DØDE: Barack Obama vokste opp hos besteforeldrene sine på Hawaii. Mandag tapte bestemoren kampen mot kreften. Foto: Stella
DØDE: Barack Obama vokste opp hos besteforeldrene sine på Hawaii. Mandag tapte bestemoren kampen mot kreften. Foto: StellaVis mer

Obamas bestemor er død

Gikk bort dagen før barnebarnet kan bli valgt til USAs neste president.

LOS ANGELES (Seher.no): Demokratenes presidentkandidat, Barack Obama (47), mistet mandag bestemoren, Madelyn Dunham (86), i kreft.

- Hun har dratt hjem nå. Samtidig som vi er triste er vi også glade for at hun døde fredfullt mens hun sov med min søster ved sin side. Jeg kommer ikke til å snakke så mye mer om dette fordi det er vanskelig å snakke om, sa Obama under en tale i Charlotte i North-Carolina samme dag, ifølge People.com.

Obama og bestemoren var tett sammenknyttet, og det er bare en og en halv uke siden han avbrøt valgkampanjen for å tilbringe to dager sammen med kvinnen som han vokste opp hos i deler av sin ungdom.

I flere perioder bodde han nemlig sammen med besteforeldrene på Hawaii mens moren arbeidet i Indonesia.

- Hun var families hjørnesten, en kvinne med usedvanlige ferdigheter, styrke og ydmykhet, skrev Obama og halvsøsteren Maya Soetoro-Ng i en uttalelse til pressen, ifølge nettstedet.

Obamas rival, republikanernes presidentkandidat John McCain og kona Cindy, kondolerer via en pressemelding.

- Vår dypeste kondolanse går til Barack Obama og hans familie i sorgen og tapet av deres elskede bestemor. Våre tanker og bønner går til dem når de nå minnes og feirer livet til noen som har hatt en så grunnleggende påvirkning i deres liv, sier skrivet.

LES OGSÅ: Obamas farsfigur var sex-forbryter

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.