PÅ TYVEJAKT: Macaulay Culkin må trå til når tyver truer familiens hus i "Hjemme Alene".
PÅ TYVEJAKT: Macaulay Culkin må trå til når tyver truer familiens hus i "Hjemme Alene".Vis mer

O jul med din glede...

Sliter du med julestemningen i mildværet? Da kan du prøve disse filmene...

Latter og tårer!


SE VIDEO: Høydepunkter fra årets julefilmer, "Santa Clause 2" og "Deck the halls" !


Hvert år kommer det ut en rekke filmer som tar sikte på å få folk i julestemning. Her er noen av de mest vellykkete:


Hjemme Alene (1990): Snubling i leker og spader i fjeset... Tyvene Harry og Marv sliter med å overvinne åtte-åringen Kevin når de bryter seg inn i huset hans.


Med: Macaulay Culkin, Joe Pesci.


Se glimt fra filmen her! (ekstern side).


- It's a Wonderful Life (1946) : I julekosfilmen framfor noen, får forretningsmannen George Bailey hjelp av en engel til å se hvordan livet hans ville vært, dersom han ikke hadde levd.


Med: James Stewart, Anne Reed.


Se trailer fra filmen her! (ekstern side).


PitbullTerje (2005): Den norske filmen om 12-åringen Jim som får en uønsket kompis i klassens nye gutt PittbullTerje, fikk velfortjent ros da den kom ut, ikke minst på grunn av Atle Antonsens rolle som forfyllet nisse.


Med: Atle Antonsen, Jørgen Foss, Petrus A. Christensen


Se trailer for filmen her! (ekstern side).


Hjelp, det er juleferie: Familiemannen Clark Griswold leverer en av de morsomste julefefilmene når han prøver å skape den perfekte høytidsfeiringen... Legg spesielt merke til Julia Louis-Dreyfus (Elaine fra "Seinfeld) som den snobbete naboen.


Med: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette Lewis


Se glimt fra filmen her (ekstern side).


The Miracle on 34th Street  (1947): Når en mann som hevder at han er julenissen, blir sperret inne på mentalsykehus, tar en advokat på seg jobben med å bevise at han er den ekte varen.


Filmen har blitt en av de virkelige juleklassikerne, og har blitt filmet om igjen flere ganger.


Med: Natalie Wood, Maureen O' Hara.


Se trailer for filmen her (ekstern side)


Ghostbusters II (1989): Ikke alle jule-eventyr er like hyggelige, men når en elv av slim får onde ånder til å invadere New Yorks gater, må spøkelsesjegerne til pers igjen...


Med: Bill Murray; Dan Akroyd, Sigourney Weaver 


Se spøkelsesgutta i New Yorks undergrunn her (ekstern side)


Legenden om Narnia - Løven, heksa og klesskapet (2005):  Kanskje ikke en ren julefilm, men det snødekte fabel-landskapet som barna George, Lucy, Edmund og Susan vandrer rundt i, er god trøst for de som lengter etter en hvit jul.


Med: Georgie Henley, Jim Broadbent.


Se trailer her! (ekstern side)


The Nightmare before Christmas (1993): Tim Burtons animasjonsfilm om Halloween-kongen Jack som forsøker å kuppe julen har blitt et fast førjulsritual for mange, og et forbilde for mange av dagens animerte eventyr.


Med: Danny Elfman.


Se glimt fra filmen her (ekstern side)


Reisen til julestjernen (1976): For mange blir det ikke ordentlig jul uten Ola Solums film om Sonja som jakter på Betlehemstjernen, ikke minst på grunn av Hanne Krogh (da 20 år) i hovedrollen.


Med: Hanne Krogh, Knut Risan


 Merry Christmas,  Mr. Lawrence (1983): Filmen om en britisk fange i japansk fangeleir under 2. verdenskrig har påvirket mange, på grunn av den intense nervekampen mellom hovedpersonen og hans fangevoktere. En film som får deg til å huske at ikke alle har det bra i jula.


Med: David Bowie, Tom Conti