LED AV TROLIG VITILIGO: Michael Jackson hevdet hele tiden at årsaken til hans hvite hud var at han led av Vitiligo, en hudsykdom som fører til tap av pigment. Obduksjonsrapporten langt på vei bekrefter dette. Foto: All Over Press
LED AV TROLIG VITILIGO: Michael Jackson hevdet hele tiden at årsaken til hans hvite hud var at han led av Vitiligo, en hudsykdom som fører til tap av pigment. Obduksjonsrapporten langt på vei bekrefter dette. Foto: All Over PressVis mer

Obduksjonsrapporten avliver Jackson-myte

Popstjernen hevdet hele livet at hudfargen var et resultat av sykdommen Vitiligo. De færrest trodde ham.

SEHER.NO: Denne uken frigjorde amerikanske myndigheter obduksjonsrapporten som ble skrevet etter at poplegenden Michael Jackson døde den 25. juni 2009.

Rettsmedisinere undersøkte Jacksons lik ved UCLA-sykehuset i Los Angeles mindre enn tre timer etter at han døde i sommer, og én av de mange opplysningene som blir gitt, gir verdenspressen grunn til å skamme seg.

- Huden på kroppen har flekker av lyse og mørke pigmenterte områder, skrev rettsmedisinerne i rapporten.


Mens "Thriller"-sangeren var i live ble han av medier over hele verden beskyldt for å ha hatt et ønske om å bli hvit, og flere hevdet at han hadde bleket huden. Obduksjonsrapporten tilsier imidletid at Jackson mest sannsynlig led av hudsykdommen Vitiligo, som forårsaker uregelmessig pigmentering av huden.

Jackson ble diagnosert med sykdommen i 1986, men mange hadde sin tvil, og stjernen snakket derfor ut på "Oprah Winfrey Show" om påstandene om hudblekingen.

Se video fra intervjuet nederst i saken.
 
- Jeg har en hudsykdom som ødelegger pigmenteringen i huden. Det kan jeg ikke noe for. Når folk finner på historier og sier at jeg ikke vil være den jeg er, så sårer det meg. Det er et problem for meg, jeg kan ikke kontrollere det, sa han i intervjuet.

Etter Jacksons død hevdet popstjernes søster, La Toya Jackson, at artistens sønn Prince Michael Jackson Jr. (12) lider av samme hudsykdom som den avdøde faren sin.

- Han lider av hudsykdommen Vitiligo, som er utbredt på farsiden av familien vår. Huden hans er hvit på armene og på brystet, forklarte søsteren til The Mirror i november.


Den 51 sider lange obduksjonsrapporten som ble frigitt denne uken, konkluderer i tillegg med at Jackson døde av akutt Propofol-forgiftning. I rapporten kommer det også fram at han brukte parykk, var tatovert flere plasser i ansiktet og at kroppen hans var full av sprøytestikk.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Parykk og tatoveringer i ansiktet