Ole Robert Reitan:

Om bruddet: - Bra for oss begge

Snakker om separasjonen for første gang.

BRUDD: Ole Robert og Monica Reitan giftet seg i 1997, men valgte å gå fra hverandre i fjor. Nå forteller den norske milliardæren om bruddet for første gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BRUDD: Ole Robert og Monica Reitan giftet seg i 1997, men valgte å gå fra hverandre i fjor. Nå forteller den norske milliardæren om bruddet for første gang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I februar i fjor kunne Se og Hør avsløre at Rema 1000-arvingen Ole Robert Reitan (47) skulle skille seg. Sammen med faren Odd Reitan (67) og broren Magnus Reitan (44) har trekløveret fra Trondheim bygget opp en av Norges aller største dagligvarekjeder.

Med dét kommer det mye penger, og det var derfor naturlig at mange interesserte seg for bruddet. Ole Robert giftet seg i 1997 med Monica Tønnesen Reitan (46), men i fjor tok altså forholdet slutt. Den gang var det ikke paret selv som bekreftet bruddet, men noen venner av dem.

Rema-arvingen har derfor hatt til gode å snakke offentlig om bruddet. Nå tar han derimot bladet fra munnen. I et større intervju med VG, forteller forretningsmannen at samlivsbruddet var trist, men nødvendig.

Fortsatt ikke avklart

Gjennom ekteskapet med Monica fikk Ole Robert tre døtre, som i dag er henholdsvis 17, 19 og 22 år. Noen av dem går på skoler i utlandet, mens andre studerer i Norge. Familieidyllen ble derimot ikke brutt ved at foreldrene bestemte seg for å gå fra hverandre.

På spørsmål fra avisen om han synes at bruddet var trist, svarer 47-åringen følgende:

- Ja … altså. Jeg synes vi har det veldig bra sammen sånn som vi har det nå. Jeg ser på Monica som min aller beste venn, det har hun vært siden vi var små. Vi har vokst opp sammen i Trondheim og har kjent hverandre siden vi var 12–13 år. Akkurat nå er vi bare venner på en litt annen måte.

HAR DET BRA: Tross at de har gått fra hverandre, har det tidligere paret det bra som det er nå. Det sier Ole Robert Reitan til VG. Her er paret fotografert før Paul McCartney-konserten i Oslo i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HAR DET BRA: Tross at de har gått fra hverandre, har det tidligere paret det bra som det er nå. Det sier Ole Robert Reitan til VG. Her er paret fotografert før Paul McCartney-konserten i Oslo i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Før jul i 2009 kjøpte Ole Robert og Monica den tidligere finansmannen Bjørn Sellægs bolig i Eilert Sundts gate i Oslo for 39,5 millioner kroner.

Paret bygget om byvillaen - som en gang huset fem store leiligheter - til en fantastisk enebolig på 1100 kvadratmeter. Oppussingen pågikk i flere år, før de endelig kunne ta eneboligen i bruk i 2009.

Paret brukte angivelig rundt 150 millioner på oppussingen av villaen. Det er ennå ikke bestemt hva som skal gjøres med eiendommen, nå som de har gått fra hverandre.

- Vi har ikke alle løsninger klare, vi jobber med saken, sier Reitan til VG.

- Bra for oss begge

Underveis havnet ekteparet i en rettslig krangel om deler av oppussingen med elektrofirmaet Totaltek.

Det første prisoverslaget de fikk for diverse elektrisk arbeid var på 7,1 millioner kroner. I mars 2012 ble det anslått at kostnadene ville bli 12,6 millioner kroner for denne delen av jobben, før de ble presentert for en sluttregning på 19,5 millioner kroner i april/mai samme år. Saken endte i rettssystemet.

Det er ikke mye Reitan forteller om skilsmissen i VG-intervjuet. Store deler av det handler om karrieren hans, og hans refleksjoner og syn på livet.

På spørsmål om han anser skilsmissen som et nederlag, gir han følgende svar:

- Jeg vil ikke definere skilsmisse som et nederlag, akkurat nå tror jeg dette er bra for begge. Jeg synes vi har en god, harmonisk og bra prosess med veldig lite utfordringer fordi vi er glad i hverandre og passer på hverandre alle fem, sier han til avisen.

RIK FAMILIE: Ole Robert sammen med bror Magnus og pappa Odd Reitan på NHOs årskonferanse i 2016. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
RIK FAMILIE: Ole Robert sammen med bror Magnus og pappa Odd Reitan på NHOs årskonferanse i 2016. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Belastende

Dette er ikke første gang Ole Robert og Monica har møtt på vanskeligheter i forholdet.

I 2004 innledet den suksessrike forretningsmannen et forhold til Celina Midelfart (46), noe som ble heftig omtalt i alle landets medier.

Likevel valgte Monica å ta tilbake ektemannen da hans forhold til Celina tok slutt. Til KK fortalte Monica Reitan at det var svært belastende at det ble så stor oppmerksomhet rundt ektemannens kjærlighetsaffære.

- Jeg måtte slå av telefonen til slutt, sa hun til ukebladet.

Hennes første tanke var å beskytte barna da dette oppsto.

- Heldigvis var det skoleferie, og de kunne reise utenlands, fortalte Monica den gangen.

Da Ole Robert Reitan i en periode flyttet ut fra kona i 2004, skrev VG at dette kunne bli en av Norges dyreste skilsmisser. Avisen kunne nemlig opplyse at paret ikke hadde tinglyst noen ektepakt. Dette tydet på at paret hadde sameie - og at Monica således hadde krav på inntil 50 prosent av formuen som hadde kommet til etter at paret giftet seg.

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke være på Tinder