VAKKER: Skuespiller Patrice Wymore var en ettertraktet kvinne under sin storhetstid på 50- og 60-tallet. Til høyre: fra rød løper under ektemannen Errol Flynns filmpremiere The Empire Leicester Square i London i 1954. Bildet til venstre er tatt i 1995. Forrige helg sovnet hun inn i sitt hjem på Jamaica i en alder av 87 år. Foto: All Over Press
VAKKER: Skuespiller Patrice Wymore var en ettertraktet kvinne under sin storhetstid på 50- og 60-tallet. Til høyre: fra rød løper under ektemannen Errol Flynns filmpremiere The Empire Leicester Square i London i 1954. Bildet til venstre er tatt i 1995. Forrige helg sovnet hun inn i sitt hjem på Jamaica i en alder av 87 år. Foto: All Over PressVis mer

«Ocean's Eleven»-stjerne døde

Hollywood-skuespiller Patrice Wymore Flynn ble 87 år.

SEOGHØR.NO: Den tidligere skuespilleren Patrice Wymore Flynn sovnet inn i sitt hjem på Jamaica lørdag forrige helg, skriver Huffington Post. Flynn ble 87 år gammel.

LYKKELIGE TIDER: Den populære australske skuespilleren Errol Flynn forelsket seg i den 17 år yngre skuespilleren Patrice Wymore, og i 1950 giftet de to seg. Her med kona og  deres felles datter Arnella Flynn i 1956, samt hans sønn Shaun (15) fra et tidligere ekteskap.  Foto: REX/Ernest Allen / Associated Ne/All Over Press
LYKKELIGE TIDER: Den populære australske skuespilleren Errol Flynn forelsket seg i den 17 år yngre skuespilleren Patrice Wymore, og i 1950 giftet de to seg. Her med kona og deres felles datter Arnella Flynn i 1956, samt hans sønn Shaun (15) fra et tidligere ekteskap. Foto: REX/Ernest Allen / Associated Ne/All Over Press Vis mer

Familiens talsmann Robb Callahan har fortalt til nettsiden at den tidligere Hollywood-legenden det siste året har slitt med en alvorlig lungesykdom.

Wymore Flynn spilte side om side med Frank Sinatra (1915-1998) i den originale «Ocean's Eleven»-filmen fra 1960. Hun var gift med den 20 år eldre australske skuespilleren Errol Flynn (1909-1959), som hun fikk datteren Arnella Roma Flynn (1953-1998).

I løpet av deres ni år lange ekteskap flyttet ekteparet til en eksotiske øya Jamaica i det karibiske hav for å komme seg unna det hektiske livet i Hollywood. Der bosatte de seg på en overdådig ranch, hvor de fostret opp datteren i harmoniske omgivelser inntil Errol Flynns brå død i 1959.

- Vi var travelt opptatt med å gjøre ingenting. Vi tilbrakte for det meste dagene med å rafte, men det betyr ikke at vi ikke koste oss med en fest i ny og ne, fortalte hun i et intervju med The Associated Press i 2000, ifølge Huffington.

KJEKKAS: Patrice Wymore Flynns barnebarn Luke Flynn (39) har fulgt i både besteforeldrene og morens fotspor - og er både skuespiller og modell. Her i en reklamekampanje for parfymemerket Nautica Oceans fra 2009. Foto: Mikael Jansson / Faksimile Nautica Oceans
KJEKKAS: Patrice Wymore Flynns barnebarn Luke Flynn (39) har fulgt i både besteforeldrene og morens fotspor - og er både skuespiller og modell. Her i en reklamekampanje for parfymemerket Nautica Oceans fra 2009. Foto: Mikael Jansson / Faksimile Nautica Oceans Vis mer

Etter ektemannens død gjenopptok Patrice skuespillerkarrieren, før hun i 1967 flyttet tilbake igjen til den eksotiske øya hvor hun opprettet en møbelbusiness i tillegg til at hun var travelt opptatt med gårdsdrift.

Patrices datter Arnella dro til New York hvor hun jobbet som modell, før hun i 1995 flyttet tilbake til sin mor på Jamaica. Arnella fødte i 1975 sønnen Luke Flynn - som ble Patrices eneste barnebarn.

Luke Flynn har fulgt i sine besteforeldres fotspor og gjort karriere som skuespiller i filmer som «The Name Is Rogells (Rugg-ells)» fra 2011 og «The Brooke Ellison Story» fra 2004. Og som sin mor har han gjort karriere som modell.

Kort tid etter ektemannens brå død i 1959 ble hans biografi «My Wicked, Wicked Ways» publisert, hvor han blant annet beskrev sin kone med ømme ord:

- Hun er attraktiv, varm og godhjertet. Ingen har prøvd hardere enn Pat å gjøre meg glad.

Patrice ble født i Kansas i USA i 1926.

LES OGSÅ: Skrev sin egen nekrolog før han døde