Ian Matos:

OL-stuper (32) døde

Tapte kampen mot sykdommen.

DØD: OL-stuper Ian Matos (32) er død. Foto: Instagram
DØD: OL-stuper Ian Matos (32) er død. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere brasilianske OL-stuperen Ian Matos er død. Det bekrefter den brasilianske olympiske komité.

- Det er med dyp sorg at vi har mottatt den triste nyheten om at den 32-år gamle OL-stuperen Ian Matos er død, skriver komiteen på Twitter.

- Team Brasil takker deg for ditt bidrag til utviklingen av sporten. Våre tanker går til familie og venner, skriver de videre.

Matos ble innlagt på sykehus i starten av november. Han skal ha oppsøkt lege på grunn av en infeksjon i halsen, som seinere spredte seg til magen og lungene.

Han skal ha vært innlagt på sykehuset i to måneder, før infeksjonen til slutt førte til hans død.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Stuperen tok tre bronsemedaljer ved de søramerikanske lekene i 2010. Han deltok også under De olympiske leker i hjemlandet Brasil i 2016, samt i synkronstup sammen med partneren Luiz Outerelo. Duoen endte sist i finalen.

Matos er også kjent for at han kom ut som homofil i 2014 og har åpenlyst snakket om diskrimineringen han har følt på.

Matos har tidligere uttalt at han beundret den britiske stuperen Tom Daley da han sto fram som bifil og seinere homofil i 2013. Ett år seinere gjorde Matos det samme.

Ifølge YahooSport, skal brasilianeren uttalt i et intervju at byrden ved å hele tiden skjule hvem han egentlig var ble for stor.

32-åringen var en viktig stemme i Brasil når det kom til homofiles rettigheter og var blant annet med på FNs «Free and equal»-kampanje.

LES OGSÅ: I sorg: - Vært veldig lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer