Skuespiller Henrik Mestad fikk en mørk flekk på øyet, men somlet med å oppsøke lege på grunn av «Okkupert»-innspillingen. Dermed måtte han opereres i all hast for netthinneløsning, sier han til «God kveld Norge». Vis mer

Henrik Mestad:

«Okkupert»-stjernen ble operert i all hast

- Jeg ble veldig redd av det, sier skuespilleren. 

(Seoghør.no): Innspillingen av en ny sesong av TV 2-serien «Okkupert» er i full gang, men det har ikke gått helt knirkefritt for seg.

En av de aller mest sentrale skuespillerne i serien, Henrik Mestad (52), måtte nemlig avbryte innspillingen.

Mestad, som spiller rollen som statsminister Jesper Berg i serien, opplevde plutselig å få synsforstyrrelser.

- Jeg begynte å få en mørk skygge på øyet, som ble større og større, sier han til «God kveld Norge».

TV-STJERNE: Henrik Mestad i en scene fra sesong en av «Okkupert», i rollen som Jesper Berg. Foto: Aksel Jermstad / TV 2
TV-STJERNE: Henrik Mestad i en scene fra sesong en av «Okkupert», i rollen som Jesper Berg. Foto: Aksel Jermstad / TV 2 Vis mer

Måtte til lege med én gang

I reportasjen, som ble sendt i sin helhet på TV 2 lørdag kveld, besøker programleder Dorthe Skappel innspillingssettet til «Okkupert». Der forteller Mestad at han drøyde med å kontakte lege, ettersom han ikke ønsket å forsinke tv-produksjonen.

Men da han med ett oppdaget at en stor del av synsfeltet hans var borte, ble han skremt.

- Da kjente jeg: 'Nå går jeg rundt og er redd, jeg!' Så ble det ringt til et øyelegekontor, og hun i resepsjonen sa bare: 'Han må til lege med én gang', minnes Henrik Mestad i tv-intervjuet.

  • Se mer i videoen øverst i saken!

- Det var veldig skummelt

Det som hadde hendt, var at 52-åringen var blitt rammet av netthinneløsning, en tilstand som må behandles om man ikke skal bli blind.

Heldigvis ble skuespilleren behandlet i tide, men Mestad innrømmer at opplevelsen satte en støkk i ham.

- Jeg ble veldig redd av det der, jeg. Det å for eksempel brekke armen er helt greit, men dette her var inni hodet, det var veldig skummelt, sier han til «God kveld Norge».

UBEHAGELIG: Henrik Mestad oppfordrer andre på hans alder til å være obs på symptomer på netthinneløsning, som små lysglimt eller svevende prikker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UBEHAGELIG: Henrik Mestad oppfordrer andre på hans alder til å være obs på symptomer på netthinneløsning, som små lysglimt eller svevende prikker. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det er nemlig på netthinnen sansecellene som oppfatter synsinntrykkene våre sitter. Når netthinnen løsner inni øyet, forsvinner synet i det området av hinnen som løsner. Dette skjer typisk ganske plutselig, og kan oppleves som om «en gardin» trekkes for en del av synsfeltet, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Våkenetter og aldersforskjell

Den populære skuespilleren, som også er kjent fra tv-serien «Vikingane» og filmer som «Sønner» og «En ganske snill mann», er utvilsomt avhengig av at synet fungerer som det skal.

Henrik Mestad, som er gift med advokaten Adele Matheson Mestad, har nemlig døtrene Vilja (7) og Iben (4) å følge med på.

I et intervju med VG i 2015, fortalte tobarnsfaren at hans faste treningsregime måtte vike for døtrene og familiefredens skyld.

PROFILERT PAR: Henrik Mestad og kona Adele Matheson Mestad sammen med krimforfatter Jo Nesbø på Aschehougs hagefest i Oslo i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PROFILERT PAR: Henrik Mestad og kona Adele Matheson Mestad sammen med krimforfatter Jo Nesbø på Aschehougs hagefest i Oslo i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- I tillegg til alt det positive, må jeg innrømme at jeg er i mitt livs dårligste form.

- Det viser seg jo at når man har sånne fine småunger, så sover man ikke så mye. Det blir for korte strekk om natten, og lite soving egner seg dårlig i kombinasjon med hard trening. Så nå har prioriterinen vært humør foran trening, sa han til VG om småbarnslivet den gang.

Tidligere har han også fortalt at da han først møtte sin nåværende kone, var hun kun 19 år gammel - og klar for å bli jusstudent. Han var derimot «langt oppi trettiåra», fortalte han til Dagbladet Magasinet i 2013.

- Vi brukte begge en del tid på å venne oss til aldersforskjellen, innrømmet Henrik Mestad den gang.

LES OGSÅ: - Jeg er veldig forelsket i ham