Fra Senkveld på TV 2. Vis mer

Petter Solberg:

Oliver overrasket pappa Petter Solberg

- Nå kan jeg jo ikke si nei.

  • Se video i toppen av saken!

(Seoghør.no): I slutten av april står Oliver Solberg (15) på startstreken som tidenes yngste fører når RallyX-sirkuset går i gang .

Oliver er ikke gammel nok til å ta vanlig billappen, men lisens til deltagelse i nordisk mesterskap klarte han likevel å fikse.

FAR OG SØNN: Petter og Oliver på rød løper under «Fast & Furious»-premieren torsdag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og hør.
FAR OG SØNN: Petter og Oliver på rød løper under «Fast & Furious»-premieren torsdag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og hør. Vis mer

Fredag kveld gjester 15-åringen og faren, rally-kjører Petter Solberg (42), «Senkveld» på TV 2, og her forklarer den sjarmerende unggutten hvordan det hele gikk i boks.

- Jeg ringte til en av gubbene i det svenske bilsportforbundet, forklarer Oliver til latter fra salen.

- Så det var ikke du som skaffet lisensen, Petter? spør Rønneberg.

- Ikke bland meg inn i dette i det hele tatt, ler han til svar.

Via telefon fikk Oliver vite at så lenge det gjaldt nordisk mesterskap og ikke VM eller EM, så var det ikke noe problem å få lisens - og dermed er han klar for konkurransen om snaue tre uker.

- Hva sa faren din da han fant ut at du skal kjøre nordisk mesterskap?

- Først ble han typisk: «Nei, klarte han å fikse dette?» Også etterpå sa han: «Ja, ja. Nå kan jeg jo ikke si nei, så nå må han bare kjøre».

Saken fortsetter under bildet.

ENTUSIAST: Oliver vokst opp med Rally. Her sitter han sammen med pappa Petter i Rallybilen på Lyngåsbanen utenfor Drammen i 2002. Foto: Andreas Fadum, Se og hør.
ENTUSIAST: Oliver vokst opp med Rally. Her sitter han sammen med pappa Petter i Rallybilen på Lyngåsbanen utenfor Drammen i 2002. Foto: Andreas Fadum, Se og hør. Vis mer

For bare to dager siden var den første ordentlige testen, og da var Petter med og så på sønnen som hadde «bra kontroll og bra flyt».

- Hadde jeg vært usikker, så hadde jeg aldri latt ham kjøre for å være helt ærlig. Men han har jo kjørt bil siden han var fem år og blitt bygd opp i alle klasser i crosskart, forklarer han og legger lattermildt til:

- Som sikkert er helt vanlig i alle familier.

  • Se det morsomme klippet i toppen av saken.

Selvlært

Mamma Pernilla er også tidligere rally-kjører, og selv om Oliver har fått sporten inn med morsmelken, så mener han ikke at det er foreldrene som har lært ham opp.

STOLTE FORELDRE: Oliver har fulgt i mamma og pappas fotspor. Foto: Andreas Fadum, Se og hør.
STOLTE FORELDRE: Oliver har fulgt i mamma og pappas fotspor. Foto: Andreas Fadum, Se og hør. Vis mer

- Nei, jeg har lært meg det meste selv, fortalte han til Se og Hør i 2014.

Den gang mente Oliver at han heller ikke hadde så mye å strekke seg etter.

- Jeg er bedre til å kjøre enn pappa. Det har jeg vært siden jeg ble født.

Petter, som aldri har presset Oliver til noe han ikke har lyst til selv, mente sønnen hadde et stort poeng.

- Det er faktisk sant det han sier. Det er bare å glemme å si noe til barn for at de skal lære. Det beste er at de finner ut av ting selv. Jeg har prøvd å hjelpe, men det er bare ikke vits, sa rallycross-kjøren til bladet.

Se «Senkveld» på TV 2 fredager kl. 22.15.

LES OGSÅ: Jonas Oftebro: - Ja, vi er kjærester