GIKK BORT: Fotballegenden Odd Iversen (t.v) sovnet stille inn mandag morgen, 69 år gammel. Arne Scheie og Jan Åge Fjørtoft (ytterst t.h) er blant dem som minnes stjernespissen.  Foto: Jonas Frøland/ Stella Pictures/ Andreas Fadum
GIKK BORT: Fotballegenden Odd Iversen (t.v) sovnet stille inn mandag morgen, 69 år gammel. Arne Scheie og Jan Åge Fjørtoft (ytterst t.h) er blant dem som minnes stjernespissen. Foto: Jonas Frøland/ Stella Pictures/ Andreas FadumVis mer

- Odd Iversen var en gudbenådet spiss

Den tidligere fotballstjernen minnes med varme lovord fra Arne Scheie og andre sportsprofiler.

SEOGHØR.NO: Den tidligere fotballstjernen Odd Iversen har gått bort, 69 år gammel.

Det skriver Rosenborg Ballklub på sine hjemmesider.

Rosenborg-legenden sovnet inn på Øya Helsehus i Trondheim mandag morgen, etter en tids sykdom.

«Våre tanker går i dag til familie og venner (...) Familien ønsker fred i dagene som kommer og håper det respekteres», heter det i RBKs pressemelding.

Arne Scheie (69), NRK Sportens folkekjære nestor, uttrykker sin sorg over Iversens bortgang overfor Seoghør.no.

- Det var med stor sorg jeg mottok beskjeden om at Odd Iversen er død. Jeg var så heldig at jeg kjente ham både på og utenfor banen, og han var en veldig fin kar, sier Scheie.

Odd Iversen spilte 45 A-landskamper for Norge, og han scoret 19 landskampmål.  «Ivers» ligger fortsatt på fjerdeplass over de mestscorende spillerne i eliteserien gjennom tidene.

Var blant de aller beste

Arne Scheie trekker også frem Iversens utrolige evner som angrepsspiller.

- Odd Iversen var en Gudbenådet spiss med ultimate kvaliteter – faktisk den aller beste vi noensinne har hatt i Norge. Også internasjonalt var han på topp.

- Han hadde absolutt alt en livsfarlig angrepsspiller skal ha: Gjennombruddskraft, fantastiske skudd og fenomenale headinger. Han ofret seg alltid hundre prosent, noe som førte til at han ofte var skadet, sier Scheie til Seoghør.no.

Odd Iversen ble toppscorer i RBK tre år på rad på 1960-tallet. På starten av 1970-tallet var han utenlandsproff i den belgiske klubben Racing Mechelen, før han returnerte til RBK i 1973.

Arne Scheie mener i dag at Iversen kunne ha gjort det enda større på fotballbanen.

FAR OG SØNN: Odd og Steffen Iversen gjorde begge karriere på fotballbanen. Foto: Arne Nordtømme
FAR OG SØNN: Odd og Steffen Iversen gjorde begge karriere på fotballbanen. Foto: Arne Nordtømme Vis mer

- Det som er litt synd i mine øyne er at han valgte feil klubb da han ble profesjonell. Han skulle jo aldri gått til Racing Mechelen, men til en av de virkelig store klubbene, påpeker Scheie

Saken fortsetter under bildet.
 

Fra 1976 til 1979 spilte Odd Iversen for Vålerenga, før han avsluttet sin innholdsrike karriere i RBK fra 1980 til 1982.

I 1981 ble han tildelt idrettsprisen Olavstatuetten. Den tidligere fotballstjernen og nåværende ekspertkommentatoren Steffen Iversen (38) er sønnen hans.

Etter at den triste nyheten om Odd Iversens bortgang ble kjent, har flere norske idrettsprofiler uttrykt sine minneord over Ivers på Twitter.

Jan Åge Fjørtoft (47), tidligere fotballspiller og manager, er blant dem som minnes 69-åringen med varme tanker.

«Legenden, forbildet og Norges beste goalgetter gjennom alle tider, Odd Iversen, er død. Takk for alle minner! RIP», skriver han blant annet på Twitter-profilen sin mandag.

LES OGSÅ: - Det føltes helt naturlig for oss

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.