Ødela helsen etter «Fangene på fortet»

- Han er for svak til å prate selv.

SUKSESS: Skuespilleren Lasse Brandeby er best kjent for sin rolle som karakteren Kurt Olsson. Nå ligger han alvorlig syk på sykehus i Sverige. Foto: Scanpix
SUKSESS: Skuespilleren Lasse Brandeby er best kjent for sin rolle som karakteren Kurt Olsson. Nå ligger han alvorlig syk på sykehus i Sverige. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO: Den svenske skuespilleren Lasse Brandeby (66) ligger alvorlig syk på sykehus i Sverige, etter å ha fått problemer med nyrene.

Brandebys helsetilstand skal ifølge Expressen ha blitt verre og verre etter at 66-åringen tidligere i år deltok i innspillingen av den svenske versjonen av TV3-konkurransen «Fangene på fortet» i Frankrike.

- Han er for svak til å prate selv, og har hatt en veldig tøff sommer. Det begynte allerede i Frankrike, men da forstod vi ikke hvor alvorlig det var. Siden har det blitt stadig verre her hjemme, sier Tora Heckscher i svensk TV4, som sender serien i vårt naboland, til avisen.


Brandeby er for nordmenn både kjent for sin karakter «Kurt Olsson» og sin rolle i NRK-serien «Fridtjofs jul». I tillegg har han vært med i den svenske versjonen av «Skal vi danse».

I «Fangene på fortet» har hanjobben som «vismann i tårnet», som stiller gåter til deltagerne.

Men på grunn av at han ble svimmel og stadig dårligere, måtte Brandenby flere ganger avbryte innspillingen i tårnet.

- Han var utrolig svak, og i noen program tok vi ham ned, fordi han ikke orket å ta seg opp i tårnet, sier Heckscher.

Brandenby selv sier imidlertid til Expressen at han er fast bestemt på å få med seg premieren på programmet.

- Jeg vet det blir en kanonsesong. Jeg skal hvile meg opp og få med meg premieren, sier han fra sykesengen.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: