Benjamin Ingrosso:

Om barndommen: - En tøff kamp

Den svenske artisten åpner seg opp om den vonde barndommen.

TØFT: Benjamin Ingrosso åpner seg opp i denne ukas episode av «Så mycket bättre». Der forteller han om den tøffe barndommen. Foto: Karl Melander / TT / NTB
TØFT: Benjamin Ingrosso åpner seg opp i denne ukas episode av «Så mycket bättre». Der forteller han om den tøffe barndommen. Foto: Karl Melander / TT / NTB Vis mer
Publisert

Denne høsten er den svenske artisten Benjamin Ingrosso (23) å se i suksessprogrammet «Så mycket bättre», som tilsvarer det norske «Hver gang vi møtes».

Hittil har det bare blitt vist to episoder av årets sesong, men det har allerede rukket å fenge seerne. Programmet er nemlig kjent for å hente frem de følsomme sidene ved artistene, og de drar ofte opp gamle historier - ofte vonde.

For Ingrossos del skjedde det denne uka, da han ble bedt om å beskrive hvordan karrieren tok fart. Han gjorde seg nemlig tidlig bemerket som barneartist, og det er flere til dags dato som husker den svenske hitsangen «Hej Sofia».

Den opptrådte han nemlig med på Lilla Melodifestivalen, der han som åtteåring hentet hjem seieren med den egenskrevne låten.

FULL FYR: Det går galt når Benjamin Ingrosso skal lære søsterens kjæreste, Philippe Cohen, å lage mat i «Wahlgrens verden». Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

Kjent familie

Karrieren har imidlertid skutt i været de siste årene, og i 2018 representerte han blant annet Sverige i Eurovision.

I helgens episode ble det svært følsomt for både artister og seere, da han begynte å fortelle om sin barndom. Artisten er sønn av det tidligere kjendisparet Pernilla Wahlgren (52) og Emilio Ingrosso (55).

- Jeg vokste opp i to familier der begge sider var veldig kreative, mange er kjente. Vi holder alle på med musikaler, er låtskrivere, produsenter eller holder på med tv, forteller han innledningsvis.

Det blir videre gjort et poeng ut av at begge foreldrene er kjente, samt at flere familiemedlemmer har vært i rampelyset store deler av livet.

Han er nemlig fetter av Swedish House Mafia-dj Sebastian Ingrosso (37), barnebarn av skuespillerne Christina Schollin (82) og Hans Wahlgren (83), samt nevø av Vito Ingrosso (56), Niclas Wahlgren (55) og Linus Wahlgren (44) - som alle på sine måter har bidratt i den svenske underholdningsbransjen i flere årrekker.

MUSIKK: Benjamin Ingrosso er en kjent artist og TV-profil, som tydeligvis liker å være deppa. Dette er grunnen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Vil gi meg selv en stor klem

Til tross for at den unge artisten hadde stor støtte fra familien når det gjaldt musikkarrieren, følte han det var vanskelig å passe inn.

- Da jeg var liten hadde jeg det veldig vanskelig. Jeg havnet alltid i feil rom, liksom. Jeg er veldig utadvent og elsket å lage show, men jeg ble plassert i skoler det der var feil. Det var ikke greit, sier han.

Ingrosso ser deretter tilbake på oppveksten og forteller at han synes det var en tøff kamp.

- Når jeg ser tilbake på meg som liten nå, så vil jeg bare gi meg selv en stor klem - der jeg sto i friminuttet når alle andre spilte basket, hoppet hoppetau eller spilte fotball, mens jeg sto og holdt show alene eller for kantinedama, sier han åpent, og fortsetter:

- De årene på skolen var en tøff kamp, man ville passe inn. Hva faen er jeg bra på? Jo, det var musikk, men den gang var det teit. Jeg gikk og gjemte meg på musikkrommet, dro igjen gardinene og satt og skrev sanger i pausene, sånn at ingen skulle se.

Dømt i retten

Det er imidlertid ikke bare dette som har preget artistens oppvekst. Kjærlighetshistorien mellom Benjamins foreldre var nemlig lenge på «alles» lepper, og nådde på mange måter toppen da de to giftet seg i et storslagent bryllup i 1993.

Men etter 17 år som par, ni år som ektepar, brast lykken og det var spikeren i kista for stjerneparet. Det gikk lenge rykter om både det ene og det andre, og det skulle vise seg å bli en både offentlig og skitten prosess.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

I 2006 toppet det hele seg, da duoen havnet i retten og Emilio ble dømt for å ha hetset eksen, ifølge Aftonbladet. Ingrosso ble dømt til å betale 7000 kroner og ble også dømt for mishandling mot Wahlgren.

Forholdet mellom det tidligere ekteparet skal være godt igjen i dag, etter de svært turbulente årene.

- Man må legge det gamle bak seg. Fortsetter man å være sinte på hverandre, blir man bare bitter, og bitterhet tror jeg spiser opp innenfra, har Pernilla tidligere uttalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Mor og søster godkjenner alt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer