- Ofte var det så vanskelig at jeg bare ville dø

Politiker Sandra Borch åpner seg om den tøffe tiden i barndommen.

USIKKER: I et nytt intervju forteller Sp-politiker Sandra Borch at hun slet med selvtilliten som ung. Foto: NTB scanpix
USIKKER: I et nytt intervju forteller Sp-politiker Sandra Borch at hun slet med selvtilliten som ung. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sandra Borch (27) lar seg ikke pille på nesen. Til tross for perioder hvor kritikken har haglet inn, har norlendingen tilsynelatende stått svært støtt i stormen.

I dag er hun altså selvsikker og komfortabel i sin egen kropp – men slik har det ikke alltid vært.

I lørdagens utgave Dagbladet Magasinet tar fem kjendiskvinner et oppgjør med kroppsfikseringen i dagens samfunn. Borch, som har diagnosen akondroplasi (eller kortvoksthet), er én av dem som snakker ut.

– Jeg har brukt mye tid på å hate kroppen min. Å si at det har vært tøft er ikke dekkende, det var helt grusomt. De korte beina mine, alle operasjonene jeg måtte gjennom. Annerledesheten. Jeg hatet det, sier den profilerte politikeren åpenhjertig i intervjuet.

27-åringen forteller også at det var aller tøffest å takle «annerledesheten» sin i barndommen.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF TID: Ovenfor Dagbladet Magasinet forteller Sandra Borch at hun «har brukt mye tid på å hate kroppen sin». Foto: NTB scanpix
TØFF TID: Ovenfor Dagbladet Magasinet forteller Sandra Borch at hun «har brukt mye tid på å hate kroppen sin». Foto: NTB scanpix Vis mer

– Jeg prøvde å skulke unna alt som kunne føre til at jeg måtte kle av meg. Svømmehallen, gymtimene på skolen, sommerdager ved sjøen... Jeg taklet det dårlig. (...) Jeg husker latteren og hviskingen. Alle blikkene. Ofte var det så vanskelig at jeg bare ville dø.

Nå er tiden med usikkerhet og tårer forbi for Borch, og ovenfor Dagbladet Magasinet sier hun at hun i dag aksepterer kroppen sin som den er.

– Dette er dette som er meg, og jeg ville ikke vært en centimeter høyere. Nå har jeg ikke lenger behov for å gjemme meg bort, jeg er stolt av hvem jeg er, avslutter blondinen.

Fikk enorm pelskritikk

Selv om Borch i dag er sikker på seg selv og sitt, gikk det inn på henne da hun i 2014 ble hetset for sine uttalelser om pelsbruk.

«I kveld skal jeg stolt kle meg i min flotte minkjakke, produsert i Norge av mink fra norske gårder», lød innledningen til den kontroversielle kronikken hvor politikeren forsvarte hvorfor hun selv kler seg i pels.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og det gikk så langt som at 27-åringen ble drapstruet.

– Det er ubehagelig. Men jeg blir nesten mer motivert til og faktisk delta i debatten, for å vise at jeg ikke kan trues til taushet, sa Borch til Se og Hør den gang.

PELS: Borch la ut dette bildet på Instagram bare noen timer før hun skrev den mye omtalte kronikken, «​Derfor går jeg med pels». Foto: Privat
PELS: Borch la ut dette bildet på Instagram bare noen timer før hun skrev den mye omtalte kronikken, «​Derfor går jeg med pels». Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Kim Kardashian sjokkerte i pels-bikini

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer