KORT KARRIERE: Odd-Magnus Williamson sier til Se og Hør at hans personlige militære karriere ikke var mye å skryte av. Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted/Tor Lindseth
KORT KARRIERE: Odd-Magnus Williamson sier til Se og Hør at hans personlige militære karriere ikke var mye å skryte av. Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted/Tor LindsethVis mer

Odd-Magnus Williamson ble kastet ut av militæret etter fire dager

«Nobel»-stjernen spiller barsk fenrik i NRK-serien «Nobel», men hans egen militære karriere varte ikke lenge.

SEOGHØR.NO: På TV er vi vant til å se ham i komiske roller, men den siste tiden har vært preget av tyngende alvor for Odd-Magnus Williamson (35).

Skuespilleren er å se som barsk fenrik i NRK-serien «Nobel» og tøff advokat TV3s nye dramasatsing «Aber Bergen».

– Det har vært veldig mye alvor i disse månedene og jeg merker at det kan være utfordrende å skru av «humorfilteret», sier han til Se og Hør.

Kort karriere

I «Nobel» blir det blodig alvor når Odd-Magnus spiller rollen som fenrik på spesialoppdrag i Afghanistan.
I virkeligheten ble hans militære karriere svært kort.

GJØR SUKSESS Odd-Magnus Williamson i «Nobel» Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted
GJØR SUKSESS Odd-Magnus Williamson i «Nobel» Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted Vis mer

– Jeg var bare fire dager i militæret. Der var jeg ikke flink nok, innrømmer «Odda» som forteller at hans far ikke var helt fornøyd med sønnens militære innsats.

– Pappa er en slags reserve-offiser og hadde en drøm om en militær-karriere for meg. Det ble det altså ikke, men jeg håper han blir litt mer fornøyd når han ser meg i TV-serien.

Inspirert av pappa

«Odda» vokste opp med foreldrene Tom og Ragnhild på Nordstrand i Oslo, og fant på mye sprell sammen med sin far.

– Fatter'n var alltid veldig opptatt av å lage ballade. Jeg husker hvordan vi den ene dagen knuste alt som var av servise på kjøkkenet, og dagen etter kjøpte literkartonger med melk som vi pælma ut fra bruer. Hvis jeg som far og stefar klarer å videreføre bare halvparten av det de har lært meg, går alt bra, har han fortalt til magasinet Mann.

Alvorets år

I mai kunne 35-åringen feire ett års bryllupsdag med kjæresten Tinashe Bakasa Roll (30), som har avslørt at de har et svært livlig hjem.

KRIGSDRAMA: I «Nobel» spiller Odd-Magnus fenrik (t.v.) på spesialoppdrag i Afghanistan. Nå håper han at faren setter pris på at han til slutt ble soldat. Her fra TV-serien - med blant andre Aksel Hennie. Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted
KRIGSDRAMA: I «Nobel» spiller Odd-Magnus fenrik (t.v.) på spesialoppdrag i Afghanistan. Nå håper han at faren setter pris på at han til slutt ble soldat. Her fra TV-serien - med blant andre Aksel Hennie. Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted Vis mer

– Det er mye sang, dansing og fjasing. Vi ler masse og det er høyt volum, har hun sagt til VG. Selv med lykke i privatlivet, har de dystre rollene satt sitt preg på stemningen den siste tiden.

– Jeg har vært sammen med forsvarets spesialkommando, lest bøker og sett filmer for å fange kjernen til spesialsoldater. Det har virkelig vært alvorets år, sier Odd-Magnus til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Man blir sykelig opptatt av mat og trening