Kevin Spacey:

Observert for første gang på et år

Kevin Spacey har ikke vært å se offentlig siden i fjor høst.

<strong>OVERRASKENDE:</strong> For første gang på over et år er skuespiller Kevin Spacey blitt observert og fotografert. Det er ikke helt uten grunn. Foto: Splash News / NTB scanpix
OVERRASKENDE: For første gang på over et år er skuespiller Kevin Spacey blitt observert og fotografert. Det er ikke helt uten grunn. Foto: Splash News / NTB scanpix Vis mer
Publisert

29. oktober i fjor er for de fleste en ubetydelig dato. For den anerkjente og prisbelønnede skuespilleren Kevin Spacey (59) markerer imidlertid den datoen på mange måter begynnelsen på slutten.

Den første anklagen om seksuell trakassering kom fra skuespiller Anthony Rapp (47). Ifølge BBC har britisk politi nå igangsatt etterforskning av ytterligere tre påstander om seksuelle overgrep begått av 59-åringen. Så langt er Spacey anklaget for seksuelle overgrep mot mer enn 30 menn.

Spacey har i sitt tilfelle avvist alle anklager. I oktober uttalte den Oscar-belønnede skuespilleren at han ikke har noe minne av den angivelige Rapp-episoden. Like fullt valgte han å beklage i offentligheten - og kunngjorde samtidig at han er homofil. Deretter gikk 59-åringen under jorda.

Første juledag la han ut en bisarr video på nettet, som skapte store overskrifter. Han er imidlertid ikke blitt sett offentlig på over et år, men på fredag viste han seg plutselig.

Prøvde å gjemme seg

People skriver at Spacey forsøkte å gjemme seg fra fotografene ved å ha på seg en lue og høyt skjerf, men de fikk raskt greie på at det faktisk var den famøse skuespilleren de tok bilder av. Det er ikke kjent hvor bildene er tatt, og av byrået blir det bare omtalt som «en storby i USA».

<strong>TATT PÅ FERSKEN:</strong> Kevin Spacey ble på fredag fotografert for første gang på over et år. Foto: Splash News / NTB scanpix
TATT PÅ FERSKEN: Kevin Spacey ble på fredag fotografert for første gang på over et år. Foto: Splash News / NTB scanpix Vis mer

Dette er første gang siden november 2017 at noen har klart å fotografere den tidligere «House of Cards»-stjernen, som bevisst gikk under jorda etter at anklagene mot ham begynte å komme frem.

Tidligere denne uken ble det kjent at 59-åringen var siktet for et overgrep mot en 18 år gammel gutt i 2016, og at han må møte i retten den 7. januar, ifølge Boston Globe. Gutten, som nå er 20 år, har hevdet at skuespilleren tok ham i skrittet i tre minutter sammenhengende etter at de to hadde drukket sammen i flere timer.

<strong>GJEMTE SEG:</strong> Kevin Spacey forsøkte å skjule seg så godt han kunne. Foto: Splash News / NTB scanpix
GJEMTE SEG: Kevin Spacey forsøkte å skjule seg så godt han kunne. Foto: Splash News / NTB scanpix Vis mer

Han risikerer fem års fengsel om han blir dømt. Det skal angivelig eksistere en video som viser overgrepet, som flere mener kan bli et fellende bevis mot den amerikanske kjendisen.

Like etter at siktelsen ble kjent, la Spacey ut det som av mange ble omtalt som en svært bisarr video på YouTube med tittelen «Let Me Be Frank». Ikledd et nisseforkle snakker han i flere minutter sammenhengende.

- Noen trodde på alt og har holdt pusten mens de har ventet på å høre meg innrømme alt. De dør etter å høre meg erklære at alt er sant og at jeg fikk det jeg fortjente. Ville det ikke ha vært lettvint om alt var så enkelt? spurte han i den drøyt tre minutter lange videoen.

I den merkelige videoen, som i skrivende stund er sett nesten ni millioner ganger på videonettsiden, imiterer Spacey sin velkjente «House of Cards»-karakter - Frank Underwood. Han ble som kjent skrevet ut av serien etter at anklagene begynte å rulle, og erstattet av en annen karakter.

Som Underwood forklarer han at han har det bra, tross medieoppslagene om sin egen «død». Videoen var det første livstegnet fra Spacey på godt over et år.

Klinikk for sexavhengige

Det siste han la ut i sosiale medier, før denne videoen, var uttalelsen i forbindelse med Rapps anklager. Spacey har heller ikke gitt intervjuer eller uttalt seg offentlig siden.

Dét har likevel ikke stoppet snøballen i å vokse seg stadig større. I november i fjor fikk skuespilleren sparken fra Netflix' suksesserie «House of Cards», som følge av anklagene.

<strong>FORSVANT FRA OFFENTLIGHETEN:</strong> Skuespiller Kevin Spacey hadde ikke blitt observert i offentligheten på et år. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: NTB scanpix
FORSVANT FRA OFFENTLIGHETEN: Skuespiller Kevin Spacey hadde ikke blitt observert i offentligheten på et år. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samtidig varslet Spaceys talsperson, Staci Wolfe, at 59-åringen «tar seg et nødvendig avbrekk for å kunne søke evaluering og behandling».

I den kulørte delen av pressen ble det i slutten av november i fjor publisert paparazzibilder av skuespilleren. Iført caps, svart hettegenser og mørke solbriller, ble han dermed observert for første gang etter at skandalen brøt løs. Bildene er angivelig tatt utenfor en rehabiliteringsklinikk for sexavhengige i Arizona, ifølge CBS News.

Det er for øvrig den samme klinikken den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein (66) har søkt behandling hos.

I desember i fjor opplyste også Netflix på en pressekonferanse at Robin Wright (52) ville ta over hovedrollen i den siste sesongen av «House of Cards».

<strong>SPARKET:</strong> Kevin Spacey ble som følge av anklagene om seksuell trakassering sparket fra «House of Cards». I den sjette sesongen er det Robin Wright (t.h.) som har tatt over hovedrollen. Foto: NTB scanpix
SPARKET: Kevin Spacey ble som følge av anklagene om seksuell trakassering sparket fra «House of Cards». I den sjette sesongen er det Robin Wright (t.h.) som har tatt over hovedrollen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Wright har spilt kona til Spaceys figur, den korrupte politikeren Frank Underwood, i de foregående fem sesongene.

Spacey vant Oscar-pris både for sin innsats i «American Beauty» i 2000 og «Usual Suspects» i 1996. I perioden fra 2004 til 2015 var han kunstnerisk leder ved London-teateret The Old Vic. Hvorvidt 59-åringen vil returnere til film og tv-bransjen i fremtiden, er ikke kjent.

LES OGSÅ: Slik har det gått med «Ex on the Beach»-gjengen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer