SATSER BEINHARDT: Olaf Tufte satser på mer OL-suksess. Det har kostet mye, både av ham selv, og familien rundt ham. Foto: Se og Hør
SATSER BEINHARDT: Olaf Tufte satser på mer OL-suksess. Det har kostet mye, både av ham selv, og familien rundt ham. Foto: Se og HørVis mer

Olaf Tufte: - Jeg har hatt veldig mye motgang

Den OL-klare roeren har slitt med samvittigheten på grunn av sin tidkrevende jobb.

SEOGHØR.NO: Neste sommer skal roer Olaf Tufte (39) nok en gang kjempe om norsk OL-gull, når han stiller til start i Rio de Janeiro.

GIFT: Tufte giftet seg med sin Aina i 2008. Paret har to barn sammen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
GIFT: Tufte giftet seg med sin Aina i 2008. Paret har to barn sammen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Sist gang han hadde muligheten til å ta gull, gikk det galt. Tufte klarte ikke å kvalifisere seg til A-finalen i London-OL. Tiden etter har vært veldig tung.

- Jeg har hatt veldig mye motgang, mer enn det som har kommet fram i media. Men det er også det som har gjort meg sterkere. Når jeg har vært skadet, har jeg kommet tilbake i bedre fysisk form enn noensinne. Jeg blir så forbanna inni meg, forteller Tufte til VG.

Å leve av å ro er en jobb som har gjort at Tufte har vært nødt til å ofre mye. Men de rundt ham har kanskje vært nødt til å ofre enda mer. Det har ført til at Tufte har slitt med samvittigheten.

- Det er en utfordring som jeg har jobbet mye med. Jeg har tatt med meg familie og trenere ut i båten og tenkt at jeg skal ro for dem. Det gjør man jo, for man vil lykkes for dem som betyr så mye for deg, men om man skal ro fort nok så må de likevel settes igjen på brygga. Man må gå ut og ro alene. Det er vanskelig.

Saken fortsetter under bildet.


Tufte har OL-gull fra 2004-OL i Athen, og fra 2008-OL i Beijing.

Privat er Olaf gift med kona Aina. Det har han vært siden høsten 2008. Paret har sønnen Herman Aurelius og datteren Mie Lovise sammen.

De siste årene har tobarnsfaren også gjort suksess med klesmerket Tufte Wear, som blant annet produserer undertøy i ull- og bambusblandinger.

Tufte vakte blant annet oppsikt, da han la ut telefonnummeret sitt i en TV-reklame sammen med en oppfordring om å ringe ham, hvis man ikke er hundre prosent fornøyd med undertøyet.

De som trodde nummeret i reklamen er falskt må tro om igjen.

- Jeg har en egen telefon til nummeret fra TV-reklamen, men prøver selv å svare på så mange henvendelser som mulig. Jeg har den med meg hele tiden, og svarer når jeg ikke er opptatt med trening eller andre ting, sa Tufte til Seoghør.no i 2013

MER AV DETTE: Her jubler Tufte for sitt første individuelle OL-gull. Det skjedde i Athen i 2004. Nå er han sulten på mer suksess. Foto: Ap
MER AV DETTE: Her jubler Tufte for sitt første individuelle OL-gull. Det skjedde i Athen i 2004. Nå er han sulten på mer suksess. Foto: Ap Vis mer
LES OGSÅ: - Det er et lite helvete

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.