Einar Tørnquist:

Om angsten: - Trodde jeg hadde magesår

Forteller om en utfordrende tid i podkasten til Morten Ramm.

GJESTET PODCAST: Einar Tørnquist gjestet nylig podcasten til Morten Ramm, hvor han åpnet seg om angst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GJESTET PODCAST: Einar Tørnquist gjestet nylig podcasten til Morten Ramm, hvor han åpnet seg om angst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Komiker Einar Tørnquist (37) har det siste året hatt stor suksess med podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner», og er for tiden høyst aktuell med serien med samme navn, som sendes på TVNorge og Dplay.

Nylig gjestet Tørnquist komikerkollega Morten Ramm (41) sin podkast «Må på behandling - med Morten Ramm», hvor temaet for episoden var noe mørkere enn hva lytterne er vant med i Tørnquists egen podkast.

Mistenkte magesår

Etter å ha snakket om mer eller mindre overfladiske tema i om lag 19 minutter, fører Ramm komikerkollegaen over i spalten som kalles «Må på behandling». Her åpner 37-åringen opp om en stressende periode for et par år tilbake.

- Jeg har vært hos psykolog for å få behandlig for angst, i 2016, forteller Tørnquist etter spørsmål fra Ramm om han har vært, må eller er under behandling for noe.

Videre husker han tilbake til da han og Ramm var på en innspilling i Alta, hvor Tørnquist visstnok ikke kunne drikke alkohol etter at han selv hadde mistenkt at han hadde magesår.

- Det viste seg å være angst, da, alle de greiene der, sier han.

GODE VENNER: Gjennom podkast, har Jan Thomas og Einar Tørnquist blitt gode venner denne våren. Veldig gode venner. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Legen hadde anbefalt ham å holde seg unna alkohol i seks uker, men dette skal ikke ha løst problemet. På et tidspunkt ble det mye verre, noe som førte ham til en psykolog, ifølge Tørnquist selv.

- Jeg ble etter hvert ør og svimmel. Jeg hadde kjempehøy puls, 140 og 150, klarte ikke få den ned. Fikk pusteproblemer, og alt var helt kaotisk, forteller han.

Videre sier komikeren at det som gjorde situasjonen ekstra stressende var at han skulle lede et direktesendt program på TV samme høst sammen med John Brungot (42), og at han derfor måtte klare å bli frisk.

- Jeg kunne ikke være ør på lufta, så jeg hadde en måned på meg til å bli frisk, og det klarte jeg fint, forteller han, og avslører at kognitiv terapi ble redningen mot angsten.

Til Se og Hør understreker Tørnquist at han ikke har vært blant dem som ble hardest rammet av angsten, og ønsker derfor ikke kommentere ytterligere.

Møtte veggen

Gjennom podkasten sin åpner Morten Ramm en dør til mange innrømmelser og dype samtaler. Poenget med podkasten er å fortelle om en periode i livet der man burde vært til behandling, noe også programleder Stian Blipp (29) har gjort.

I mars åpnet Blipp seg om perioden som han selv beskriver som den tyngste i sitt liv.

- Jeg lurer på om det var 2014, da gjorde jeg min andre sesong av «Idol». Jeg tror jeg gjorde ni TV-programmer på tre år, som var helt sinnssykt mye, sa han i podkasten.

ÅPNE OPP: Bianca Ingrosso har slitt med bulimi i flere år, og snakket åpent om det på besøk hos «Skavlan» lørdag. Video: TV 2 Vis mer

Stian innrømmet også at han er en person som både kan bli furt og lei, men at han sjelden eller aldri blir sint. Da han ble tutet på av en annen bilist på vei hjem fra jobb en dag, ble han fylt med raseri. Det var etter denne hendelsen at han merket at noe ikke var som det skulle.

- Da tenkte jeg bare «shit, nå er det noe som ikke stemmer». Så gikk jeg rundt med en rar følelse av å være sint og lei meg dritlenge, helt til jeg fikk en sinnssyk klausfølelse (klaustrofobisk følelse, journ.anm.). Jeg var så sliten og lei og sint, og jeg visste ikke hva som gjorde det. Jeg klarte ikke å sortere, jeg visste bare at det var mye ting, fortalte han i podkasten.

På dette tidspunktet var «Idol» midt i livesendingene, men det hele endte med at han en dag ringte produksjonen og sa at han måtte ta en ukes pause. Blipp booket deretter en billett for én til Napoli, og forklarte at han måtte komme seg bort fra Norge.

VANSKELIG VALG: Sofie Karlstad og Mario Riera fant tonen under «Paradise Hotel», og flyttet raskt sammen i Oslo. Nå vurderer de å bosette seg et annet sted. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

LES OGSÅ: «Paradise Hotel»-profilen åpner seg om den vonde sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer