Ofrer kroppen for filmene

Jakob Oftebro gikk ned hele 18 kilo før han fikk beskjed om å bli overvektig for sin neste rolle.

ENDRER KROPPSFASONG: Før innspillingen av «Gullkysten» måtte Jakob Oftebro gå ned 18 kilo. Litt senere måtte han fete seg opp for rollen som adelsmann i filmen «Tordenskjold & Kold».  Foto: Euforia film/SF Norge AS
ENDRER KROPPSFASONG: Før innspillingen av «Gullkysten» måtte Jakob Oftebro gå ned 18 kilo. Litt senere måtte han fete seg opp for rollen som adelsmann i filmen «Tordenskjold & Kold». Foto: Euforia film/SF Norge AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den norske skuespilleren Jakob Oftebro (30) er i vinden som aldri før og filmprosjektene står i kø.

Det er likevel ikke bare en glamorøs skuespiller-hverdag for Oftebro som bruker kroppen som verktøy i filmprosessen.

I rollen som slavedriver i den danske filmen «Gullkysten» gikk skuespilleren ned hele 18 kilo, og han har tidligere fortalt at det var en stor utfordring, som gjorde ham ekstremt sliten.

JOBBER SAMMEN: Jacob Oftebro (29) og kjæresten Iben Akerlie (27) er et av Norges mest ettertraktete skuespillerpar. Foto: Andreas Fadum
JOBBER SAMMEN: Jacob Oftebro (29) og kjæresten Iben Akerlie (27) er et av Norges mest ettertraktete skuespillerpar. Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Først noen måneder med lite mat og jogging her hjemme, men det var først da vi kom til Ghana at det ble alvor. Der spiste jeg 600 kalorier om dagen og jobbet 14-timers dag. Når de andre spiste lunsj og fikk energi, ble jeg bare mer og mer utmattet, for­talte Oftebro til A-magasinet.

- Voldsom forandring

Nå er Oftebro aktuell i filmen «Tordenskjold og Kold» som har Norgespremiere 5.februar. Rollen som adelsmann krevde at Oftebro nok en gang måtte endret kroppsfasong.

Fra å være avmagret i «Gullkysten» måtte han denne gangen legge på seg flere kilo for å få «pondus».

Det ble en stor overgang.

- Å komme hjem fra Afrika, utsultet og avmagret, og skulle spille krigshelten og adelsmannen Tordenskjold. Den gangen målte man jo status i livvidde, så jeg gikk opp masse i vekt for å få den riktige pondusen.

Helt klart en morsommere prosess enn å sulte seg, men det var voldsomt med en så stor forvandling på kort tid, sier 30-åringen til Dagbladet Magasinet.

Fant lykken med skuespillerkollega

Privat er Jacob sammen med skuespilleren Iben Akerlie.

Paret bor til vanlig sammen i København, og da Se og Hør snakket med Iben i august i fjor, la hun ikke skjul på at det er fint at kjæresten driver med det samme som henne.

- Selv om Jakob ikke kommer med helt konkrete tips, er det godt å ha ham å lene meg til, sa hun åpenhjertig til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Jeg blir forlegen og glad på samme tid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer