Adam Schjølberg og Jon Almaas:

Om «71»-makkeren: - På forskjellige planeter

Duoen letter på sløret om tiden på tur sammen.

TV-MAKKERE: Adam Schjølberg og Jon Almaas konkurrerer sammen i «71 grader nord - team». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TV-MAKKERE: Adam Schjølberg og Jon Almaas konkurrerer sammen i «71 grader nord - team». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar begynte «71 grader nord - team», som er det nyeste konseptet innenfor «71 grader nord»-universet, å rulle over skjermen. Der kjemper kjendiser parvis mot hverandre i tøffe naturterreng og gjennom vanskelige utfordringer.

Blant stjerneparene følger vi programleder Jon Almaas (54) og komiker Adam Schjølberg (39) gjennom konkurransen. Begge har deltatt i kjendisversjonen av «71 grader nord».

Se og Hør møtte duoen på programmets premierefest i februar, og Schjølberg beskrev turen med makkeren som «overraskende».

- Jeg hadde litt fordommer mot Jon, det skal jeg ærlig innrømme, så jeg var litt «ja, vi får se». Samtidig var jeg veldig spent på å bli kjent med Jon, for jeg ville tippe at han hadde flere lag enn det jeg trodde. Og det hadde han, så det var jo den positive overraskelsen, forteller komikeren.

TURKAMERATER: Jon og Adam konkurrerer sammen på TV. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery
TURKAMERATER: Jon og Adam konkurrerer sammen på TV. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery Vis mer

- På forskjellige planeter

Schjølberg innrømmer at han har litt problemer med menn som «pusher på å være macho».

- Jon har ganske mye macho i seg, så jeg ventet hele tiden på at han skulle ha noe mer. Og det kom frem, og det er jeg veldig glad for, så det har vært en sabla fin tur, fortsetter han.

SKRIKER: Det blir dramatisk i «71 grader nord - Team» når Victoria Tolaas blir tråkket på av hest. Video: Discovery + Vis mer

Almaas på sin side, visste ikke så mye om Schjølberg før de la ut på tur sammen.

- Han hadde vært med på «71 grader nord «før, så jeg tenkte at han var sprek nok på en måte. Ellers visste jeg ikke så mye, sier programlederen.

54-åringen innrømmer at han gikk inn med håp om å vinne, og håpet «71»-makkeren ville ha samme tankegang.

- Men jeg merket jo fort at jeg er litt mer vant til å ta meg ut fysisk enn det Adam er. Han kaller det kjedelig når det blir slitsomt.

Programlederen liker derimot når det blir slitsomt.

- Der var vi på litt forskjellig planeter. Jeg følte at noe av jobben min var å lære Adam litt om at når du tror du er sliten, så er det alltid litt mer strøm igjen på batteriet, forklarer Almaas.

TATT PÅ SENGA: Elisa Røtterud skjønte lite da hennes partner Thomas Alsgaard «snappet» under en tur i «71 grader nord - team». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Og det lærte jeg, så det er jeg også veldig takknemlig for, skyter Schjølberg inn, og legger til:

- Det har også noe med at man har blitt fortalt at man ikke er det, så det er litt sånn «ja, da har jeg ikke noe her å gjøre». Så viser det seg at det har jeg egentlig. Det ble kanskje litt ekstra jobb for Jon å være litt mentor underveis også. Så måtte jeg bite litt i det sure eplet noen ganger og tenke «her vet han best, og det er ok».

Taktikk

Til tross for at flere hadde omtalt Almaas som en bedreviter, bestemte Schjølberg seg for å ikke krangle når partneren rettet på ham.

- Det er bare å gi rom for det, og hvis han kommer med noe som faktisk er bedre enn det jeg kan, så må man jo faktisk ta det til seg, men også reagere med varme og se hvordan Jon responderer på det.

Komikerens taktikk påvirket Almaas, forteller sistnevnte.

- Jeg ble overrasket over hvor lite irriterende jeg kan være. Jeg trodde jo at jeg var jævlig irriterende, men jeg synes ikke jeg var så irriterende med Adam. Jeg klarte å legge bånd på meg faktisk. Jeg blandet meg ikke så mye i hvordan Adam pakket sekken og hva han hadde på seg.

Det er ikke turkameraten enig i.

VANNSKREKK: «71 grader nord»-deltaker Safari Shabani er livredd for vann. Da er det bra han har Jon Almaas med seg på tur. Video: Discovery+ Vis mer

- Jo, vi hadde en gang. Da sa han sånn «det var en veldig rar måte å pusse tennene på, en veldig lite effektiv måte å pusse tennene på». Så tenkte jeg sånn «så fint at du vil bruke tid på det i stedet for å bruke tid på å pakke det jævla rotet som du har, for du er jævlig rotete». Så du ville heller bruke tid på å kritisere min tannpuss, men jeg hadde pakket ferdig!

Almaas lurer på hva det var med tannpussen til makkeren.

- Jeg synes jo at jeg pusser tennene helt normalt. Men det var en sånn situasjon der jeg tenkte «her kan jeg slå tilbake, eller så kan jeg smile og si du er gøy og rar».

Almaas på sin side sier han tror det handlet om at komikeren pusset veldig mye på samme sted.

- Du pusset veldig i hytt og vær, men jeg mener hvis du har pusset jekslene nede på høyre side, så er du ferdig med det og kan pusse et annet sted, fortsetter han, og legger til:

- Jeg merket at når han ikke var så interessert i å krangle om tannpuss og sånne ting, så tenkte jeg at jeg bare skulle la det ligge. Jeg gidder ikke mase med det.

TREKKER SEG: En av deltakerne trekker seg fra «71 grader nord - team». Video: Luna Lea / Discovery+ Vis mer

Konkurranseinstinkt

Ifølge programlederen måtte de sette krangling til side dersom de ønsket å vinne.

- Jeg måtte jo hente ut det beste av Adam. Jeg merket jo, for jeg er jo en menneskekjenner, at hvis jeg tirret Adam, og han ble irritert, så satt han seg på bakbeina, og det kan vi ikke ha noe av, sier Almaas.

- Har du samme konkurranseinstinkt, Adam?

- På ingen måte. Jeg har ikke så mye konkurranseinstinkt. Jeg har trodd at jeg har det, men jeg merket på grunn av at Jon hadde det, så ble jeg heller mer opptatt av relasjonen vi hadde, svarer han, og fortsetter:

- Samtidig ble jeg inspirert og kjente at «faen, jeg har mye mer enn jeg tror, så la meg gunne på og se hva som skjer».

Schjølberg påpeker videre at han var redd for at makkeren skulle føle at han hadde med seg en ubrukelig fyr på tur.

- Og innimellom kan det nok hende at jeg følte at jeg ødela for Jon. Samtidig så følte jeg at jeg også bidro. Jeg vil si det, fortsetter han.

UT I 100: «71 grader nord - team» er i gang, og allerede i første episode må deltakerne ut av komfortsona. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Savn

Schjølberg får også skryt av Almaas.

- Ja, du var jo ordensmann og teltekspert, og du var mye kjappere med pakkingen enn meg. Så jeg lagde bål, og du satt opp telt. Det var en arbeidsfordeling vi hadde som funket bra.

- Men det skal også sies at det var et par ganger da jeg ble sliten, hvor Adam imponerte meg og var sterk, legger han til.

På spørsmål om de savnet noe spesielt under turen, forklarer Schjølberg at det i utgangspunktet ikke var det. Almaas på sin side kjente på savnet etter de hjemme.

UBEHAGELIG: «71 grader nord»-Safari slet da han og de andre deltakerne ble utfordret til å gjennomføre et strikkhopp. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Det er ikke sånn at man savner dusj, og jeg var helt happy med maten. Vi dusjet ikke på tre uker tror jeg i starten der. Men det er null problem. Jeg savnet familien. Jeg merket på slutten at jeg savnet kone, barn, hund og katt, innrømmer han.

- Jeg var også glad når du var åpen om det, legger komikeren til.

Hvordan det går med Almaas og Schjølberg i konkurransen, kan vi naturligvis ikke avsløre på nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ: Deler åpenhjertig innlegg: - Får virkelig kjørt seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer