SOVNET INN: Mandag døde den tidligere fotballspilleren og stjernespissen Odd Iversen, 69 år gammel. Egil «Drillo» Olsen (t.v) er blant dem som fikk se Iversen i aksjon på nært forhold. Nå forteller han om fotballkollegaen til Seoghør.no. Foto: Jonas Frøland
SOVNET INN: Mandag døde den tidligere fotballspilleren og stjernespissen Odd Iversen, 69 år gammel. Egil «Drillo» Olsen (t.v) er blant dem som fikk se Iversen i aksjon på nært forhold. Nå forteller han om fotballkollegaen til Seoghør.no. Foto: Jonas FrølandVis mer

- Odd var en snill og behagelig fyr

Egil «Drillo» Olsen minnes Odd Iversen som en unik person både på og utenfor fotballbanen.

SEOGHØR.NO: Mandag kom den triste nyheten om at den tidligere fotballstjernen Odd Iversen har gått bort, 69 år gammel.

Rosenborg-legenden sovnet inn på Øya Helsehus i Trondheim mandag morgen, etter en tids sykdom, skriver RBK på sine hjemmesider.

Blant andre Arne Scheie (69) og Jan Åge Fjørtoft minnes den symaptiske fotballprofilen med varme ord. Det samme gjør Egil «Drillo» Olsen (72), tidligere landslagsspiller og -trener for Norge.

- Dette var veldig trist å høre. Jeg har visst at han har slitt med sykdom den siste tiden. Odd var en snill og behagelig fyr. Det var aldri noe tull med ham, sier «Drillo» til Seoghør.no mandag ettermiddag.

Saken fortsetter under bildet.

ROSER ODD: Overfor Seoghør.no trekker både Arne Scheie og Egil Olsen frem Odd Iversen som en av Norges beste angrepsspillere noensinne. Foto: Tor Kvello
ROSER ODD: Overfor Seoghør.no trekker både Arne Scheie og Egil Olsen frem Odd Iversen som en av Norges beste angrepsspillere noensinne. Foto: Tor Kvello Vis mer

- Selvfølgelig scoret han

Drillo og Odd Iversen spilte sammen på landslaget på 1960- og 1970-tallet, og Drillo husker godt hvordan «Ivers» fungerte på fotballbanen.

- Spisskompetansen hans var at han hadde en unik evne. Jeg husker vi spilte en landskamp sammen borte mot Danmark. Vi vant 1-0, en sjelden opplevelse på den tiden. Selvfølgelig var det Odd som scoret vinnermålet, forteller fotballnestoren til Seoghør.no i dag.

FAR OG SØNN: Både Odd og Steffen Iversen gjorde karriere på fotballbanen, i Norge så vel som i utlandet. Foto: Arne Nordtømme
FAR OG SØNN: Både Odd og Steffen Iversen gjorde karriere på fotballbanen, i Norge så vel som i utlandet. Foto: Arne Nordtømme Vis mer

Også Arne Scheie trekker frem Odd Iversens unike evner som angrepsspiller, når han skal minnes en av tidenes mestscorende norske fotballstjerner.

- Odd Iversen var en Gudbenådet spiss med ultimate kvaliteter – faktisk den aller beste vi noensinne har hatt i Norge. Også internasjonalt var han på topp. Han hadde absolutt alt en livsfarlig angrepsspiller skal ha: Gjennombruddskraft, fantastiske skudd og fenomenale headinger, understreker Scheie overfor Seoghør.no.

Iversen, som var aktiv som fotballspiller i nesten 20 år, spilte blant annet 45 A-landskamper for Norge, og han scoret 19 landskampmål.

«Ivers» ligger fortsatt på fjerdeplass over de mestscorende spillerne i eliteserien gjennom tidene. Den tidligere fotballstjernen og nåværende ekspertkommentatoren Steffen Iversen (38) er sønnen hans.

LES OGSÅ: - Det føltes helt naturlig for oss