Bande opererte på Gekås i Ullared:

Ola-Conny i sjokk etter tyveriraid: - Veldig tragisk

- Jeg er glad for at politiet gjør jobben sin, sier Gekås' mest kjente profil.

DRAMA: Ledelsen ved Gekås i Ullared anslår at det blir stjålet verdier for 50 millioner kroner hvert år. En av de mest kjente profilene, Ola-Conny Wallgren (54), er opprørt over dramaet som nå rulles opp. Video: NTB Scanpix, Marie Røssland. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gekås Ullared er for mange nordmenn kjent som et varehus fylt med all verden av mat, klær og elektronikk - og hundretusener er blitt kjent med varehuset gjennom tv-serien «Ullared» på TVNorge. En av de mest kjente profilene, Ola-Conny Wallgren (54), er opprørt over dramaet som opprulles i forbindelse med at en liga via folk på innsida har loppet arbeidsgiveren for omfattende summer. De involverte skal nemlig ha smuglet ut varer - mens de selv satt i kassene.

Denne uka har sju menn møtt i retten, tiltalt for omfattende tyverier fra Gekås Ullared. To har erkjent deler av forholdene i avhør.

- Jeg fikk helt sjokk da jeg leste i lokalavisa at noen unge sesongarbeidere var tatt for tyveri her på Gekås Ullared. Jeg aner ikke helt hvem de var, for det kommer nye medarbeidere her hele tiden, sier Ola-Conny Wallgren.

- Forbrytelser lønner seg ikke

Overfor Dagbladet medgir han at hendelsen har satt spor hos ham, for kriminell virksomhet hører absolutt ikke hjemme på hans kjære arbeidsplass:

- Jeg har alltid vært tydelig overfor mine barn på at forbrytelser ikke lønner seg. Gjør man noe galt, må man stå til rette for det - og derfor er jag glad for at politiet gjør jobben sin her.

Engasjert fortsetter han:

- Ifølge det jeg vet, er flere av de tiltalte unge, og dette er trist også for deres foreldre. Men man må stå til rette for det man har gjort. Jeg kjenner miljøet her på Gekås Ullared som en stor gjeng som oppfører seg, yter så god service man kan og ellers har sunt bondevett! Uansett hvor man jobber, må følge spillereglene, konkluderer den sympatiske svensken.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆRE: Ola-Conny Wallgren (t.v.) og kollega Morgan Karlsson er kjente profiler fra Ullared-serien på TVNorge. Foto: TVNorge
POPULÆRE: Ola-Conny Wallgren (t.v.) og kollega Morgan Karlsson er kjente profiler fra Ullared-serien på TVNorge. Foto: TVNorge Vis mer

Tiltalt for grovt tyveri

De sju mennene - som er i alderen 18 til 31 år - skal ha begått sin kriminelle virksomhet sommeren 2017. Ifølge tiltalen skal seks av mennene ha lesset varer opp i kundevognene, for deretter å ha oppsøkt kassene hvor to andre involverte slo inn varene, umiddelbart kansellerte kjøpene og følgelig ikke tok noen betaling. Deretter skal mennene ha begitt seg ut av butikken som om ingenting var hendt. Politiet mener blant annet at en høytrykksspyler til en verdi av to tusen kroner forsvant på denne måten.

I tiltalen inngår også punktet om at to av ansatte skal ha misbrukt tilliten til sin arbeidsgiver. Dette gjelder blant annet en i personalet som skal i sittet i kassa ved samtlige åtte tilfeller hvor påtalemyndigheten mener tyveri har funnet sted.

- Det som kjennetegner personene som er tiltalt i denne saken, er at de i seks uker var sesongansatte hos oss - og vi mener at de tok jobben i den hensikt å stjele hos oss, sier administrerende direktør Boris Lennerhov.

Saken fortsetter under bildet.

TRIKSET MED KASSENE: To sesongarbeidere ved Gekå Ullared er tiltalt for å ha sluppet medsammensvorne forbi kassa, uten å betale. Ingen av de forevigede på bildet er innblandet i saken.
TRIKSET MED KASSENE: To sesongarbeidere ved Gekå Ullared er tiltalt for å ha sluppet medsammensvorne forbi kassa, uten å betale. Ingen av de forevigede på bildet er innblandet i saken. Vis mer

Han medgir at kjøpesenteret med jevne mellomrom avslører kunder med uærlige hensikter:

- Vi har enormt mange besøkende. Også hos oss dukker det opp bander som systematisk fjerner tyverialarmer fra kostbar elektronikk og bærer det ut inngangen i for eksempel skjulte vesker. Det er sjelden matvarer blir stjålet, forteller han.

Strid om flere overvåkningskameraer

I likhet med alle de uskyldige ansatte ved Gekås Ullared, medgir han at det er en ekstra belastning at også noen som har vært ansatt hos dem en kort stund, nå står på tiltalebenken:

SUPERTRIO: Ola-Conny Wallgren og Morgan Karlsson hilste på Linn Skåber under TVNorges tv-lansering i 2017. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SUPERTRIO: Ola-Conny Wallgren og Morgan Karlsson hilste på Linn Skåber under TVNorges tv-lansering i 2017. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg kjenner mine medarbeidere som veldig hederlige og hardt arbeidende. Da er det naturlig både å bli opprørt når enkeltpersoner er illojale og stjeler fra bedriften, fordi også kollegene opplever å bli krenket, sier han.

Politiet mener at de åtte tiltalte har samarbeidet om tyveriene, og at fire av dem begikk tyveriene med tanke på å selge varene videre.

Samtidig som rettssaken pågår, er fagforeningen og ledelsen ved Gekås Ullared svært uenige rundt de 82 nye overvåkningskameraene som etter planene nå skal settes opp.

Izabela Nanneson, leder i den lokale fagforeningen, mener at det er tilstrekkelig med kameraene som allerede overvåker utgangen.

- Kameraovervåkning har avskrekkende formål, det er ikke forebyggende. Man skal ikke overvåke sitt personale slik at det handler om mistro og krenker de ansattes integritet, sier hun til Expressen.

Administrerende direktør Boris Lennerhov framholder overfor Dagbladet at tiltaket på ingen måte er ment å være krenkende overfor staben.

- Det er avgjørende at vi klarer å fange tyvebandene raskest mulig, sier han.

Rettssaken som startet i går, er beregnet til å vare i to uker.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Vennene frykter for Jessicas helse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer