BROR OG SØSTER: Jon Almaas' søster Astrid blir å se på NRK fremover.  Foto: NRK
BROR OG SØSTER: Jon Almaas' søster Astrid blir å se på NRK fremover. Foto: NRKVis mer

«Nytt på nytt»-Jons søster blir TV-stjerne

Legen Astrid går i storebrors fotspor og blir å se på NRK i beste sendetid fremover.

SEOGHØR.NO: Helt siden oppstarten i 1999, har TV-profil Jon Almaas (48) vært programleder for det populære humorprogrammet «Nytt på nytt» på NRK. 

Nå går også søsteren hans Astrid Nylander Almaas (40) i storebrors fotspor, og har sikret seg jobb i statskanalen.

- Det blir rart å se seg selv på TV. Heldigvis kan jeg konsentrere meg om mine to dyktige kolleger Wasim og Elisabeth og alle de morsomme folkelagene vi møter, sier Astrid til Seoghør.no. 

Astrid jobber som lege til vanlig, og er én av tre leger som er med i det nye NRK-programmet «Hva feiler det deg?», som har premiere onsdag 16. mars.

Programmet er ifølge NRK en medisinsk gjettelek der to lag konkurrerer om å stille diagnoser på ekte pasienter.

Der skal de tre legene konkurrere mot vanlige folk, som i motsetning til legene får lov til å bruke Internett som hjelpemiddel, om å stille rett diagnose.

- Her er det mulighet for å lære mer om helse og sykdom, og samtidig bli underholdt av morsomme oppgaver, overraskende svar og spennende pasienter som forteller ekte historier. Publikum får se hvor forskjellig legene og folkelagene går frem for å finne riktig diagnose, sier hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet. 

HER ER LEGENE: Legelaget består av f.v. Wasim Zahid, Elisabeth Holmboe Eggen og Astrid Nylander Almaas. Foto: Anders Leines/NRK
HER ER LEGENE: Legelaget består av f.v. Wasim Zahid, Elisabeth Holmboe Eggen og Astrid Nylander Almaas. Foto: Anders Leines/NRK Vis mer

Prisvinnende storebror

Selv om Astrid ikke har så mye erfaring fra TV, kan man si noe annet om hennes berømte storebror.

«Nytt på nytt»-programlederen har vunnet tre «Gullruten»-priser for jobben i det populære humorprogrammet, og da Seoghør.no møtte ham under prisutdelingen i 2014, var han svært selvsikker. 

Han var nemlig også den gang nominert, men stakk hjem uten statuett. 

- Jeg har det jeg trenger, og har vunnet tre ganger før. Det er overraskende at jeg fortsatt blir nominert, sa Almaas til Seoghør.no den gang. 

Almaas sa at han ikke hadde plass til flere statuetter, og at han oppbevarer den ene i bilen sin.

- Jeg har en «Gullruten»-statuett i bilen, en på hytta og en på peishylla. Så jeg har egentlig ikke plass til flere, spøkte han. 

«Hva feiler det deg?» har premiere på NRK1 onsdag klokken 19.45, mens «Nytt på nytt» sendes på samme kanal hver fredag klokken 20.55. 

POPULÆRT PROGRAM: Det er Pernille Sørensen, Jon Almaas og Johan Golden som er med i «Nytt på nytt» Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
POPULÆRT PROGRAM: Det er Pernille Sørensen, Jon Almaas og Johan Golden som er med i «Nytt på nytt» Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer

LES OGSÅ: Ser du hva som er nytt med Kristin Skogheim?