ETTER TSUNAMIEN: Khao Lak i ruiner.. Foto: All Over Press
ETTER TSUNAMIEN: Khao Lak i ruiner.. Foto: All Over PressVis mer

Nyoppusset paradis

Khao Lak kan friste med ekslusive hoteller og milelange strender..

Nå kan du igjen nyte luksuslivet i Thailand!


SEHER.NO: Nå braker det løs i Thailand. høysesongen står for døra, de første charterflyene er klare for avgang i november- og Khao Lak er intet unntak.


Khao Lak ligger i hjertet av Phang Nga-regionen, og er et av områdene i Thailand som ble aller hardest rammet av tsunamien i desember 2004. På toårsdagen for katastrofen skal en ny gravlund og et nytt minnesmerke over de omkomne formelt åpnes.


Men det bygges også hoteller, restauranter og butikker etter alle kunstens regler for å lokke turistene tilbake. Nå skal ferieparadiset fremstå som flottere og mer luksuriøst enn noen gang. Etter tsunamien er det investert ca. 650 millioner kroner i hoteller her.


Voksent publikum


Prisene har steget kraftig, både i årene før og etter tsunamien rammet. Ryggsekkturistene som tidligere resite til Khao Lak er skiftet ut med et mer kjøpesterkt og voksent publikum. Likevel skal det nevnes at det også finnes hoteller her for dem med mindre feriebudsjett.


Selv om noen ekslusive femstjernes hoteller, som Le Meridien og Sarojin ligger her, har hovedtyngden av hotellene to eller tre stjerner. Det finnes også et titall firestjernes hoteller.


Store prisforskjeller


Du vil legge merke til store prisforskjeller på tjenester, om du kjøper dem på, eller utenfor, hotellet ditt. For eksempel vil en times massasje koste om lag 250 kroner på et av femstjernes hotellene, mens du på stranden utenfor kan få samme behandling for en femtilapp.


Du bør også få vasket klærne dine utenfor hotellet. Det finnes flere vaskerier som vasker og stryker klær for en hyggelig kilopris.


Matprisene varierer betydelig, men enten du spiser på hotellenes topprestauranter eller fra et lite gatekjøkken, kan du være trygg på at maten er god og servicen upåklagelig. De små gaterestaurantene ligger på rekke og rad, men vær litt på vakt overfor dårlig hygiene. Ha gjerne med en pakke våtservietter til hendene, og tørk bestikk og tallerken hvis du har anledning til det.


Paradis i sola


Grunnet all byggeaktiviteten er det lett å kjøpe katta i sekken når du bestiller tur til Khao Lak. Da Se og Hør besøkte stedet fant vi hoteller der nabotomten lå i ruiner, eller det var byggeaktivitet like ved. Ring derfor direkte til hotellet, eller dobbeltsjekk med reisebyrået, for å forhøre deg om omgivelsene.


Siden størsteparten av Khao Lak ble smadret av tsunamien, er også det meste av restauranter, kjøpesentre og butikker bygget nytt. Og det hersker ingen tvil om at det hersker en betydelig optimisme her nå - Khao lak skal tilbake på kartet som det paradiset mange mener det er.


Det er svært lett å bli sjarmert av dette stedet, spesielt når du sitter nede ved stranden, nyter en iskald brus eller øl godt plassert i solstolen - og det eneste som bryter stillheten er bruset fra havet og vinden som stryker deg behagelig gjennom håret.


OBS! Det skjer stadige endringer i Khao lak. nye prosjekter settes i gang, andre ferdigstilles. En grei måte å holde seg a jour på er via nettstedet: www.khaolaklovers.com/forum


Her finner du oppdatert informasjon og kan legge ut spørsmål, og få svar, på alt du lurer på..