Belinda Jakobsen:

Om alkohol: - Jeg mistet kontroll

Influenseren drakk alkohol i smug.

ÅPNER SEG: Belinda Jakobsen forteller ærlig om sitt forhold til alkohol. Foto: Privat / Plantemagasinet.no
ÅPNER SEG: Belinda Jakobsen forteller ærlig om sitt forhold til alkohol. Foto: Privat / Plantemagasinet.no Vis mer
Publisert

Influenser Belinda Jakobsen (36) er kjent for å dele kunnskap, tips og triks om planter til sine over 100 000 følgere på Instagram.

Tidligere i år ble det kjent at hun og ektemannen Iancu Ilies hadde leid seg et hus i Spania og skulle flytte dit. Jakobsen uttalte den gang at å flytte til varmere strøk var en del av en langsiktig plan, men at vinterdepresjon fremskyndet disse planene.

Paret trivdes så godt i Spania at de i juni valgte å selge funkisboligen de hadde sammen i Kristiansand, og begynte å se etter en fast bopel der nede.

I dag lever Jakobsen det hun omtaler som drømmelivet, men i et intervju med VG kommer det frem at det har vært mange humper i veien - og ikke minst mye alkohol på veien dit.

ÅPNER SEG: Stian Blipp letter på sløret om den tøffe tida, selv er han også aktuell med det nye programmet «Spice of Life» på Amazon Prime. Video: Prime video / Rød Løper. Vis mer

Var full midt på dagen

Det hele startet da hun steg inn i influenser-bransjen og ble møtt med en hverdag preget av høyt prestasjonsjag og et dårlig forhold til mat, seg selv og kroppen sin. Løsningen ble et par slurker for å lette på humøret.

- Så mistet jeg litt kontrollen.

Influenseren drakk kun noen få glass i festlige lag, men når hun var alene kunne hun drikke hele flasken. Noen dager drakk hun allerede om morgenen for å få mer energi.

– Jeg klarte ikke alltid å begrense meg. Jeg kunne være full midt på dagen, og gå og legge meg. (...) Jeg kunne våkne i sengen med alle klær på og full sminke. Jeg lovte hele tiden at det skulle bli annerledes uken etterpå. Men jeg løy jo til meg selv.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

Hun hadde skjult det for de nærmeste, men da ektemannen fersket henne i å drikke sprit midt på natten, forsto hun alvoret og ga beskjed til familie og venner om at hun hadde et problem.

- Savnet alkohol hver dag

Det skulle likevel gå et helt år før vendepunktet kom og hun innså at nok var nok. Å våkne opp med fylleangst etter et julebord er noe hun beskriver som både «kleint, flaut og ubehagelig». Det førte til en tørkeperiode på syv måneder, før hun forsiktig begynte å drikke litt igjen.

- Jeg sto støtt i avgjørelsen min. Men i starten savnet jeg alkohol hver eneste dag. Det er ofte slik at de tingene vi liker best, er de tingene som ikke er bra for oss. Men jeg prøvde å heller ta valg som skulle gjøre at jeg følte meg bedre i ettertid, ikke der og da, sier hun til avisen.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket på Lindmo. Video: NRK Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Jakobsen at hun i dag har et rolig og avbalansert forhold til alkohol, og at hun gjerne kan ta seg et glass rødvin i lystige lag.

Samtidig avslører 36-åringen at hun ønsker å holde seg borte fra det inn mot julen.

- Siden julen ofte har mye av alt så ønsker jeg personlig å være alkoholfri i julen, for å gjøre det lettere for meg selv og ikke gå over mine egne grenser.

- Bortskjemt drittunge

Influenseren har også tidligere åpnet seg om at livet ikke var så rosenrødt som det kunne se ut til på sosiale medier.

- Utad hadde jeg drømmelivet. Jeg hadde verdens beste bonusbarn. Funkishus. To nydelige hunder. Slik så det ut på alle bilder jeg la ut. Hvordan kunne jeg si at jeg hadde det vondt? Samtidig som jeg ville være privat? Jeg følte meg som en bortskjemt drittunge, har hun tidligere uttalt til VG.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik er gjest på «Lindmo», og der forteller han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

Overfor Se og Hør kunne hun i juni fortelle at å flytte til Spania gjorde underverker for selvfølelsen.

- Det er mange som har spurt meg om det funket å flytte, og det funket. Jeg har aldri hatt det bedre. Det burde vært på resept dette her.

LES OGSÅ: - Klarte ikke å spise på tre uker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer