Kenza Zouiten Subosic:

Nytt bilde får kritikk:
- Det er smakløst

Den svenske influenseren Kenza Zouiten Subosic delte nylig et ammebilde med følgerne sine. Det har fått mange til å reagere.

FÅR REFS FOR AMMEBILDE: Den svenske bloggeren og influenseren Kenza Zouiten Subosic får massiv kritikk etter et bilde som viser 28-åringen amme sønnen sin i offentligheten. Foto: NTB Scanpix
FÅR REFS FOR AMMEBILDE: Den svenske bloggeren og influenseren Kenza Zouiten Subosic får massiv kritikk etter et bilde som viser 28-åringen amme sønnen sin i offentligheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av juni ble den svenske bloggeren og influenseren Kenza Zouiten Subosic (28) og ektemannen Aleksandar Subosic (34) foreldre for første gang til sønnen Nikola. Siden fødselen har 28-åringen delt hyppig om tiden som nybakt mor med følgerne sine, men ikke alt har blitt tatt like godt imot.

Nylig fikk hun blant annet kritikk for kroppen sin etter at hun delte et bilde i en magetopp.

Etter å ha fått drøssevis av negative kommentarer fra tilhengerne sine om at kroppen hennes ikke hadde forandret seg etter fødselen, så hun seg nødt til å svare for seg.

Det gjorde hun i et innlegg på Instagram sin historiefunksjon, der hun blant annet fortalte at magen hennes er helt annerledes sammenlignet med før hun fikk barn - og at det ikke gjør henne noe i det hele tatt.

View this post on Instagram

That pinky toe 😂😍

A post shared by Kenza Zouiten Subosic (@kenzas) on

Deler ærlig bilde

Nå er det nok en gang et bilde av den svenske toppbloggeren som vekker oppsikt. På sosiale medier deler Kenza et bilde av seg selv som ammer sønnen, Nikola, ute i offentligheten.

- Vi har en sulten gutt som gjerne spiser hver time eller annenhver time, og da må brystet komme frem uansett hvor vi er. Det finnes ikke tid til å tenke «oi, lurer på om noen har vanskeligheter med at jeg ammer her?». Det er enten det eller en skrikende baby, du velger, skriver Kenza på bloggen sin.

Videre skriver 28-åringen at hun aldri kommer til å forstå seg på folk som reagerer på at kvinner ammer barna sine i offentligheten.

- Jeg forsøker å være forsiktig og ikke vise frem brystvorten, men jeg kan garantere at du hundre prosent slipper å se den om du ser en annen vei, fortsetter hun.

I kommentarfeltet til blogginnlegget strømmer det inn med kommentarer som hyller den svenske bloggeren for at hun velger å amme sønnen i offentligheten.

- Er dette virkelig nødvendig

Men da hun valgte å dele det samme bildet på Instagram-profilen sin fikk pipa en helt annen lyd. Det tok ikke lang tid før det begynte å renne inn med kritikk i kommentarfeltet.

- Det handler om respekt. Vi som mennesker, i forskjell til dyr, har valget å vise hensyn til de rundt oss. Vi er sympatiske, kan tenke på konsekvenser og andres følelser. Jeg er en mamma, men jeg sitter ikke å blottlegger brystene mine hvor som helst. For ekstremt mange personer er bryster noe intimt og privat, skriver en av følgerne som finner Kenzas bilde støtende.

- Er dette virkelig nødvendig? Hva blir det neste? At du bytter bleier fulle av bæsj? Du har en trang til å vise deg frem. Jeg har fått nok, «UNFOLLOW», raser en annen.

- Jeg vil ikke se et nærbilde av en annen mor sin pupp. Ikke for fem flate øre. Det er smakløst og totalt unødvendig å vise frem. Å amme barnet sitt burde være noe som er privat og noe du gjør sammen med barnet ditt alene, skriver en tredje.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Tar seg ikke nær av kritikken

Den negative oppmerksomheten fikk den svenske toppbloggeren til å svare på kritikken fra følgerne sine.

NORMALISERE: Kenza mener det er viktig å dele slike ærlige bilder. Foto: Skjermdump fra Instagram.
NORMALISERE: Kenza mener det er viktig å dele slike ærlige bilder. Foto: Skjermdump fra Instagram. Vis mer

På Instagrams historiefunksjon kommer det tydelig frem at 28-åringen ikke tar seg nær av de negative kommentarene.

- På dette bildet viser jeg mindre av brystene mine enn det jeg gjør på bikinibildene mine. Det er ingen som forteller meg at mine bikinibilder er støtende? At jeg burde dekke til brystene mine med et teppe og være mer «classy»? Ingen som stiller spørsmål ved at jeg deler bikinibilder?, skriver 28-åringen.

- Hvordan har det seg slik at amming fortsatt er støtende for så mange? FORDI samfunnet og menn har seksualisert brystene. De har tatt vekk meningen med en kvinnes bryster: Å mate barnet sitt. Bare fordi det har pågått så lenge, betyr det ikke at vi ikke bør stille spørsmål ved det, fortsetter Kenza.

Den svenske 28-åringen avsluttet med å fastslå at å dele slike bilder er viktig, spesielt med tanke på kommentarene som har blitt lagt igjen under ammebildet hennes på Instagram.

LES OGSÅ: Dette bildet fikk fansen til å reagere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer