Olav Thon (95) skal gifte seg

Gifter seg i sommer.

FORLOVET: Olav Thon og kjæresten Sissel Berdal Haga skal gifte seg i sommer. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Olav Thon og kjæresten Sissel Berdal Haga skal gifte seg i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forretningsmannen Olav Thon (95) og hans kjæreste Sissel Berdal Haga (79) skal gifte seg denne sommeren.

Det bekrefter Trine Lise Hedemann, informasjonskonsulent i Olav Thon Gruppen, overfor TV 2, men forteller at hun ikke ønsker å kommentere giftermålet ytteligere.

Thon og Berdal Haga har vært et par i mer enn 30 år, og har tidligere uttalt at de er like forelsket nå som det de var da de møttes.

- Vi er like forelsket nå som da vi møtte hverandre for snart 30 år siden. Nei, forresten: Vi er enda mer forelsket nå, sa Berdal Haga til Her og Nå i 2016.

Gjør alt sammen

Den fargerike 79-åringen, som også er kvinnen bak Olav Thons velkjente røde lue, la til at forretningsmannen er kravstor - men avslørte samtidig at han har en myk side:

- Olav er utrolig omsorgsfull, alltid engasjert, sa hun rosende til Her og Nå.

I et intervju med VG Helg våren 2013, lettet hun også på sløret om hvordan de holder på forelskelsen.

- Det som karakteriserer vårt forhold er at vi alltid er sammen. Om alt. Vi er sammen i fritiden, i arbeidet, i alt vi gjør. Han går ikke en tur uten meg, reiser ingen steder uten meg, går ikke i et selskap uten meg, sa Sissel Berdal Haga til VG den gang.

SPREK DUO: Olav Thon og samboer Sissel Berdal Haga holder seg i form sammen med turer i skog og mark. Her er de to under avdukingen av Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø høsten 2014. Foto: NTB Scanpix
SPREK DUO: Olav Thon og samboer Sissel Berdal Haga holder seg i form sammen med turer i skog og mark. Her er de to under avdukingen av Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø høsten 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et tidligere intervju med Dagbladet snakket Thon også rosende om hun som nå er hans forlovede.

- Sissel er både omtenksom, varm, følsom og kjærlig - samtidig som hun kan være en blanding av striks og konsis når det gjelder ting som er påtrengende. Vi fant tonen fra første stund og er fortsatt like forelsket i hverandre.

- Kjærligheten er veldig viktig for menneskets ytelse også på andre områder. Harmoni i tilværelsen betyr at oppgavene i dagliglivet blir mye enklere.

- I motsetning til meg er Sissel veldig systematisk. Men så har hun jo ikke vært dommer i 26 år for ingenting, sa han og fortsatte:

- Sissel er nå ansatt som designer i Thongruppen og har mye av æren for at hotellene våre ligger langt oppe på rankinglisten til reisenettstedet Tripadvisor.

PROFILERT DOMMER: Sissel Berdal Haga jobbet som tingrettsdommer inntil hun var 70 år gammel. Her er hun fotografert i Oslo Tingrett i 2007, før fengslingsmøtet i forbindelse med drapet på Mohamed Ahssain. Foto: NTB Scanpix
PROFILERT DOMMER: Sissel Berdal Haga jobbet som tingrettsdommer inntil hun var 70 år gammel. Her er hun fotografert i Oslo Tingrett i 2007, før fengslingsmøtet i forbindelse med drapet på Mohamed Ahssain. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mitt liv med to kvinner

I 2018 mistet Thon sin kone gjennom 68 år, Inger Johanne Thon. Den 98 år gamle kvinnen som ble rammet av Alzheimer for mange år sida, sovnet stille inn, og i et intervju med Nettavisen i fjor, fortalte Thon om hvorfor han beholdt ekteskapet, selv om han er partner med en annen kvinne.

- Det er veldig mange år siden at Inger Johanne «ble borte». Så kan man spørre seg, hvorfor ikke skille seg når man har en ny livsledsager? Men jeg tenkte at når man er så voksen og ikke skal lage en stor barneflokk, så er ikke det nødvendig. Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig å bli rammet av en alvorlig sykdom? sa Olav Thon.

Thon har derfor bidratt stort når det gjelder støtte til forskning på Alzheimer og demens. I mars 2017 ga han 30 millioner kroner til demensforskning, ifølge TV2.no.

- Jeg har sett dette mye. Det er uverdig når man ikke husker hvem man er eller hvor man er, om det er dag eller natt. Og jeg synes jo det er vanskelig når jeg blir kalt Per eller Adolf, sa han til nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer