- Øk aldergrensen på silikon

De har tilsammen nesten 5 kg silikon i brystene. Nå vil de ha ny aldersgrense for silikoninnlegg.

SAMSTEMTE: Cathrine Aschim, Kine Victoria Hagen, Marielle Mathiassen, Tove Lill Løite og Helene Rask mener alle at aldersgrensen for å forstørre brystene bør økes.
SAMSTEMTE: Cathrine Aschim, Kine Victoria Hagen, Marielle Mathiassen, Tove Lill Løite og Helene Rask mener alle at aldersgrensen for å forstørre brystene bør økes. Vis mer
SEHER.NO: Seher.no har tidligere skrevet om artisten Lene Alexandra Øiens (26) valg om å ta ut silikonen i brystene sine, samt Helene Rasks (26) advarsler om stygge arr i etterkant av en brystreduksjon.

Nå sier flere norske tidligere og nåværende glamourmodeller at aldersgrensen for å legge inn silikon i brystene burde vært høyere.

I dag trenger du ikke være eldre enn 18 år for å få forstørret brystene i Norge.

Oppfordrer til å vente
- Det skjer så mye med kroppen til en jente mellom 18 og 20-21 år at det burde ligge på en 21 års-grense for å få silikonproteser, sier Helene Rask, tidligere glamourmodell og sjef for Rask Models, Helene Rask til Seher.no.

Modellmammaen oppfordrer jenter til å tenke langsiktig når de vurderer silikon, og heller vente til de er over 20, og helst til etter at de har fått barn før de legger seg under kniven.

FrP-politiker og modell Tove Lill Løite (23) angrer ikke på at hun tok silikon i brystene, men sier helt klart at aldersgrensen ikke bør være lavere enn 20 år.

- Jenter er ikke ferdig utviklet i så ung alder som 18, og det er lett å gjøre noe man angrer på når man er ung og forvirra.

- Selv gjorde jeg det fordi mine aldri vokste noe særlig og jeg så jo hvordan andre så ut rundt meg, forteller hun, som selv har operert inn en kilo silikon i brystene.

Materialistisk verden
Eks-glamourmodell og Ungkaren-deltager Kine Victoria Hagen (21) mener at det er viktig med unge og gode forbilder i dag.

- Vi lever i en såpass materialistisk verden i dag at 13-14 åringer går rundt og beundrer silikonopererte jenter, og det blir for galt. 20 år en en bedre aldersgrense for en brystforstørring, mener hun.

Selv har hun 350 gram i hvert bryst og vil definitivt ikke ha noe større.

- Det ironiske er at jeg sluttet som glamourmodell før jeg valgte å operere meg. Jeg ville egentlig gjøre det da jeg var 18, men jeg valgte å vente, og det er jeg glad for i dag, sier hun.

- Skulle jeg tatt noen som helst ny operasjon nå, er det for å få de mindre, legger hun til.

- For lett i dag
I et tidsskrift for Den norske legeforening (ekstern lenke) står det at Helsedepartementet i tillegg til 18-års grense, krever at "leger som utfører plastisk-kirurgiske inngrep, også må vurdere pasientenes psykiske tilstand og modenhet."

I korte trekk betyr dette at leger kan nekte 18-åringer operasjoner hvis det anses som uforsvarlig og pasienten ikke er moden nok.

Robinson-babe og glamourmodell Marielle Mathiassen mener imidlertid at regelverket ikke er godt nok.

- Hvis aldersgrensen hadde vært høyere ville det begrenset tilstrømmingen av unge jenter som vil operere seg på feil grunnlag. Det er for lett i dag og ta en brystoperasjon, mener den 20 år gamle modellen.

Marielle har selv 280 gram silikon i brystene, men ingen intensjoner om å ta noe større.

- Jeg opererte meg helt for egen del for å føle meg bedre, jeg er glad for at jeg ikke gjorde det tidligere, forteller den tidligere turneren.

Støtter Lene Alexandra
Alle jentene synes det var modig gjort av Lene Alexandra og fjerne silikonen rett før lanseringen av "My Boobs are Okay" i England.

- Hun har et såpass godt navn fra før at jeg tror ikke hun opplever noen problemer i forhold til det. Kanskje i forbindelse med musikkvideoen, men ikke forhold til henne som artist, mener Marielle.

Glamourmodell Cathrine Aschim (26) - som selv har 1,4 kg silikon i puppene - mener at timingen kanskje ikke var den beste, men at det var riktig på grunn av helsemessige årsaker.

- Sangen handler jo tross alt om puppene hennes så det kan kanskje sees på som litt dobbeltmoral at hun forandrer så mye på dem, men hvis hun føler at det er det rette for henne skal ikke jeg si noe på det. Helse før image, avslutter Aschim.

LES OGSÅ: - Jeg har stygge arr