George Clooney:

Ødela nesten karrieren

Stjernen avslører hvordan en film fra 1997 førte til at han ble uglesett i Hollywood - og nesten måtte legge skuespilleryrket på hylla.

LYNVINGEN: Rollen i «Batman & Robin» fra 1997 kunne blitt slutten på skuespillerdrømmen for George Clooney. Her soler han seg derimot i glansen på Met-gallaen i 2018 sammen med kona Amal Clooney. Foto: Foto: Nina Westervelt/ BEI/ REX/ NTB
LYNVINGEN: Rollen i «Batman & Robin» fra 1997 kunne blitt slutten på skuespillerdrømmen for George Clooney. Her soler han seg derimot i glansen på Met-gallaen i 2018 sammen med kona Amal Clooney. Foto: Foto: Nina Westervelt/ BEI/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

George Clooney (59) er en av verdens største filmstjerner, med utallige kassasuksesser og to Oscar-priser på samvittigheten.

I et intervju med den britiske tabloidavisa The Sun avslører han imidlertid at han i lengre tid ble uglesett i Hollywood.

Det skyldtes delvis at han startet karrieren som TV-skuespiller i den vanvittig populære såpeserien «Akutten», og delvis en utskjelt rolle som en kappekledd milliarder i en nærmest universelt slaktet superheltfilm.

Gjennombruddet på det store lerretet kom med Tarantino-suksessen «From Dusk till Dawn» (1996). Likevel følte Clooney seg fanget på TV-skjermen.

- Jeg spilte fortsatt i «Akutten», og hvorvidt man kunne gå fra TV til film var alltid et samtaleemne. Det var en stor greie - og en diskusjon jeg stadig tapte, sier han til avisa.

Kalkun

Det hjalp heller ikke at de to neste filmprosjektene ble lunkent mottatt. Verst av alt var det med «Batman & Robin» fra 1997.

Regissør Joel Schumachers oppfølger til Tim Burtons Batman-filmer ble umiddelbart en kalkun, og kan i dag skilte med en poengsum på 11 prosent på Rotten Tomatoes, samt 28 av 100 poeng på Metacritic. Eller som sistnevnte skriver: «jevnt over ufordelaktige anmeldelser».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer