spennende som de foregående - til tross for radikale endringer i detektivpanelet.

Tidligere har dette bestått av Jan Thomas (56), Nicolay Ramm (34) og Marion Ravn (39), men i den nye sesongen er det bare Ravn som fortsatt er med. De nye detektivene er Tete Lidbom (37) og Robert Stoltenberg (58).

REALITY AWARDS: «Maskorama» vant «Årets underholdningsprogram» på Reality Awards og hintet om de åtte nye deltakerne. Video: Reality Awards Vis mer

Selv om hun nå er høyaktuell i det populære TV-programmet, har Ravn en eventyrlig artistkarriere med seg i bagasjen - i motsetning til sine meddetektiver.

Hun og venninnen Marit Larsen (40) var nemlig to av Norges største popstjerner på midten av 90-tallet og tidlig 2000-tall, og sammen utgjorde de duoen M2M.

«MASKORAMA»: Se og Hør har fått tak i den hemmelige «Maskorama»-kontrakten. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Til USA som 14-åringer

Debutsingelen «Don't say that you love me» dro de til USA for å promotere.

Jentene var da bare 14 år gamle.

Der solgte den til gull, nådde andreplass på norske hitlister og var på fjerdeplass i Australia. Låten ble en global hit, og det tok ikke lang tid før jentene ble kontaktet av det internasjonale plateselskapet Atlantic Records.

I 2002 ble de også invitert med av den amerikanske artisten Jewel til å varme opp på «This Way»-turneen hennes.

I USA skulle de være for å jobbe med sine internasjonale pop-karrierer, og verden lå for Lørenskogduoens føtter. Men så sa det plutselig stopp.

ÅPNER OPP: Marion Ravn forteller om kjærligheten på «Lindmo». Se hele sendingen lineært 21.50 fredag eller på NRKTV. Video: NRK Vis mer

Avslo solokontrakt

Dårlige salgstall og laber entusiasme fra plateselskapet Atlantic Records gjorde at popduoen etter hvert pakket koffertene og vendte snuten hjem igjen til Norge.

Mange la også merke til at den gode stemningen mellom bestevenninnene hadde svunnet stille hen, og var ikke nå like god som det den hadde vært da eventyret med kassegitar og fengende poplåter startet.

Etter at de satte kursen hjemover, var eventyret M2M over, og duoen ble oppløst.

Flere spekulerte da på om Ravn hadde droppet venninnen til fordel for en solokontrakt hos plateselskapet Atlantic Records - for til tross for at det anerkjente plateselskapet hadde droppet duoen halvveis ut i Jewel-turneen, hadde de likevel tilbudt Ravn - ikke Larsen, en solokontrakt.

Ravn avslo dette tilbudet, men det hindret slett ikke media å anta at dette skulle være roten til at popduoen gikk hver til sitt.

SJOKK: Vi avslører for Helene Spilling at hennes samboer, Birgit Skarstein, var med i «Maskorama». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Dette kunne imidlertid Larsen avkrefte i magasinet Stylus Magazine.

I magasinet, kunne Larsen fortelle at bruddet mellom dem hadde foregått fredfullt, noe som sto i sterk kontrast til hva media på den tiden antok.

- Da de (plateselskapet, journ.anm.) bestemte seg for at det måtte ta slutt, måtte det virkelig ta slutt. Vi begynte å gå i hver vår retning, fordi jeg ville lage god popmusikk og Marion ville gjøre mer rock, uttalte hun den gang.

Eventyret er over

Både Ravn og Larsen har vært relativt ordknappe om hvorfor eventyret endte så brått, men i TV-programmet «Hver gang vi møtes», lettet imidlertid Ravn på sløret, og fortalte litt mer inngående om det mye omtalte «sjokkbruddet» mellom venninnene.

FØLELSESLADD: Marion Ravn begynner kjapt å gråte da hun skjønner hva som er i ferd med å skje. Rekordkjapt, ifølge de andre deltakerne. Video: TV 2 Vis mer

- Marit og jeg hadde lovet hverandre at vi skulle holde på så lenge det (M2M, journ.anm.) var gøy, og det var ikke gøy lenger. Da snakket vi sammen og sa at det ikke var gøy lenger og ikke hadde lyst til å fortsette. Vi var jo tvillinger da vi var 8 år, men som 18-åringer var vi ganske så forskjellige og ville forskjellige ting, fortalte Ravn i «Hver gang vi møtes».

Videre la hun til at hun ble tilbudt platekontrakt etter at venninnene hadde bestemt seg for å gi seg, men at denne nyheten ble lekket til media før hun hadde rukket å snakke med Larsen.

Marit Larsen intervjues om nominasjonen i Spellemannsprisen. Hun er nominert til komponist og tekstforfatter. Vis mer

- Jeg hadde nesten ikke fortalt det til noen - og så sto det på forsiden av VG. Marit og jeg hadde jo ikke engang hatt sjansen til å fortelle at M2M var over en gang. Og der føler jeg det virkelig kjipe begynte. Jeg fikk skylda for alt. Da var jeg hun slemme drittkjerringa som hadde droppet bestevenninnen min for en millionplatekontrakt, fortalte Ravn i programmet.

Svært suksessfulle

Det ble heller ikke M2M for alltid, slik mange kanskje hadde håpet på. Men både Ravn og Larsen er fortsatt to av Norges største popdronninger - på hver sin kant.

Og til tross for alle spekulasjoner, skal barndomsvenninnene være venner den dag i dag.

Det har ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med Larsen eller Ravn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer