OL-stjerne døde brått

Ble funnet død på nyttårsaften.

ENERGISK: Khamuttskikh under OL-kampen mot USA i 2004. Foto: NTB/AP
ENERGISK: Khamuttskikh under OL-kampen mot USA i 2004. Foto: NTB/AP Vis mer
Publisert

Den 52 år gamle tidligere medaljevinneren i OL, Vadim Khamuttskikh, er død. Det bekrefter det russiske volleyballforbundet på Instagram.

Khamuttskikh tok medalje i tre OL på rad fra 2000 til 2008 og er kjent som en stor figur innen russisk volleyball.

- Han var en veldig sterk personlighet, en fantastisk person og spiller. Han spilte kompromissløst og kjempet til det siste. Khamutskikh ga alltid sitt beste. Vi sørger og vi gråter. Dette er et veldig stort tap, forteller tidligere president i Khamuttskikhs klubb VC Belogorie, Gennady Shipulin, ifølge russiske SportExpress.

FARVEL: Disse måtte vi ta farvel med i 2021. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Shipulin bekrefter at Khamuttskikh mistet livet som følge av et hjerteinfarkt på nyttårsaften.

Den russiske legenden hylles nå av mange tidligere lagkamerater.

- Han er virkelig en legende. En generasjon vokste opp med spillet hans på det fantastiske Belogorie-laget, som aldri tapte, sier OL-vinner Maxim Mikhailov til russiske Eurosport og fortsetter:

- Han spilte alltid en hovedrolle på det russiske landslaget og da jeg kom in på landslaget, som veldig ung, fikk jeg virkelig kjenne hans støtte. På tross av aldersforskjellen støttet han og hjalp de unge. Han var som en far, forteller Mikhailov.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

I tillegg til OL-medaljene har Khamuttskikh EM-sølv på hjemmebane i 2007, der han ble kåret til turneringens beste setter. I 2002 tok han også sølvunder VM i Argentina.

På klubbnivå vant han blant annet Volleyballens Champions League to ganger med Belogorie.

LES OGSÅ: Rene (19) døde i snøras

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer