Nils-Ingar Aadne:

Om å finne kjærligheten på ny: - Krevende

Komikeren åpner opp om det å skulle gå videre etter kjæresten Ida Eides død.

VANSKELIG: Komiker Nils-Ingar Aadne er gjest i den nyeste episoden av «Ida med hjertet i hånden». Der forteller han om sorgen etter kjæresten Ida Eide, og hva han tenker om å skulle møte noen andre i fremtiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VANSKELIG: Komiker Nils-Ingar Aadne er gjest i den nyeste episoden av «Ida med hjertet i hånden». Der forteller han om sorgen etter kjæresten Ida Eide, og hva han tenker om å skulle møte noen andre i fremtiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september har det gått to år siden den tragiske nyheten om at Ida Eide hadde gått bort, bare 30 år gammel.

Langrennsløperen døde av hjertesvikt etter at hun deltok i et mosjonsløp på Jessheim, og etterlot seg familie, venner og kjæresten, komiker Nils-Ingar Aadne (37), i sorg.

Sistnevnte har ved flere anledninger tidligere uttalt seg om tapet av kjæresten, og har aldri lagt skjul på at savnet er stort.

Onsdag er han gjest i den nyeste episoden av Ida Fladens (34) podkast «Ida med hjertet i hånden», der han åpenhjertig forteller om sorgen - i tillegg til sine tanker rundt det å skulle finne kjærligheten på ny etter å ha mistet sin aller nærmeste.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

- Krevende

Det Aadne beskriver som den harde sorgprosessen har gitt seg litt, forteller han. Likevel innrømmer han at savnet fortsatt er til stede. Tankene om hvordan det hadde vært dersom Eide fortsatt var her, er vanskelig å gi opp.

I podkasten legger ikke Aadne skjul på at det å skulle finne en annen å dele livet med er et tema han har tenkt en del på.

- Jeg er innstilt på at det blir krevende. For det ble jo ikke slutt mellom oss fordi at vi gjorde det slutt, det bare opphørte, forteller han ærlig i podkasten, og legger til at det nok vil kreve mye av den han eventuelt skulle møte også.

EMOSJONELT: Erlend Elias gir ut bok dedisert til sin avdøde far. Det ble tårevått da han fikk se «Fra Tysfjord til Tigerstaden» for første gang. Vis mer

Mottar hyggelige meldinger

Komikeren innrømmer at det føles mer naturlig å tenke på det nå enn det gjorde for ett år siden, hvor det var helt uaktuelt.

Fladen og Aadne kommer også i snakk om fordommer mot det at han skulle funnet kjærligheten på ny.

- Jeg har jo tenkt at hvis det hadde skjedd for tidlig, så hadde det blitt litt rart før man har fått fortalt historien. Nå har jeg fortalt historien flere ganger, og folk har vel en forståelse for at man går videre. Jeg får mange hyggelige meldinger fra folk som skriver at de håper at det skjer, innrømmer han.

Se og Hør har vært i kontakt med Nils-Ingar Aadne som opplyser at han ikke ønsker å gi noen kommentar utover det han forteller i podkasten.

Aadne og Eide møttes etter at 37-åringen valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

«Det har vært to uvirkelige uker etter at min fantastiske Ida brått forsvant fra meg. Nok har vært skrevet om dette, men jeg har et behov for å takke for all støtten fra fjern og nær som har vært helt enestående. Og spesielt fra hennes familie. Tusen takk», skrev Aadne på Instagram etter samboerens bortgang.

TÅREVÅTT: Kristin Størmer Steira var på skilandslaget med Vibeke Skofterud i en årrekke. I «Mer enn gull» på TV 2 snakket hun ut om sorgen etter venninnens bortgang. Vis mer

Bearbeider sorgen

I fjor stilte han opp i et intervju med Dagbladet hvor han fortalte om hverdagen og savnet etter Ida.

- Tankene melder seg når jeg kommer i situasjoner som bringer frem minnene, fortalte han.

Den populære komikeren fortalte også om hvordan han fortsatt bearbeider sorgen i form av trening og å benytte scenen.

- Det hjelper med å styre tankene i en positiv retning. Jeg trente mye før det skjedde også. Blant annet forsøkte jeg meg som toppidrettsutøver i et år og skrev bok. Jeg har fortsatt med å trene ganske mye. Det er en bearbeidelse av sorgen. Det virker som terapi. Det hjelper meg til å tenke positivt, sa Aadne til avisen.

LES OGSÅ: - Det setter deg helt ut av spill

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer