George Clooney:

Ødela nesten karrieren

Stjernen avslører hvordan en film fra 1997 førte til at han ble uglesett i Hollywood - og nesten måtte legge skuespilleryrket på hylla.

LYNVINGEN: Rollen i «Batman & Robin» fra 1997 kunne blitt slutten på skuespillerdrømmen for George Clooney. Her soler han seg derimot i glansen på Met-gallaen i 2018 sammen med kona Amal Clooney. Foto: Foto: Nina Westervelt/ BEI/ REX/ NTB
LYNVINGEN: Rollen i «Batman & Robin» fra 1997 kunne blitt slutten på skuespillerdrømmen for George Clooney. Her soler han seg derimot i glansen på Met-gallaen i 2018 sammen med kona Amal Clooney. Foto: Foto: Nina Westervelt/ BEI/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

George Clooney (59) er en av verdens største filmstjerner, med utallige kassasuksesser og to Oscar-priser på samvittigheten.

I et intervju med den britiske tabloidavisa The Sun avslører han imidlertid at han i lengre tid ble uglesett i Hollywood.

Vis mer

Det skyldtes delvis at han startet karrieren som TV-skuespiller i den vanvittig populære såpeserien «Akutten», og delvis en utskjelt rolle som en kappekledd milliarder i en nærmest universelt slaktet superheltfilm.

Gjennombruddet på det store lerretet kom med Tarantino-suksessen «From Dusk till Dawn» (1996). Likevel følte Clooney seg fanget på TV-skjermen.

BATMAN-BRØLER: George Clooney (midten) som Batman, flankert av «Batman & Robin»-kollegene Alicia Silverstone og Chris O'Donnell. Foto: Warner Bros/ Kobal/ REX/ NTB
BATMAN-BRØLER: George Clooney (midten) som Batman, flankert av «Batman & Robin»-kollegene Alicia Silverstone og Chris O'Donnell. Foto: Warner Bros/ Kobal/ REX/ NTB Vis mer

- Jeg spilte fortsatt i «Akutten», og hvorvidt man kunne gå fra TV til film var alltid et samtaleemne. Det var en stor greie - og en diskusjon jeg stadig tapte, sier han til avisa.

Kalkun

Det hjalp heller ikke at de to neste filmprosjektene ble lunkent mottatt. Verst av alt var det med «Batman & Robin» fra 1997.

Regissør Joel Schumachers oppfølger til Tim Burtons Batman-filmer ble umiddelbart en kalkun, og kan i dag skilte med en poengsum på 11 prosent på Rotten Tomatoes, samt 28 av 100 poeng på Metacritic. Eller som sistnevnte skriver: «jevnt over ufordelaktige anmeldelser».

TV-STJERNE: George Clooney spilte legen Doug Ross i TV-serien «Akutten» i en årrekke. Her sammen med kollega Anthony Edwards (t.v.), som spilte Mark Greene. Foto: Moviestore/ REX/ NTB
TV-STJERNE: George Clooney spilte legen Doug Ross i TV-serien «Akutten» i en årrekke. Her sammen med kollega Anthony Edwards (t.v.), som spilte Mark Greene. Foto: Moviestore/ REX/ NTB Vis mer

- Etter «Batman & Robin» skjønte jeg at jeg ville bli holdt ansvarlig for hele filmen, ikke bare min egen skuespillerprestasjon, sier Clooney til The Sun.

Senere har Clooney flere ganger spøkefullt beklaget filmen.

- Jeg ber alltid om unnskyldning for «Batman & Robin», sa han da han gjestet «The Graham Norton Show» i 2015, ifølge The Independent.

Han avslørte også at han fryktet at han egenhendig hadde tatt livet av Batman-filmene, helt til regissør Christopher Nolan kom på banen flere år senere.

- På det tidspunktet trodde jeg at det var et lurt karrieretrekk. Vel, det var det ikke.

- Flauser

Redningen kom i form av et manus til en krimkomedie kalt «Out of Sight», basert på en roman med samme navn av forfatter Elmore Leonard.

- En regissør var tilknyttet prosjektet, men sluttet. Han sa jeg ikke var en filmskuespiller, sier Clooney til The Sun.

Clooney slo seg sammen med produsent Casey Silver, og sammen la de manuset frem for regissør Steven Soderbergh, skriver The Ringer.

Vis mer

Soderbergh hadde på det tidspunktet regissert kultfilmen «Sex, løgner og videotape» (1989), og har senere blitt kjent for filmer som «Erin Brockovich» (2000) og «Magic Mike» (2012).

- Steven hadde et par flauser bak seg, og jeg kom rett fra «Batman & Robin». Vi trengte en suksess begge to. Vi hadde begge ryggen mot veggen, på en måte, sier Clooney til The Sun.

Resten er historie. «Out of Sight» kom ut i 1998, og ble strålende mottatt av kritikerne. Filmen kan skryte av en poengsum på hele 93 prosent på Rotten Tomatoes. Soderbergh og Clooney samarbeidet senere i filmer som «Ocean's Eleven» (2001).

LES OGSÅ: Blir trebarnsforeldre

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer