GOD PLASS: "Ole Ivars"-vokalist Tore Halvorsen (t.v.) konstaterer at det er blitt svært romslig under vesten til William Kristoffersen. Lavkarbo-kuren fortsetter utover vinteren.  Foto: Tore Skaar/Se og Hør
GOD PLASS: "Ole Ivars"-vokalist Tore Halvorsen (t.v.) konstaterer at det er blitt svært romslig under vesten til William Kristoffersen. Lavkarbo-kuren fortsetter utover vinteren. Foto: Tore Skaar/Se og HørVis mer

«Ole Ivars»-William slanket vekk 13 kilo

- Utfordringene kommer når vi er ute på turné, sier danseband-veteranen.

SEOGHØR.NO: I sommer var William Kristoffersen (64) lei av å være tung. Derfor kuttet han karbohydrater, og er nå allerede halvveis mot målet.

En av de store hitene til det folkekjære dansebandet Ole Ivars er «Nei, så tjukk du har blitt». I sommerferien i fjor følte Kristoffersen at han hadde blitt i tyngste laget.

– Jeg har alltid vært veldig glad i mat. Det var kjedelig å gå rundt med stor tyngde over lang tid. Jeg ville ned i vekt, så jeg startet samtidig som vi gikk i gang med å øve inn showet «Aldri FREåFÅ» i august, forteller han til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

FØR: William fotografert ved familiens feriehus i Spania i fjor sommer. Kort tid etter begynte han et kosthold der han kuttet ned på karbohydratene.Rødmerket for salg.


 *** Local Caption *** 26.01.2016: - FØR
DET GODE LIV: William fotografert ved familiens feriehus i Spania i fjor sommer. Kort tid etter begynte han et kosthold hvor han kuttet ned på karbohydratene. 
# Foto: Henning Jensen/Se og Hør
FØR: William fotografert ved familiens feriehus i Spania i fjor sommer. Kort tid etter begynte han et kosthold der han kuttet ned på karbohydratene. Rødmerket for salg. *** Local Caption *** 26.01.2016: - FØR DET GODE LIV: William fotografert ved familiens feriehus i Spania i fjor sommer. Kort tid etter begynte han et kosthold hvor han kuttet ned på karbohydratene. # Foto: Henning Jensen/Se og Hør Vis mer

Bort med karbohydrater

Like før jul hadde han allerede mistet 13 kilo. Ole Ivars-frontfiguren forteller at hemmeligheten er å starte et strengt regime med karbohydratene.

– For eksempel har jeg vært veldig glad i brød. Jeg er gått drastisk ned på mengden. Det samme med poteter og andre varer som inneholder karbohydrater.

I SALG: Les mer i Se og Hør Extra som er i salg nå.
I SALG: Les mer i Se og Hør Extra som er i salg nå. Vis mer

– Utfordringene kommer når vi er ute på turné. Da ender måltidene ofte på bensinstasjoner, men da prøver jeg å ta en pølse uten brød. Det er ikke helt det samme, men det gir inspirasjon å se at slankekuren fungerer, sier William til bladet.

Gir ekstra velvære

Nå er han godt over halvveis mot målet å gå ned 20 kilo. William poengterer likevel at han ikke har noe mål om å bli tynn som ei høvelflis, som han selv er med og synger.

– Det finnes en mellomting. Du vil aldri se meg som en sylfide, men jeg merker godt at det gir et ekstra velvære å gå ned noen kilo.

– Det er mange som slanker seg nå i januar. Hva er ditt beste tips?

– Vær deg selv. Finn oppskriften som passer for deg, og ikke vær fanatisk, sier William Kristoffersen.

LES OGSÅ: - Man må aldri tenke at høydepunktet er nådd