Espen Eckbo i OL:

- OL-byen minner om leirskole, militæret og fengsel

Espen Eckbo er i Pyeongchang og skal lage festligheter under OL.

MOROKAR: Discoverys stuntreporter Espen Eckbo har inntatt vinter-OL i Pyeongchang. Se hvordan det gikk da Ove Hoff skulle intervjue IOC-medlem Kristin Kloster Aasen. Video: Discovery / TVNorge Vis mer
Publisert

PYEONGCHANG/OSLO (Se og Hør): Fredag gikk startsskuddet for årets vinter-OL i Pyeongchang med en heidundrandes åpningsseremoni.

Flere av verdens største idrettsstjerner var samlet og fredag kveld er lekene som mange har sett frem til, i gang for alvor.

Det er imidlertid ikke bare idrettsstjerner som skal underholde patriotiske nordmenn i ukene fremover. En rekke tv-profiler skal nemlig lede OL-sendingene, både fra Sør-Korea og fra Norge.

En av dem som skal underholde nordmenn utenom løypene og idrettsanleggene, er komiker Espen Eckbo (44).

- Litt som militæret

Flere av hans mest folkekjære karakterer vil stikke innom i løpet av lekene, og 44-åringen vil medvirke i «OL-kveld»-sendingene på TVNorge som blant annet Asbjørn Brekke.

På telefon fra Sør-Korea kan Espen fortelle at han ankom OL-byen for knappe fire dager siden, og at han stadig opplever minneverdige hendelser. Tv-profilen innrømmer at han allerede har opplevd noen temmelig uvanlige settinger.

- Det er minneverdige øyeblikk hele tiden - det føles som om vi har vært her i ukesvis, selv om vi bare har vært her i tre-fire dager. Oppholdet føles som en blanding av å være i militæret og på leirskole. Og litt i fengsel også.

- Vi spiser for eksempel i et svært, teppelagt parkeringshus, som er fylt med masse campingbord. Det er restaurantfasilitetene, legger han til.

I KARAKTER: Espen Eckbo skal under hele OL underholde nordmenn fra OL-byen som sine folkekjære karakterer - her som Asbjørn Brekke. Foto: Privat
I KARAKTER: Espen Eckbo skal under hele OL underholde nordmenn fra OL-byen som sine folkekjære karakterer - her som Asbjørn Brekke. Foto: Privat Vis mer

- Hvordan er innkvarteringen din i OL-byen?

- Vi er seks stykker som bor i en såkalt «media village», den ser ut som Bøler på en måte. Det er en slags drabantby, så det er ikke så mye vinter-OL-stemning akkurat her, forteller han, og utdyper:

- Jeg tror vi bor i en leilighet som skal selges etterpå, for alt der inne er polstret og alt av skap og skuffer er plombert! Det var helt nytt, som om det akkurat var skrudd opp. Det føles veldig midlertidig, for å si det sånn.

Glemte reguleringen

Det er ikke bare som Asbjørn Brekke 44-åringen skal lage gøyale innslag fra OL-byen. Også karakteren Ove Hoff vil ta del i lekene.

Til tross for at Espen går gjennom en rekke kostymeskift, avslører han at et møte med noen idrettsstjerner nesten gikk i vasken:

- Jeg, eller Ove da, skulle få et eksklusivt møte med noen store idrettsstjerner, men reguleringen hans var en time unna. Jeg tror aldri noen har kjørt så fort i Sør-Korea for å hente en regulering før! Det er sånne absurde øyeblikk som oppstår her, sier han lattermildt.

SELFIE: Espens karakter Asbjørn Brekke prøver seg på en selfie i Pyeongchang. Foto: Privat
SELFIE: Espens karakter Asbjørn Brekke prøver seg på en selfie i Pyeongchang. Foto: Privat Vis mer

Epsen Eckbo skal vandre rundt i Pyeongchangs gater og i OL-fasilitetene, utkledd som flere av sine kjente karakterer de to neste ukene.

Til tross for at han ser ut som en noe spesiell nordmann i enkelte av kostymene, forteller han at sør-koreanerne ikke legger spesielt merke til ham.

- Sør-koreanere er så høflige og de ser på oss med så underlige blikk allerede, at de ikke tør å tvile på at jeg er ekte. Så det er en veldig takknemlig jobb å være i rollefigur her hos sør-koreanerne.

- Man kan ikke si at «de er med på leken», for jeg tror ikke de vet hva som er lek eller ikke, de er bare veldig høflige. Så det er bare gøy.

ASBJØRN BREKKE: Hele Norges Asbjørn blir en av karakterene under OL. Foto: TVNorge
ASBJØRN BREKKE: Hele Norges Asbjørn blir en av karakterene under OL. Foto: TVNorge Vis mer
RHINO: Fra «Nissene på låven» er også med. Foto: TVNorge
RHINO: Fra «Nissene på låven» er også med. Foto: TVNorge Vis mer

- Curling er koselig

Komikeren og programlederen legger ikke skjul på at han trives med å se på idrett, men forteller til Se og Hør at han trolig ikke ville hevdet seg i øvelsene

- Hvis du hadde vært OL-utøver i vinter-OL selv - hvilken gren kunne du hevdet deg i?

- Oi ... Jeg har ikke full oversikt over alle grenene engang, men det måtte nok blitt aking eller bob, sånne grener man tenker at alle kan mestre, selv om det helt sikkert ikke er riktig.

- Eller kortbaneskøyteløp, for der er det så mange som faller. Da hadde det fort vært nok å holde seg på beina, så kunne jeg fått medalje, fortsetter han spøkefullt.

Når det kommer til favorittgren, sliter han med å velge bare én, men 44-åringen innrømmer at han er glad i gullmedaljer.

- Jeg like alle grenene der vi har en rimelig god sjanse til å ta gull, så det varierer litt. Men jeg gleder meg til alpint og langrenn, og så er det koselig med curling også.

- Hvem har du mest troa på av de norske utøverne?

- Jeg har jo ikke så god peiling, men ut fra det lille jeg har lest, så håper jeg på at vi endelig skal få et gull i utfor. Jeg håper veldig på det, så jeg heier på Svindal, sier han til Se og Hør.

Klipp fra TVNorge-programmet «Klovn til Kaffen» der Espen Eckbo fjernstyres på gaten. Vis mer Vis mer

Vasket ikke hendene etter dobesøk

Torsdag meldte OL-arrangøren i Pyenongchang i Sør-Korea at 128 personer er smittet av det fryktede noroviruset i OL-området.

Flere av de norske idrettsstjernene har derfor gått inn for å være ytterst forsiktige med å hilse på andre.

Espen Eckbo er på sin side rolig i forhold og forteller at ut fra hans synspunkt, skal det en del til for å bli smittet.

- Altså, de står og sprøyter oss med Antibac på alle hjørner her, og det henger store fareskilt på dørene på hotellene og overalt, forteller han, men legger til at ikke alle tar forholdsreglene:

- Men vi var ute og spiste forleden, på en lokal restaurant, og da ble en av oss stående på toalettet ved siden av en av kelnerne. Og han vasket ikke hendene! Det er en litt rar opplevelse når virussakene dundrer i media hjemme i Norge og det er advarsler på hvert hjørne her, sier han til Se og Hør.

- Venter på å bli stoppet

Allerede i september i fjor skrev internasjonale medier om sikkerheten rundt de Olympiske vinterlekene i Sør-Korea.

Den norske komikeren og tv-profilen setter likevel spørsmålstegn ved hvor bra sikkerheten rundt idrettsanleggene egentlig er.

- Vi har akkrediteringskort som må brukes overalt. Og portrettbildet på kortet dukker opp på en svær skjerm når man skal inn et nytt sted, slik at vaktene kan se at man er samme person som den på kortet. Så det er litt spennende hver gang jeg er i en rollefigur, og må prøve å slippe unna der.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg venter på at Rhino (en av Eckbos karakterer, journ. anm) blir stanset i kontrollen, men foreløpig har det gått bra. De setter liksom ikke spørsmålstegn ved at bildet mitt ikke nødvendigvis samsvarer med utseendet mitt, sier han og tilføyer:

- Så, sikkerheten er litt selektiv. Vi fikk for eksempel ikke lov til å ta med en kopp kaffe inn utenfra, det var strengt forbudt. Og så kan man slippe glatt inn på baksiden, mens sikkerheten er veldig streng ved hovedinngangene. Så det føles litt som om det er for syns skyld. Selv om jeg sikkert ikke bør si dette - plutselig flakser vel terroristene inn bakveien her, spøker Eckbo.

- Morsom å jobbe med

At Espen Eckbo skal underholde mange nordmenn de kommende ukene, er det ikke bare fansen som er glade for.

Mediesjef i TVNorge og Eurosport, Hanne McBride, er en av dem som er svært glade for samarbeidet med tv-profilen.

- Vi er utrolig glad for at Espen hadde lyst til å bli med på OL-eventyret med så mange av sine karakterer. Vi har vært tydelig på at vi tar dekningen av det sportslige på høyeste alvor. Men «OL-kveld», som ledes av Anne Rimmen og Jon Almaas fra Oslo hver kveld, vil ha et tydelig TVNorge-preg. Det betyr at kjente TVNorge-profiler får skinne slik de gjør best, sier hun til Se og Hør.

- Det er veldig morsomt når Espen er inne på Eurosports hovedkvarter i Pyeongchang. Her er det hektisk med kjente sportsprofiler fra hele verden som skal levere sportssendinger, så har vi en kvisete tenåring som surrer rundt med IOC-medlemmer, legger hun til.

«OL-kveld» har premiere på TVNorge lørdag klokken 20.00. Man kan følge sendingene fra vinter-OL på både TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport 1.

LES OGSÅ: - Et kjempesjokk og en veldig stor glede å bli gravid

FLAU: I første episode av «Klovn til kaffen» på TV Norge tar Hege Schøyen drar fram en gammel utgave av jentemagasinet «Girls». I begynnelsen av tekstforfatterkarrieren var nemlig Espen Eckbo «spørrespalte»-skribent for magasinet. Video: TVN Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer