Odd Børretzen er død

Den folkekjære artisten gikk bort natt til lørdag etter kort tids sykdom.

GIKK BORT: Den kjente norske artisten, forfatteren, oversetteren og illustratøren Odd Børretzen sovet inn natt til lørdag etter en måneds sykdom. Han ble 85 år gammel. Her er han avbildet i 2004, i forbindelse med lanseringen av samleplaten «Fra øv Foto: NTB scanpix
GIKK BORT: Den kjente norske artisten, forfatteren, oversetteren og illustratøren Odd Børretzen sovet inn natt til lørdag etter en måneds sykdom. Han ble 85 år gammel. Her er han avbildet i 2004, i forbindelse med lanseringen av samleplaten «Fra øv Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske artisten, forfatteren og illustratøren Odd Børretzen er død. Han gikk bort 85 år gammel og sovnet inn natt til lørdag 3. november. Det melder Dagbladet.no.

- Odd Børretzen døde kl. 2 i natt etter rundt en måneds sykeleie, sier Arve Juritzen til Dagbladet lørdag morgen.

Juritzen Forlag har nettopp gitt ut boka «Helt all right» - en samling av Børretzens beste tekster, fulgt av hans egne illustrasjoner. Juritzen arbeidet med boka sammen med den folkekjære artisten, men understreker overfor Dagbladet at han ikke var blant Børretzens nærmeste bekjente.

- Familien har bedt oss om å gi assistanse med å formidle bortgangen, forklarer Juritzen.

Odd Børretzen debuterte som forfatter i 1959 med barneboken «Byen som laget brannbil». Også den bokens illustrasjoner var gjort av forfatteren selv. En lang rekke litterære utgivelser fulgte - samt illustrasjonsarbeider for andre forfatterere og oversettelser av både franske, engelske og svenske bøker.

Børretzen gav ut sitt første, selvtitulerte musikkalbum i 1974, noe som sikret ham Spellemannsprisen 1974 i klassen beste mannlige artist.

Siden den gang har han i en årrekke samarbeidet med komponist og produsent Lars Martin Myhre. Duoen ble tildelt Spellemannsprisen 1996 i klassen årets låt, for «Noen ganger er det all right» - tittelsporet fra det svært populære albumet. Myhre var også med på samleplaten «Fra øverste hylle» som ble sluppet i 2004.

Multitalentet har dessuten blitt tildelt et utall andre priser og utmerkelser, samt gitt fortellerstemme til flere norske filmer. I år 2000 kom spillefilmen «Da jeg traff Jesus... med sprettert», som er basert på Børretzens selvillustrerte bok «Min barndoms verden» fra 1997. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Han slo meg ti ganger 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer