Niklas Baarli:

Offer for svindel: - Helt håpløst

TV-profilen ble forsøkt svindlet for mange tusen kroner.

SVINDEL: Niklas Baarli forteller at han er utsatt for svindelforsøk. Her med ektemannen Benjamin Silseth. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SVINDEL: Niklas Baarli forteller at han er utsatt for svindelforsøk. Her med ektemannen Benjamin Silseth. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Niklas Baarli (33) har flere jern i ilden og er for tiden aktuell både som programleder for «Farmen» og som programleder i «Frokostshowet på P5». I sistnevnte radioprogram forteller han nå om at han nylig ble utsatt for svindel.

Baarli har bekreftet hendelsen overfor Se og Hør, men har ingen kommentar utover det som kommer fram i «Frokostshowet».

Det som skjedde var at han fikk en tekstmelding som tilsynelatende kom fra Posten. Han fikk beskjed om at en pakke ventet på instruksjoner i deres lokaler og en lenke han måtte følge for å få pakken utlevert.

VILT STUNT: Niklas Baarli er kjent for å by på seg selv. Det har han gjort en rekke ganger opp gjennom sin karriere, og under den årlige P3aksjonen, har det gått hardt utover utseendet hans. Vis mer

Trodde han hadde bestilt noe

Baarli forklarer at han da trodde han kanskje hadde bestilt en pakke men at han hadde glemt det bort. Han gikk derfor inn på lenken i tekstmeldingen og fylte ut den informasjonen som manglet.

- Jeg fylte selvfølgelig ut all kortinformasjonen min og lurte på hva jeg hadde bestilt og gledet meg voldsomt. Så tok det ett sekund så fikk jeg en melding: «Hei. Vi ønsker å komme i kontakt med deg angående et av dine VISA-kort og har observert mulige indikasjoner på svindelforsøk, stjålet kort eller kortdetaljer på avveie. Hilsen DNB», forteller Baarli.

Det viste seg fort at det aldri var noen pakke hos Posten og at det hele var et svindelforsøk. De som sto bak hadde forsøkt å ta ut 20 000 kroner fra Baarlis konto.

TEMPERATUR: Det blir høy tenning på «Farmen» da Lasse og Henrik snakker sammen etter å ha fått ukesoppdraget underkjent. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Vanlig svindel

Videre forteller 33-åringen at dette er en veldig vanlig måte å svindle folk på.

Makker Stian Røste setter spørsmålstegn ved at Baarli ikke reagerte på at Posten tilsynelatende ba om kortinformasjonen hans, noe de aldri ville bedt om over tekstmelding.

- Jeg vet ikke hvor det gikk galt, sier Baarli.

Han sier også at han vet at han ikke burde gått på svindelforsøket og at han opplevde at mannen som ringte fra DNB ble overrasket da han forsto hvor ung Baarli var.

FORFERDELIG: Niklas Baarli har gjort mye rart gjennom sin karriere, og forloveden Benjamin Silseth er klar i sin tale på hva han synes er det verste Niklas har gjort. Vis mer

- Det var helt håpløst. Men det viser seg at jeg heldigvis ikke hadde noen penger på den kontoen, så de fikk ikke en krone, sier han avslutningsvis.

Det betyr med andre ord at Baarli kom seg helskinnet unna svindelforsøket uten å bli noe fattigere.

LES OGSÅ: «Farmen»-Rob fikk rystende sjokkbeskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer