Ødelagt av jojo-slanking

Talløse slankekurer og endeløs festing har satt tydelige spor på popstjernen. Men hun ser det ikke selv.

SJOKK-SCENE: Den siste tiden har artistens stemme og show  blitt overskygget av hennes lite flatterende sceneantrekk.
SJOKK-SCENE: Den siste tiden har artistens stemme og show blitt overskygget av hennes lite flatterende sceneantrekk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Divaen Christina Aguilera (30) har den siste tiden rast opp i vekt, men selv virker hun fullstendig uberørt av sin egen størrelse.

- Hun ser ikke selv hvor stor hun har blitt, sier den amerikanske ernæringseksperten Jackie Keller fra Nutrifit til RadarOnline.com.

Teorien bekreftes langt på vei av professor Jorunn Sundgot-Borgen fra Norges Idretthøgskole.
- Personer som går opp og ned i vekt får et forstyrret kroppsbilde, som gjør det vanskelig å få et reelt bilde av hvordan man egentlig ser ut, sier hun.Aguilera har lenge hatt et vanskelig forhold til kroppen sin. I tenårene slet hun med alvorlige spiseforstyrrelser, etterfulgt av en lengre periode hvor hun var avhengig av junkfood. Resultatet har blitt en vekt som går opp og ned.

- Jojo-slanking er en forferdelig vond sirkel hvor personen må ty til mer og mer ekstreme slankemetoder i håp om at kroppen skal lystre, sier Sundgot-Borgen.

At vekten stadig går opp og ned, fører nemlig til forstyrrelser i forbrenningen.
- Det betyr at du får lavere stoffskifte – noe som igjen betyr at det er lettere å legge på seg etter hver slankekur. Og det blir langt vanskeligere å gå ned igjen for hver gang, forklarer hun.

Keller beregner at den plagede 30-åringen, som er knappe 156 centimeter på sokkelesten, veier rundt 20 kilo mer enn hun burde.

Det er ingen hemmelighet at stjernens alkoholinntak har økt i takt med størrelsen hennes. Dette er ikke tilfeldig.

- Hvis Christina hadde kuttet ut alkoholen, ville hun merket en umiddelbar endring på forbrenningen. Kaloriene fra alkohol er de kaloriene kroppen først velger å kvitte seg med, forklarer Jackie Keller.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hun tyter ut av kjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer