Barack Obama:

- Obama traff eks-kjæresten - mens han var sammen med Michelle

Prisvinnende forfatter kommer med oppsiktsvekkende påstander  i ny biografi. 

SUPERPAR: Michelle og Barack Obama har gjennom to presidentperioder vist forbilledlig kjærlighet til det amerikanske folk. Nå hevdes det imidlertid i en ny bok at ikke alt var som det skulle i forholdets start. 
SUPERPAR: Michelle og Barack Obama har gjennom to presidentperioder vist forbilledlig kjærlighet til det amerikanske folk. Nå hevdes det imidlertid i en ny bok at ikke alt var som det skulle i forholdets start.  Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I januar måtte Barack (55) og Michelle Obama (53) vinke farvel til sitt embed som president og førstedama i USA, etter to sammenhengene perioder som verdens mektigste. Siden den gang har de tatt livet med ro, og har blant annet blitt observert på avslappende ferier sammen den siste tiden.

Mange ser på Barack og Michelle som det ideelle paret, og deres romantikk har blitt fanget av kameraer på ball, seremonier og i hjemmet. Nå sår derimot en ny biografi tvil om forholdets begynnelse.

På over 1400 sider har Pulitzer-vinnende forfatter og historiker David J. Garrow utlevert Barack Obamas vei mot suksessen, og flere intrikate detaljer om presidentens fortid har kommet fram.

Traff eksen i etterkant

Ifølge People, som har fått tilgang på boken, skal begynnelsen av 1990-tallet ha vært i romantikkens tegn for Obama, som på den tiden jobbet som praktikant og jurist i hjembyen Chicago.

På midten av 80-tallet var den kommende presidenten ifølge boka romantisk involvert med Sheila Miyoshi Jager, som han fridde til hele ti ganger. I boka hevder forfatteren, som har hatt samtaler med Jager, at forholdet deres tok slutt i 1987. De hadde vokst fra hverandre, spesielt på grunn av Baracks store politiske ambisjoner.

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer

Da han begynte å jobbe med Michelle i 1989, utviklet det seg sterke følelser dem i mellom. Hun nektet først å gå ut med ham, men sa til slutt ja. De to begynte sitt forhold sommeren det året.

Vinteren 1990 skal imidlertid eks-kjæresten ha dukket opp i livet hans igjen.

I boken hevdes det at de gjenopptok sitt forhold, men det er ikke kjent hvorvidt det var romantisk eller seksuelt.

«Barack og Sheila fortsatte å se hverandre uregelmessig gjennom skoleåret 1990-1991, og brydde seg ikke stort om hans forhold med Michelle Robinson», heter det.

- Jeg har alltid hatt dårlig samvittighet for det, forteller Jager til forfatteren. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor People.

I RAMPELYSET: Både Barack og Michelle siden starten av 2000-tallet vært store personer i USA. Det var imidlertid i presidentvalgkampen i 2008 at de virkelig ble verdenskjente. Her er de i 2004. Foto: NTB Scanpix
I RAMPELYSET: Både Barack og Michelle siden starten av 2000-tallet vært store personer i USA. Det var imidlertid i presidentvalgkampen i 2008 at de virkelig ble verdenskjente. Her er de i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da han og Michelle forlovet seg i 1992, skal Barack ha informert ekskjæresten om dette. Det for å bryte kontakten for godt. De skal imidlertid ha hatt sporadisk kontakt de siste årene, som i 2012, da den daværende presidenten lurte på om hun hadde hatt kontakt med noen biografiforfattere - som hun nå har gjort.

Barack og Michelle Obama giftet seg den 3. oktober i 1992, og har siden holdt sammen. Paret er så populære at mange gjerne vil at Michelle selv skal stille som presidentkandidat.

Nytt liv

Like etter at Barack Obama gikk av som president, tok han med familien på en velfortjent, lang ferie til Karibien. Her nøt Obama-paret late dager i luksuriøse omgivelser, på en av paradisøyene til Virgin-gründer og milliardær Richard Branson.

Ifølge Washington Post har Obama også feriert i Palm Springs og på Hawaii etter at han ble en friere mann. Feriedagene har blant annet gått med til å pleie en av hans store lidenskaper, å spille golf.

FOLKEKJÆR: USAs avtroppende førstedame Michelle Obama har bydd på sin humoristiske sans under sine åtte år i Det hvite hus. Video: CNN, CNN, CBS, NBC, The White House, LET'S MOVE, Glamour Magazine Vis mer

Det er ingen hemmelighet at ekspresidenter i USA lever godt. Ifølge Business Insider får de rundt 180 000 dollar - rundt 1,3 millioner kroner i årlig pensjon. Dette kommer i tillegg til rundt 200 000 dollar, som skal dekke medisinsk støtte, ansatte, kontor- og reisevirksomhet.

Pengene blir utbetalt så lenge ekspresidenten lever, og i USA beholder de faktisk - i offisielle sammenhenger - tittelen «president» livet ut. Obama får en respektabel etterlønn takket være president Harry S. Truman, og en lovendring som fant sted for 51 år siden.

Barack Obama har naturlig nok kvittet seg med sin korrekte presidentgarderobe etter at han forlot Det hvite hus.

For selv om det er ganske vanlig at tidligere presidenter begynner å gå med noe annet enn dress etter endt presidentperiode, gikk enkelte medier av skaftet da Obama dukket opp på gata i Washington i mars - iført skinnjakke og enkle jeans.

- Møt laid-back Barack! Obama lanserer sin nye, nedtonede garderobe. Nå har han vinket farvel til de tettsittende dressene i Det hvite hus, skrev britiske Daily Mail.

LES OGSÅ: Slik var Obama-parets første date

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer