- STERK SOM EN BJØRN: Få idrettsutøvere kan måle krefter med Olaf Tufte. Her poserer han på en tidligere fotoshoot for Se og Hør. Foto: Henning Jensen, Se og Hør
- STERK SOM EN BJØRN: Få idrettsutøvere kan måle krefter med Olaf Tufte. Her poserer han på en tidligere fotoshoot for Se og Hør. Foto: Henning Jensen, Se og HørVis mer

Olaf Tufte spiser opp mot 10 000 kilokalorier daglig

- Jeg spiser alt jeg kan se, sier OL-helten om sin omfangsrike treningsdiett.

SEOGHØR.NO: OL-vinner Olaf Tufte (39) har vist muskler i TV-programmer som «Best av de beste» og «71° nord - Norges tøffeste kjendis» de siste årene, og en kroppsfysikk som er de færreste forunt.

I tøffe treningsperioder må rohelten få i seg 10 000 kilokalorier daglig. Det er rundt fire ganger mer enn dagsbehovet til en voksen mann.

– Jeg, som er bonde, vil selvsagt ha bondekost. Med det mener jeg poteter, saus, kjøtt og mye grønnsaker. Noen ganger bytter jeg poteter med ris eller pasta, sier Tufte til Se og Hør.

Les mer om Olaf Tufte i nyeste Se og Hør!
Les mer om Olaf Tufte i nyeste Se og Hør! Vis mer

I motsetning til mange andre er han ikke opptatt av å gå ned i vekt i januar; han må spise mye for at verdifulle muskler ikke skal forsvinne. For han drømmer fortsatt om ro-gull under OL i Rio de Janeiro senere i år.

– Jeg har hva jeg kaller en «See Food»-diett. Jeg spiser alt jeg kan se, sier han spøkefullt.

Ingen kløpper på kjøkkenet

I boka «Gull i munn» - som er gitt ut av Akilles forlag -  poserer Tufte i full bondehabitt med ei diger ribbe på høygaffelen. Han har også lagt ved sin favoritt oppskrift på klassikeren flesk og duppe.

– Det er ikke noe jeg spiser hver dag, men som søndagsmiddag er det utmerket, påpeker han. Tufte er ingen kløpper på kjøkkenet. Det er som oftest kona Aina (39) – eller mamma – som lager maten.

– Jeg er så privilegert at det er noen som er glad i meg – og som sørger for at jeg får i meg nok mat, forteller han til Se og Hør.

KONA LAGER MAT: Olaf Tufte sier selv at han ikke er i sitt ess på kjøkkenet, og føler seg privilegert som har kona Aina som sørger for at jeg får i meg nok mat. Her er paret på Idrettsgallaen i januar. Foto: NTB scanpix
KONA LAGER MAT: Olaf Tufte sier selv at han ikke er i sitt ess på kjøkkenet, og føler seg privilegert som har kona Aina som sørger for at jeg får i meg nok mat. Her er paret på Idrettsgallaen i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Olaf Tufte er for tiden også aktuell med TVNorge-programmet «I hodet på Tufte», hvor han møter andre norske idrettsstjerner.

Da han møtte Martin Johnsrud Sundby, avslørte skistjernen at han hadde endret syn på reisingen sin etter at han ble pappa.

- Den verste følelsen jeg får er når jeg ikke kan være familiefar som alle andre.

- Akkurat den tankegangen har gjort meg mer bevisst på at når jeg er ute i verden for å gjøre det jeg skal gjøre, så skal det bety noe. Hver eneste dag skal bety noe. Det skal være verdt at jeg er borte i dag, sier Johnsrud Sundby.

Se klipp her:

LES OGSÅ: Folk legger på når jeg tar telefonen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.