«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» 2021:

Ofrer finaleplass: - Føles feil

Søndagens episode tar en uventet vending da én av deltakerne gir bort finaleplassen.

TREKKER SEG: Adrian Sellevoll gir fra seg plassen i «71 grader nord - kjendis» til Fay Wildhagen. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBS! Denne saken kan inneholde spoilere! Episoden blir først sendt på tv søndag, men har allerede blitt sluppet på Discovery Plus.

Det nærmer seg finaleuken i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» med stormskritt. Allerede søndag neste uke skal vinneren av årets sesong kåres, og i dagens episode skal de gjenværende deltakerne Henrik Elvestad, Adrian Sellevoll (23), Victor Sotberg (29) og Fay Wildhagen (27) kjempe om plasser i finalen.

Dagens etappe blir en tøff start for Sellevoll som bryter sammen i gråt, og har lyst til å gi opp og dra hjem. Med støtte fra Wildhagen kommer han seg imidlertid videre, men legger ikke skjul på at det er tøft.

Det blir Sotberg og Elvestad som kommer først inn til mål, hvor programleder Tom Stiansen (50) står og venter. Ettersom de vant etappen er de sikret plasser i finalen, noe de gjengjelder med stor jubel.

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll under 71 grader nord kjendis denne uken. Vis mer

Bryter sammen

Det går imidlertid trått for Wildhagen og Sellevoll, og sistnevnte bryter sammen nok en gang på vei til mål, og forteller at han har smerter i hele kroppen. Da de omsider får kriget seg inn til mål får de beskjed om at de skal ut i en duell for å kjempe om den siste finaleplassen.

TUNGT: Adrian Sellevoll sliter med smerter i etappen og bryter ut i gråt. Foto: TVNorge
TUNGT: Adrian Sellevoll sliter med smerter i etappen og bryter ut i gråt. Foto: TVNorge Vis mer

Da tar det en helomvending for Sellevoll som velger å gi finaleplassen til Wildhagen. Sellevoll forklarer at han hadde satt seg som mål å komme til semifinalen, og at det føles feil å skulle konkurrere mot Wildhagen i en duell.

- Fay har slept meg gjennom hele ni etapper, og jeg føler at hvis det er noen som skal til finalen så er det ikke meg. Jeg sitter ved siden av verdens kuleste dame. Da er det hun som skal til finalen, ikke meg, sier han, og legger til at han ikke kan konkurrere mot «storesøsteren».

LIVLIG: Adrian Sellevoll vet å by på seg selv - også i «71 grader nord kjendis.» Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

- Betyr mye

Stiansen beskriver det som nobelt av Sellevoll og spør hva Wildhagen tenker om dette. Artisten er kjapt ute med å stille Sellevoll spørsmål om han er sikker på avgjørelsen sin.

- Selvfølgelig er jeg sikker på det. Du må gi bånn pinne og vinne hele dritten. Det blir sånn, så slipper vi å slåss, fordi du liker ikke å slåss mot venner og jeg liker ikke å slåss mot venner, svarer Sellevoll.

NOBELT: Realityprofilen gir bort plassen sin til Fay Wildhagen. Foto: TVNorge
NOBELT: Realityprofilen gir bort plassen sin til Fay Wildhagen. Foto: TVNorge Vis mer

Det blir en lang og god avskjedsklem før Sellevoll tar turen hjemover.

- Det at Adrian gir meg finaleplassen betyr egentlig ganske mye, fordi det føles som en anerkjennelse av alt jeg har gjort for ham. En slags takk, og et genuint: «Jeg ser hva du har gjort for meg». Det setter jeg ganske stor pris på å høre, sier Wildhagen i episoden.

AVSKJED: Adrian Sellevoll fikk en varm klem av Fay Wildhagen før han forlot konkurransen. Foto: TVNorge.
AVSKJED: Adrian Sellevoll fikk en varm klem av Fay Wildhagen før han forlot konkurransen. Foto: TVNorge. Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Sellevoll at han var veldig sliten den dagen.

- Jeg hadde så vondt i ryggen og sekken ble bare tyngre og tyngre. Jeg var ikke bare fysisk sliten, men også mentalt. Jeg ville hjem og var utmattet. Jeg tenkte bare: «Nå har jeg gjort mitt», og når de tankene tar overhånd fokuserer jeg ikke så mye på å nå mål, forteller han.

SKUESPILLERSPIRE: Thale Myhre, kjent fra «Farmen» og «71 grader nord», dukket opp som statist i «Exit». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Holdt kontakten

Videre røper Sellevoll at han egentlig hadde tenkt til å late som at han var dårlig i duellen og tape med vilje, men at det var vanskelig å late som.

- Jeg ville gi plassen min til Fay fordi hun hadde hjulpet meg gjennom hele konkurransen. Se for deg meg krabbe rundt alene med kart og kompass. Det hadde gått til helvete, jeg hadde endt opp i Bergen, ler han.

Realityprofilen og artisten legger ikke skjul på at Wildhagen betydde mye for ham under deltakelsen, og beskriver henne som en storesøster. Sellevoll kan også fortelle at de har holdt kontakten etter innspillingen.

UTE: Vår Staude ryker i «71 grader nord kjendis» etter en intens konkurranse. Video: Discovery+ Vis mer

- Fay fikk lappen for litt siden og da lagde vi overraskelsesmiddag med seks retters for henne hos Astrid (Uhrenholdt Jacobsen, journ.anm.) med Birgit Skarstein og Helene Spilling, forteller han.

Sellevoll mener imidlertid at han kunne klart å holde på lengre, men påpeker at han var sliten.

- Jeg hadde også release den dagen med en ny låt, så jeg tenkte at da var det greit å komme seg hjem og feire den, legger han til.

SLITEN: Adrian Sellevoll var ekstremt sliten da han valgte å trekke seg. Foto Haakon Lundkvist / TVNorge
SLITEN: Adrian Sellevoll var ekstremt sliten da han valgte å trekke seg. Foto Haakon Lundkvist / TVNorge Vis mer

Godt å se kjæresten igjen

Hjemme ventet kjæresten, som Sellevoll innrømmer at han savnet mest under hele deltakelsen.

- Det var veldig godt å se henne igjen. Jeg savnet også jobben og vennene mine, så det var godt å komme hjem. Det første jeg gjorde var å dra opp på fjellet med kjæresten, forteller han.

Sellevoll innrømmer at han har lært mye av deltakelsen, spesielt det å sette mer pris på andre menneskers hjelp og støtte. Han har også fått en stor interesse for turgåing, og røper sine fremtidige planer om å gå over både Finnmarksvidda og Grønland.

Neste uke sparkes altså finaleuken i gang, og seerne får endelig svaret på hvem som stikker av med seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

HEMMELIG: Fredag 22. januar slapp Adrian Sellevoll låta «Vise deg verden». Låta er en kjærlighetserklæring til hans hemmelige kjæreste. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med «Skal vi danse»-avsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer