ROMANTISK: Det italienske kjæresteparet Ricardo og Michela nyter livet på hotellet Parque Santiago. Foto: Erik Valebrokk
ROMANTISK: Det italienske kjæresteparet Ricardo og Michela nyter livet på hotellet Parque Santiago. Foto: Erik ValebrokkVis mer

Nyt livet på Tenerife

Tenerife er Gran Canarias sterkeste utfordrer, og det er ikke uten grunn. Den største kanariøya har minst like mye å by på.

SEOGHØR.NO: Playa de las Americas og Los Cristianos er de to største charterdestinasjonene på Tenerife. De ligger helt sør på øya, glir inn i hverandre og utgjør et flere kilometer langt feriested der du ikke mangler noe!

Gran Canaria har lenge vært den store favoritten blant nordmenn vinterstid, men Tenerife har i stadig større grad styrket sin posisjon. Alle vi treffer på vår vei, bekrefter også at det er en øy som har alt de trenger for en vellykket ferie – strender, flotte hoteller, gode aktivitetstilbud og så videre i det nærmest uendelige.

COOL DUDES: Fran og Juan jobber på surfeskolen Arona Tenerife Surf Academy på Playa Honda, en del av Playa de las Americas. Foto: Erik Valebrokk
COOL DUDES: Fran og Juan jobber på surfeskolen Arona Tenerife Surf Academy på Playa Honda, en del av Playa de las Americas. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Livet langs promenaden

Costa Adeje er samlebetegnelsen på hele området som består av Los Cristianos, Playa de las Americas og Playa de Fañabé, og rommer et enormt antall hoteller i alle prisklasser. Her på sørkysten av Tenerife er du aldeles ikke alene, men du har tilgang til et av de mest komplette feriestedene på samtlige kanariøyer.

En flere kilometer lang promenade binder byene sammen. Du finner restauranter og barer, strandklubber med egne havbassenger, surfeskoler og massasjesentre. Litt lenger bort – i retning vestover – finner du også den lille byen La Caleta som er litt fredeligere, og et godt valg for deg som vil ha mer ro, men samtidig være nær opplevelsene.

Herlige Siam Park

Det enorme badelandet Siam Park er en stor turistmagnet for hele området, og det sies da også å være det desidert kuleste og største badelandet i hele Europa. Et besøk her er et must.

TUT OG KJØR: Badelandet Siam Park er et gøyalt sted å være for folk i absolutt alle aldre. Foto: Oddvar Walle Jensen
TUT OG KJØR: Badelandet Siam Park er et gøyalt sted å være for folk i absolutt alle aldre. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Her er det moro for folk i alle aldre. En kunstig strand har god plass til de som vil slappe av og bade, og her kan du også leie private cabanas og bli servert cava og ha det riktig så hyggelig.

Nevnes skal også surfebølgen, show med søte sjøløver og en lang «elv» som går gjennom store deler av parken der du kan flyte rolig av sted i store baderinger.

Ut på ridetur

I åssiden ovenfor Los Cristianos ligger ridesenteret Club Hipico. Her kan både nybegynnere og mer erfarne ryttere stifte bekjentskap med Tenerife sett fra hesteryggen, og det kan vi love er en fin opplevelse.

PÅ HESTERYGGEN: Det er deilig å bevege seg vekk fra stranden noen ganger også. Foto: Vibeke Montero
PÅ HESTERYGGEN: Det er deilig å bevege seg vekk fra stranden noen ganger også. Foto: Vibeke Montero Vis mer

Det er tydelig fra du ankommer den lille ranchen at du har med bra folk å gjøre. Selv de aller minste kan komme hit og ri på små shetlandsponnier. Landskapet du rir gjennom er vakkert, og du får svimlende utsikter til Tenerifes kystlandskap.

EDLE DRÅER: Tenerifes beste lunsj får du på paradoren ved foten av Teide.  Foto: Erik Valebrokk
EDLE DRÅER: Tenerifes beste lunsj får du på paradoren ved foten av Teide. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Toppen av Tenerife

Eller hva med en fjelltur? Lei bil en dag eller to og kjør opp til Teide, vulkanen midt på øya som er Spanias høyeste fjell. Det er en nydelig tur, og vil du ha en ekstra opplevelse, spiser du lunsj på paradoren (hotellet) som ligger på platået ved foten av toppen. Det er en av øyas virkelige perler, og serverer usedvanlig god kanarisk husmannskost.

Små landsbyer som Los Abrigos og El Médano ligger bare en kort taxitur unna Los Cristianos og Playa de las Americas, og kan skilte med fine, fredelige strender og mange gode restauranter. Fint for en dagsutflukt vekk fra massene.

STILLE STUND: Rett før solnedgang er det ekstra fint på Tenerifes strender, da blir sanden gylden. Foto: Erik Valebrokk
STILLE STUND: Rett før solnedgang er det ekstra fint på Tenerifes strender, da blir sanden gylden. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Fotturer eller sykkelturer er også ypperlige aktivitetsmuligheter, like mye som late dager på stranden eller ved bassenget.

Du er aldri alene, men alle andre er der av nøyaktig samme årsak som deg – å nyte livet.

Tenerife

Slik kommer du hit: Apollo, Star Tour, Ving og Solia har alle et stort utvalg hoteller på Costa Adeje og feriestedene Los Cristianos og Playa de las Americas. Spennvidden er stor, både i pris, målgruppe og kvalitet. Avhengig av ditt behov bør du sjekke hotelltilbudet til alle fire.

Seks gode opplevelser

Siam Park – angivelig Europas største badeland, med noe for absolutt alle. Her er vanvittige rutsjebaner, surfebølger, kunstig strand med private cabanaer, sjøløveshow og mye annen moro. 

Promenaden – en spasertur langs promenaden som binder sammen Los Cristianos og Playa de las Americas er gratis og veldig fin. Du velger selv hvor langt du vil gå, den er nærmere en mil lang totalt om du regner med hele veien bort til La Caleta.

El Médano – en knøttliten landsby øst for flyplassen og dermed en liten taxitur unna. Her finner du en av det sørlige Tenerifes fineste og fredeligste strender, og dessuten noen hyggelige restauranter med veldig god mat.

Los Roques – meget god restaurant i Los Abrigos, en annen liten landsby rett bortenfor flyplassen. Her satser kokken på å servere gjestene de beste råvarene som er å oppdrive på Tenerife, og importerer derfor så lite som mulig. Litt dyrt, men verdt pengene.

På hesteryggen – det er en super opplevelse å tilbringe en time eller to på hesteryggen når du besøker Club Hipico, et lite ridesenter i åssiden ovenfor Los Cristianos. Prisene er også hyggelige.

Kjøretur til Teide – Spanias høyeste fjell er vulkanen Teide, og den er tilgjengelig enten med leiebil eller organiserte turer. (Sjekk med din operatør eller med hotellet.) Turen er i seg selv nydelig, og du kommer nesten hele den siste veien til toppen med taubane. Et ekstra tips er å spise lunsj på paradoren ved foten av toppen.

Se flere bilder her:

DET GODE LIV: Når solen går ned over stranden i El Médano er det fint bare å være til. Foto: Erik Valebrokk
FRISKE TAK: Sykkelferie på Tenerife krever en viss innsats. Det er bratt opp til nasjonalparken Teide. Foto: Erik Valebrokk
HEMMELIG PERLE: Landsbyen El Médano er en taxitur unna Los Cristianos og vel verdt et besøk. Foto: Erik Valebrokk
MUSIKK TIL MATEN: Denne trubaduren underholder gjestene på restauranten med det besynderlige navnet Monkey Bravo. Foto: Erik Valebrokk
POPULÆR STRAND: Stranden i Los Cristianos tiltrekker seg fullt av folk. Foto: Erik Valebrokk
JENTER PÅ TUR: De tyske venninnene Iris og Stephanie koser seg på Playa de los Americas. Foto: Erik Valebrokk
GODT UTVALG: Det er enkelt å få seg en cocktail på Tenerife. Foto: Erik Valebrokk
KARRIG LANDSKAP: Det blir tørt på Tenerife, men kaktusen klarer seg fint. Foto: Erik Valebrokk
RUSTEN: En og annen gammel port vitner om vær og vind. Foto: Erik Valebrokk
PUST I BAKKEN: Et kjærestepar slapper av på Maui Beach Club. Foto: Erik Valebrokk
BARE TIL PYNT: Denne båten tilhører Maui Beach Club som har også har sitt eget sjøbasseng. Foto: Erik Valebrokk
KJENTE SPRÅK: Det er et stort marked for skandinaviskspråklige tilbydere sør på Tenerife. Foto: Erik Valebrokk
LANGE BLIKK: Det er klart du kan se litt av hvert når du snur kikkerten mot land. Foto: Erik Valebrokk
LILLE BUDDHA: Et lite stykke Thailand kan du også finne lans promenaden. Foto: Erik Valebrokk
FRED OG RO: Noen ganger er det mest beroligende i verden bare å myse ut mot havet. Foto: Erik Valebrokk
FLOTT LANDSKAP: Kjører du opp i fjellene får du flotte naturopplevelser. Foto: Erik Valebrokk
KJÆRESTER PÅ FERIE: Italienske Michela og Ricardo har det helt topp på tur. Foto: Erik Valebrokk
ET HUNDELIV: Hvis du besøker ridesenteret Club Hipico blir du tatt i mot av et kobbel lykkelige hunder. Foto: Erik Valebrokk
SNILLE DYR: Club Hipico har gemyttelige hester, så det er bare å ta med barna. Foto: Erik Valebrokk
ÅPEN BAR: Det er noe helt eget å sitte på en utendørsbar som denne i 25 grader. Foto: Erik Valebrokk
ET VARP: Det er alltids "happy hour" et sted. Foto: Erik Valebrokk

 

LES OGSÅ: Her kan du komme i form i ferien

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.