FESTAFTEN: President Barack Obama og kona Michelle ble godt tatt imot av den argentinske presidenten Mauricio Macri og hans kone Juliana Awada (med ryggen til) under statsbesøket i Argentina denne uken. Foto: NTB Scanpix
FESTAFTEN: President Barack Obama og kona Michelle ble godt tatt imot av den argentinske presidenten Mauricio Macri og hans kone Juliana Awada (med ryggen til) under statsbesøket i Argentina denne uken. Foto: NTB ScanpixVis mer

Obama svingte seg i en het, argentinsk tango

Tobarnsfaren er ikke redd for å kaste seg ut i dansen.

SEOGHØR.NO: At president Barack Obama (54) går sine egne veier er ikke noe nytt. Det har han blant annet vist i politikken ved å åpne for at homofile skal få lov til å gifte seg, bidratt til at det omdiskuterte sørstatsflagget er blitt fjernet fra kongressbygningen i Sør-Carolina og vist ekte følelser overfor den svært bisarre våpensituasjonen som eksisterer i dagens USA.

Også denne uken viste han nok en gang at han ikke er som «alle andre presidenter», da han tok med seg familien sin på statbesøk til Cuba. Han er nemlig den første sittende presidenten på 88 år som setter sine føtter på kubansk jord. Det var president Calvin Coolidge (1872 - 1933) som sist besøkte Cuba i januar 1928.

Etter å ha vært på Cuba i noen dager har turen gått videre til Argentina, hvor han og familien feirer første del av påske. Onsdag kveld var det duket for festligheter i Kirchner Cultural Center i hovedstaden Buenos Aires, og vertskapet var president Mauricio Macri (57) og hans tredje kone Juliana Awada (41).

UT PÅ TUR: President Barack Obama og førstedame Michelle Obama har tatt med seg døtrene Sasha og Malia på jobb. Her lander de på flyplassen i Buenos Aires onsdag denne uken. Foto: NTB Scanpix
UT PÅ TUR: President Barack Obama og førstedame Michelle Obama har tatt med seg døtrene Sasha og Malia på jobb. Her lander de på flyplassen i Buenos Aires onsdag denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De to så svært drevne ut

Og, når man en gang er i Argentina - tangoens hjemland - kommer man ikke utenom det faktum at man er nødt til å ta seg en svingom på parketten. Men som president av verdens mektigste land har du riktignok «lov» til å bruke veto-kortet, dersom man ikke er helt komfortabel med å svinge på hoftene foran hundrevis av mennesker. 

Heldigvis er president Obama og hans kone Michelle Obama (52) av det lite selvhøytidelige slaget, og kastet seg ut i dansen.

Presidentparet fikk hver sin proffdanser å danse med, og de to så svært drevne ut. 

Pete Souza er offisiell fotograf i Det hvite hus, og er alltid med Obama på hans reiser. Naturlig nok overvar han presidentes svingom, og la ut bilde på sin offisielle Instagram-profil.

President Obama tango dances last night at the State Dinner in Argentina.

Et bilde publisert av Pete Souza (@petesouza)

I kommentarfeltet er det flere som påpeker at presidenten ser ut som han har danset tango før:

«Fantastisk bilde, Mr President. Det ser jammen ut til at noen har fulgt nøye med på instruktøren sin. Han ser ut som et naturtalent!», er det en som kaller seg «Okbarb» som skriver.

Mens en som kaller seg MrWoodard skriver: «Han er praktisk talt utro med Michelle her»

Vel, førstedamen hadde selv fått seg en relativt staut dansepartner..

PÅ PARKETTEN: Mon tro om Barack og Michelle Obama har øvd på tangoen hjemme i Det hvite hus? Foto: NTB Scanpix
PÅ PARKETTEN: Mon tro om Barack og Michelle Obama har øvd på tangoen hjemme i Det hvite hus? Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg visste ikke at han kunne danse så bra!», skriver «af_afreen», mens en annen lurer på om USA noensinne vil få en president som ham igjen.

I november går Obama av etter åtte år som USAs president - den 44. i rekken, og den aller første afroamerikanske mannen som er blitt valgt.

LES OGSÅ: Her skaper Obama og Ellen TV-historie