Nyoppusset paradis

Nå kan du igjen nyte luksuslivet i Thailand. Khao Lak kan friste med eksklusive hoteller og milelange strender.

UVIRKELIG VAKKERT: Le Meridien er et av femstjernershotellene i Khao Lak. Dette er fra hotellstranden.     Foto: Wikström reiser
UVIRKELIG VAKKERT: Le Meridien er et av femstjernershotellene i Khao Lak. Dette er fra hotellstranden. Foto: Wikström reiser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå braker det snart løs i Thailand. Høysesongen står for døra, og de første charterflyene er klare for avgang i november - og Khao Lak er intet unntak.

Khao Lak ligger i hjertet av Phang Nga-regionen og er et av områdene i Thailand som ble aller hardest rammet av tsunamien i desember 2004. På toårsdagen for katastrofen – skal en ny gravlund og et nytt minnesmerke over de omkomne formelt åpnes.


LES OGSÅ: Komplett guide til Thailand!


Men det bygges også hoteller, restauranter og butikker, etter alle kunstens regler for å lokke turistene tilbake. Nå skal ferieparadiset fremstå som flottere og mer luksuriøst enn noen gang. Etter tsunamien er det investert ca. 650 millioner kroner i hoteller her.

Voksent publikum
Prisene har steget kraftig, både i årene før og etter tsunamien rammet. Ryggsekkturistene som tidligere reiste til Khao Lak er skiftet ut med et mer kjøpesterkt og voksent publikum. Likevel skal det nevnes at det finnes hoteller her for dem som ikke har endeløse budsjetteter.

Selv om noen eksklusive femstjerners hoteller som Le Meridien og Sarojin ligger her, smykker hovedtyngden av hotellene seg med to eller tre stjerner. Det finnes et titall firestjerners hoteller i Khao Lak.

Store prisforskjeller
Du vil legge merke til store prisforskjeller på tjenester om du kjøper dem på, eller utenfor, hotellet ditt. For eksempel vil en times massasje koste deg om lag 250 kroner på et av femstjernershotellene, mens du på stranden utenfor kan få samme behandling for en femtilapp. Du bør også få vasket klærne dine utenfor hotellet. Det finnes flere små vaskerier som vasker og stryker klær for kilopris. De fleste tar 7-8 kroner per kilo, mens hotellene tar betalt per plagg du leverer, og det kan bli mye vask i tropevarmen.

Matprisene varierer selvsagt betydelig, men enten du spiser på hotellenes topprestauranter eller fra et lite gatekjøkken kan du være trygg på at maten er god, og at servicen upåklagelig. De små gaterestaurantene ligger på rekke og rad, men vær litt på vakt overfor dårlig hygiene. Ha gjerne med en pakke våtservietter til hendene, og tørk bestikk og tallerken hvis du har anledning til det.

Paradis i sola
Grunnet all byggeaktiviteten er det lett å kjøpe katta i sekken når du bestiller tur til Khao Lak. Da Se og Hør besøkte stedet fant vi hoteller der nabotomten lå i ruiner, eller det var byggeaktivitet lik eved. Ring derfor direkte til hotellet, eller dobbeltsjekk med reisebyrået, for å forhøre deg om omgivelsene.


LES OGSÅ: Nye anlegg i Phuket


Siden størsteparten av Khao Lak ble smadret av tsunamien, er også det meste av restauranter, kjøpesentre og butikker bygget nytt. Og det er ingen tvil om at det hersker en betydelig optimisme her nå – Khao Lak skal tilbake på kartet som det paradiset mange mener det er. Det er nemlig svært lett å bli sjarmert av dette stedet, spesielt når du sitter nede ved stranden, nyter en iskald brus eller øl godt plassert i solstolen - og det eneste som bryter stillheten er bruset fra havet og vinden som stryker deg behagelig gjennom håret. Da er det godt å leve!

OBS! Det skjer stadige endringer i Khao Lak. Nye prosjekter settes i gang, andre ferdigstilles. En grei måte å holde seg à jour på er via nettstedet www.khaolaklovers.com/forum. Her finner du oppdatert informasjon og kan legge ut spørsmål og få svar på alt du lurer på.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer