Jonathan Cheban:

Offer for sjokkran

Fikk frastjålet klokke til to millioner, mens moren hadde pistol mot hodet.

RANET: Kim Kardashians bestevenn, Jonathan Cheban, ble denne helgen ranet i New Jersey. Skurkene truet ham til å gi fra seg en klokke, til en verdi av to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
RANET: Kim Kardashians bestevenn, Jonathan Cheban, ble denne helgen ranet i New Jersey. Skurkene truet ham til å gi fra seg en klokke, til en verdi av to millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har sett samtlige sesonger av «Keeping up with the Kardashians», har du god kjennskap til familiens både indre og ytre sosiale sirkel. Mange venner har kommet, og mange har forsvunnet i løpet av årene, men det er én person som alltid har vært der, kanskje særlig for Kim Kardashian (39): bestevennen Jonathan Cheban (46).

Han har faktisk frekventert serien såpass mye at han selv har blitt en kjendis, uten at de fleste trolig kan peke på hva han faktisk bedriver tiden sin med når han ikke henger med familien.

BESTEVENNER: Cheban og Kardashian har vært bestevenner i en årrekke. Foto: NTB Scanpix
BESTEVENNER: Cheban og Kardashian har vært bestevenner i en årrekke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cheban eier faktisk en restaurant på Long Island, og lager en podkast om mat. Såpass interessert er han i mat at han har endret navnet sitt juridisk til «Foodgod» - matgud.

Gitt at restauranten hans ligger i New York, er det også naturlig at han tilbringer tid i «the big apple» og nærliggende områder. En kan likevel ikke stikke under stol at livet i storbyen kan være tøft, noe 46-åringen fikk erfare denne uken.

FORVIRRING: Kim Kardashian og resten av hennes berømte familie har flere ganger blitt anklaget for å redigere bildene sine. Her er noen av bildene som har fått mest tyn for nettopp dette. Video: Rød Løper / Instagram Vis mer

Stakk av med millionklokke

People skriver nemlig at han skal ha blitt ranet i New Jersey. Han var med sin mor og en venn i Englewood Cliffs-området da en raner skal ha dukket opp med en pistol, som han rettet mot morens hode. Deretter skal han ha fått beskjed om å gi fra seg klokken sin, en Richard Mille til en verdi av 2,2 millioner kroner.

Politiet bekrefter den skremmende hendelsen i en pressemelding. De skriver at de mottok en telefon rundt klokka halv ni på kvelden, og at to menn, begge mistenkte, skal ha forlatt åstedet.

DYR: Det var en slik klokke, av produsenten Richard Mille, som ble stjålet i New Jersey. Foto: Englewood Cliffs Police Department
DYR: Det var en slik klokke, av produsenten Richard Mille, som ble stjålet i New Jersey. Foto: Englewood Cliffs Police Department Vis mer

- Politiet ankom åstedet rundt et minutt etter at det var ringt inn, og fikk en beskrivelse av gjerningspersonene av offeret og andre vitner. Politiet på stedet forsøkte å finne gjerningspersonene med hunder, men søket var mislykket, sier politiet, ifølge People.

De skal ikke ha fått med seg noe annet av verdi, men igjen - en klokke til to millioner er tvilsomt et dårlig bytte for kjeltringer. Politiet har foreløpig ikke fått fatt på de mistenkte, men forteller at de etterforsker saken.

Cheban har til gode å uttale seg om ranet foreløpig.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

Ranet i Paris

Den skremmende hendelsen fant sted fire år etter at realityprofilens bestevenn Kim Kardashian ble ranet i Paris. Kardashian bodde på No Address Hotel under moteuken da maskerte menn tok seg inn på rommet hennes, og truet seg til verdisaker mens de holdt en pistol mot henne.

Kardashian har fortalt at hun på et tidspunkt vurderte å storme ut av leiligheten. Det var like etter at ranerne, som skal ha dratt henne etter beina ut i gangen, brøt seg inn, at hun øynet muligheten til å stikke av.

BLE RANET: Kim Kardashian ble utsatt for væpnet ran i en leilighet i dette bygget i Paris søndag. Foto: Solo Syndication
BLE RANET: Kim Kardashian ble utsatt for væpnet ran i en leilighet i dette bygget i Paris søndag. Foto: Solo Syndication Vis mer

- Jeg så på pistolen (til ranerne, journ.anm.), og deretter på trappa. Skulle jeg løpe ned og risikere å bli skutt i ryggen? Eller ville det gå bra? Hva hvis trappeoppgangen er sperret eller heisen ikke vil åpne seg? Da er jeg «f**ked». Det var ingen vei ut, har hun uttalt.

Da Kardashian deretter ble bundet fast og kneblet, og lå med teip over munnen i sin egen seng, «forberedte» hun seg på voldtekt.

- En av ranerne tok tak i beina mine og dro meg mot ham. Jeg hadde ikke noe på meg under morgenkåpa og tenkte: «Ok, nå skjer det». Men det skjedde ikke.

REAKSJONENE: Slik reagerte Kardashian- og Jenner-søstrene da de fikk vite om Tristan Thompsons angivelige utroskap mot Khloé Kardashian, bare dager før fødselen av parets første barn. Video: E! Entertainment / NTB Scanpix Vis mer

Samtidig var hun sikker på at hun skulle bli skutt og drept når ranerne var ferdige. Tankene hennes gikk til søsteren Kourtney, som også befant seg i Paris.

- Jeg bare ba for at Kourtney skulle få ha et normalt liv etter å ha sett min døde kropp, sa hun.

To diamantarmbånd fra Cartier, et halskjede i gull og diamanter fra Jacob, diamantøredobber fra Lorraine Schwartz, en Rolex-klokke i gull, samt flere andre ting, ble stjålet. Totalt kom unna med smykker til flere millioner kroner, blant annet en ring til 36 millioner kroner. Etter ranet forsvant Kim fra offentligheten, før hun dukket opp igjen som et annet menneske.

- Ranerne hadde hørt gjennom intervjuer at jeg var begeistret for ulike smykker. Det er ikke sikkert at jeg vil ha på meg noen smykker eller lignende igjen. Jeg vet virkelig ikke om jeg noen gang vil føle meg komfortabel med det. Hele mitt liv har endret seg hva gjelder sikkerhet og hvordan jeg reiser, uttalte hun noen måneder etter hendelsen.

LES OGSÅ: Derfor selger han leiligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer