Kellyanne Conway:

«Nytt» utseende vekker oppsikt

- Tusen takk.

ENDRING: I snart fire år har Kellyanne Conway forsvart Donald Trump i offentligheten. Da hun nylig dukket opp på skjermen, var det derimot noe helt annet enn meningene hennes som sørget for debatt i sosiale medier. Foto / video: NTB Scanpix / FOX News / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Donald Trump brått stilte som presidentkandidat, var ikke det helt uten hjelp. Både i valgkampen og i ettertid har hans høyre hånd vært Kellyanne Conway (53), som har fungert som hans rådgiver siden han ble innsatt.

I rollen har hun klart å skape en hel del overskrifter på egen hånd, som da hun kom med det famøse utsagnet om «alternative fakta» for noen år tilbake. Conway har dessuten også fått æren for å ha gjort presidenten «mer spiselig», og er blitt beskrevet som profesjonell, veltalende og en god strateg.

At hun til stadighet er foran kameraene, gjerne mens hun taler presidentens sak, forsterker inntrykket. Denne uken var det imidlertid noe helt annet enn meningene hennes som klarte å skape overskrifter internasjonalt. Flere har nemlig bitt seg merke i at stjernerådgiveren har gjennomgått en aldri så liten makeover, som hun viste frem på direkten nylig.

Diskusjoner

New York Post er blant mediene som omtaler saken. Conway har i hele presidentperioden vært kjent for å kle seg presentabelt og fint, men blir ofte overskygget av blant andre førstedame Melania Trump - som mer enn én gang de siste årene har klart å skape overskrifter med sin svindyre garderobe.

Nå er det derimot Conway som stjeler glansen. Flere medier påpeker at Conway virket mer sminket og stylet enn vanlig, med glossy lepper og myk hud. Radiovert Stephanie Miller var en av dem som var først ute med å påpeke forandringen.

«Hva i alle dager har skjedd med Kellyanne Conway?», skrev hun på Twitter, hvor over 13 000 har likt innlegget. Hun har senere slettet innlegget.

I tråden spekulerer flere på om Conway har endret noe med utseendet sitt, i form av fillers eller laserbehandlinger. Det har rådgiveren ikke kommentert selv. Andre mener derimot at det kan være snakk om et filter, som tjenesten Zoom tilbyr. Filteret glatter ut huden til brukerne.

«I Hollywood kaller vi dette en 'forfriskelse'», skriver skuespiller Kristen Johnston om endringen.

- Dette har hun gjort

Andre spekulerer på om det er den nye hårsveisen som sørger for at utseendet hennes virker såpass annerledes. Conway vil ikke overfor New York Post kommentere transformasjonen direkte, men sier at hun har vært i Det hvite hus siden pandemien brøt ut.

Samtidig slenger hun på en liten «tusen takk» etter å ha fått en kompliment fra journalisten. Cecilie Krogh, frisør og skjønnhetsekspert i Aller Media, mener at Conway trolig har tatt noen grep for å motvirke det å se «sliten ut».

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Utseendet til Kellyanne Conway har nok båret preg av å måtte balansere mellom sin sjef, Donald Trump - og sin ektemann, George Conway, republikaneren som legger hele sin sjel i å få kastet Trump ut av Det hvite hus. Da hadde nok alle og enhver sett litt slitne ut. Det har hun fått gjort noe med nå, forteller Krogh, og fortsetter:

- Grepene hun har tatt med både hår og makeup er smarte og elegante, uavhengig av om hun har tatt enda sterkere grep. Ved å legge inn en litt dypere farge i røttene, skaper man illusjonen om et fyldigere hår. I tillegg har hun stylet det med krøller, som gjør at tuppene blir blanke og samlet, sier hun, og legger til at Conway har rammet inn ansiktet mer med denne sveisen.

SOMMERFIN: Cecilie Krogh viser hvordan du sminker deg i sommervarmen. Vis mer

- For dumt

Hun nevner dessuten at sminken er sofistikert. Likevel påpeker hun at sminke ikke kan fikse alt.

- Makeup kan trylle, men slike kinnbein får man ikke ved å bare konturere. Sminken fokuserer på friskhet og glød, og det er tydelig at Conway har gjort seg flid med både concealer og highlighter, noe som bidrar til et mer våkent blikk, sier hun, og fortsetter:

- Jeg liker godt hvordan den harde svarte lineren har blitt erstattet med en mykere finish. Da ser man yngre og mer opplagt ut. Huden hennes heier muligens på Biden, for må hun balansere på en knivsegg i fire nye år kan det bli langt mer utfordrende med en oppfriskning før neste valgkamp.

NY FARGE: Cecilie Krogh mener Conway ser bedre ut uten den mørke eyelineren hun har blitt så kjent for å ha. Foto: NTB Scanpix
NY FARGE: Cecilie Krogh mener Conway ser bedre ut uten den mørke eyelineren hun har blitt så kjent for å ha. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mote- og skjønnhetsekspert i KK, Malin Gaden, forteller på sin side til Se og Hør at hun synes fokuset ikke burde ligge på rådgiverens utseende.

- Jeg tipper at hennes mannlige kolleger ikke får kommentarer på hvilke antrekk de har på seg eller på utseendet sitt. Kan vi ikke heller fokusere på den jobben hun gjør? Det her begynner å bli for dumt, slår Gaden fast.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Omstridt

Conway har, som nevnt, vært involvert i mang en skandale i løpet av de snart fire årene hun har stått bak president Trump. I begynnelsen av februar i 2017 uttalte hun seg om «Bowling Green-massakren» - som aldri hadde funnet sted.

I mars samme år fikk hun også gjennomgå for det mange kalte mangel på respekt og etikette. Det skjedde etter et møte i Det ovale kontor mellom president Trump og lederne av høyskolene og universitetene i USA hvor studentmassen tradisjonelt har bestått av afroamerikanere.

Det var også her at Conway ble fotografert knelende i sofaen, med høyhælte sko på, samtidig som hun trykket på mobiltelefonen.

Etiketteekspert Reidar Helliesen var bare en av dem som mente at rådgiveren «overskrider grensen fullstendig for hva som er anstendig i en slik formell setting». Det sa han til Dagbladet.

LES OGSÅ: Viser frem spesielt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer