PROVOSERT: NRK Sportens Karen-Marie Ellefsen mener det er helt feil at eldre programledere skal skvises ut av TV-ruta fordi de har fått rynker. På Idrettsgallaen på Hamar i januar så 62-åringen flott ut.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
PROVOSERT: NRK Sportens Karen-Marie Ellefsen mener det er helt feil at eldre programledere skal skvises ut av TV-ruta fordi de har fått rynker. På Idrettsgallaen på Hamar i januar så 62-åringen flott ut. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

- OL i London var et helvete

NRK Sportens Karen-Marie Ellefsen synes ungdomsdyrkingen er provoserende.

SEOGHØR.NO: I fjor sommer uttalte NRK Sportens Karen-Marie Ellefsen (62) at hun syntes hun holdt seg ganske godt for alderen.  

Da norske PR-eksperter kort tid senere påstod at hun og kollega Arne Scheie burde gått av med pensjon for lengst, så den profilerte sportskommentatoren rødt. 62-åringen tok alderskritikken tungt.

- Derfor syns jeg OL i London var et helvete. Jeg ble fryktelig provosert. Noen tror visst at hvis du har noen ekstra rynker, så er hjernen din skadet, sier Ellefsen i et intervju med VG Helg.
 
Programlederen, som også hadde selskap av kollega Anne Rimmen (31) i NRKs London-studio, påpeker at hun kan bli ganske provosert over ungdomsdyrkingen. Gullruten-vinneren understreker at erfaring faktisk er sentralt.

- Samfunnet består av folk i alle aldre. Det må også gjenspeiles på TV. Vi kan ikke bare vise et glansbilde med unge, vellykkede, flotte damer. De må selvfølgelig også få være der når de er flinke. Men at du nærmest skal bli sett på som spedalsk og kastes vrak på bare fordi du er blitt litt eldre, går ikke an, sier Ellefsen til VG Helg.

Torsdag kveld kommenterer Karen-Marie Ellefsen for NRK under Bislett Games for 27. gang, 35 år etter at hun debuterte som programleder i statskanalen.

Diamond League-stevnet på Bislett stadion vises på NRK1 fra klokken 19.45 den 13. juni. Få full oversikt over dine favorittprogrammer i Seoghør.nos store TV-guide her!

LES OGSÅ: - Dette var helt tilfeldig