Ole Brumm jubilerer

Verdens mest kjente og elskede bamse, Ole Brumm, fyller 80 år denne helgen!

JUBILANT: Denne helgen fyller Ole Brumm, verdens mest elskede og berømte bamse, 80 år. Her er jubilanten på vei til Brummpinnebroen i Ashdown Forest. Foto: Helle Øder Valebrokk
JUBILANT: Denne helgen fyller Ole Brumm, verdens mest elskede og berømte bamse, 80 år. Her er jubilanten på vei til Brummpinnebroen i Ashdown Forest. Foto: Helle Øder Valebrokk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ole Brumm, eller Winnie-the-Pooh som er bamsens faktiske navn, er 80 år gammel denne helgen. 14. oktober 1926 ble boken "Winnie-the-Pooh" utgitt, og forfatteren var som mange vet Alan Alexander Milne, best kjent som A. A. Milne.


Milne kjøpte en gård i Hartfield, sør for London, i 1925, og det var her han diktet opp historiene om Ole Brumm som han fortalte sin sønn, Christopher Robin. Resten er, som vi vet, historie.


Hartfield er en liten landsby, der tiden har stått forholdsvis stille siden Milnes tid, men nå i helgen skal det feires. I den lille butikken Pooh Corner som selger forskjellige Brumm-effekter, blir det busdagskake til alle som kommer innom (så lenge det varer!) - det blir minst tre kaker, men det kan bli fire, ifølge butikkens eier Mike Ridley. I en epost til www.seher.no sendt i går kveld fortalte han at kona June var opptatt med å legge glasur på kakene.


Mike forteller også at alle som bruker mer enn 20 pund i butikken får en gratis Hundremeterskogen-plakat til en verdi av £4.99 (tilbudet gjelder i hele oktober), og alle kunder får heftet "An Expotition to Poohsticks Bridge" ("En eksposisjon til Brummpinnebroen") til en verdi av £1,50 så lenge beholdningen rekker.


Brummpinnebroen er nemlig ikke langt unna Hartfield. Det tar en halvtimes tid å spasere dit, over noen idylliske jorder, og gjennom et par skogholt.


Men hvordan kommer du til Hartfield? Ta toget fra London, for eksempel fra Charing Cross Road Station som er et knutepunkt og naturlig sted å starte. Kjøp billett til Tunbridge Wells, og sitt på toget i cirka tre kvarter. Vel fremme i Tunbridge Wells tar du buss nummer 291 til Hartfield. Bussen stopper rett utenfor togstasjonen. Bussturen tar en liten halvtime, og vips - du er i Brumm-land.


Du kan lese mer om Brumm-butikken og Hartfield her: www.pooh-country.co.uk


På denne hjemmesiden kan du også få en virtuell omvisning i Hartfield, ved Brummpinnebroen, ved det fortrollete stedet øverst i skogen og flere andre sentrale Brumm-steder, handle Brumm-produkter, finne husly i Hartfield hvis du vil overnatte og mye mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer