Nobelkonserten 2016:

O'Brien med stikk til Johaug: - Jeg skjønner ikke denne vitsen selv engang

Nobelverten fikk salen til å le med norsk vits.

TULLET MED DOPINGSAKEN: Conan O'Brien valgte å dra en vits om Therese Johaugs dopingsak. Han måtte selv påpeke at han ikke forsto vitsen, selv om store deler av publikum lo. Foto: NTB scanpix 
TULLET MED DOPINGSAKEN: Conan O'Brien valgte å dra en vits om Therese Johaugs dopingsak. Han måtte selv påpeke at han ikke forsto vitsen, selv om store deler av publikum lo. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Publisert

Søndag kveld går den årlige Nobelkonserten av stabelen på Telenor Arena i Fornebu.

Sting, Icona Pop, Marcus & Martinus og Highasakite er bare blant noen av navnene som opptrer i kveld, og showet ledes av den rutinerte talkshow-verten Conan O'Brien (53).

Amerikaneren åpnet showet søndag kveld, etter tre låter fra popduoen Icona Pop.

Den vittige komikeren hadde flere vitser om Norge på lager, og benyttet blant anledningen til å snakke om at han gjerne vil flytte til Norge. Det fordi Donald Trump har vunnet valget i USA.

O'Brien valgte også å vitse på langrenndronninga Therese Johaugs bekostning.

- Testet positivt

Som kjent testet Johaug positivt på en dopingprøve, fordi hun hadde brukt en leppekrem som inneholdt clostebol for å lindre en betent leppe.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om at Therese Johaug utestenges i 14 måneder etter den positive prøven.

Selv om den 53 år gamle amerikaneren ikke hadde fått med seg hva saken dreide seg om, kjørte han likevel på med vitsen sin. Det ble en suksess, om man skal bruke latteren fra salen til å bedømme.

LEDER SHOWET: I år er det amerikanske Conan O'Brien som leder Nobelkonserten på Telenor Arena. Foto: NTB scanpix
LEDER SHOWET: I år er det amerikanske Conan O'Brien som leder Nobelkonserten på Telenor Arena. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble nesten diskvalifisert fra å lede programmet i kveld, fordi jeg testet positivt på en betennelseskrem, sa han fra scenen til full latter fra salen.

Han måtte imidlertid legge seg flat og fortelle at han ikke skjønte vitsen selv.

- Mange nordmenn fortalte meg at jeg måtte dra denne vitsen. Beklager til alle der ute som ikke skjønner dette, jeg skjønner den ikke selv engang, sa komikeren til tv-seerne verden over.

Tullet med flere storheter

Johaug var ikke den eneste som fikk O'Brien på nakken. Han gikk også hardt ut over flere andre store personligheter, spesielt dem som har vunnet fredsprisen tidligere.

- Hollywood har bestemt seg for å lage film om noen av de mest berømte vinnerne. Jeg har fått tak i castinglista, sa han.

Da fortalte han blant annet at Willy Brandt skal spilles av Jack Nicholson, at Kofi Annan skal spilles av Morgan Freeman og at Mikhail Gorbatsjov skal spilles av et kart over Norge (på grunn av merket i pannen hans, red anm).

Sistnevnte spøk måtte han forsvare:

- Jeg er en idiot, jeg aner ikke hvorfor jeg er her, sa han til latter fra salen.

ÅRETS VINNER: Prisen for 2016 har gått til Colombias president Juan Manuel Santos. Santos får prisen for sitt arbeid med å få til en fredsavtale med FARC-geriljaen i Colombia. Avtalen har gjort slutt på over 50 år med borgerkrig i landet. Foto: NTB scanpix
ÅRETS VINNER: Prisen for 2016 har gått til Colombias president Juan Manuel Santos. Santos får prisen for sitt arbeid med å få til en fredsavtale med FARC-geriljaen i Colombia. Avtalen har gjort slutt på over 50 år med borgerkrig i landet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer