Finn Schjøll:

Nyoperert: - Så takknemlig

Finn Schjøll avslører at han nylig har gjennomgått en operasjon.

OPERERT: Finn Schjøll har operert og sender denne hilsen fra sykehussenga. Vis mer
Publisert

Torsdag kveld delte hele Norges Blomster-Finn (73) en gledelig oppdatering med sine nesten 150 000 følgere på Instagram.

I innlegget skriver han at han endelig har fått skiftet ut kneet sitt, og er strålende fornøyd med operasjonen.

- Det går veldig bra, det var ingen komplikasjoner og jeg er så takknemlig, forteller en nyoperert Schjøll til Se og Hør.

Videre forklarer han at han skiftet kneet på grunn av store smerter, og at han er lykkelig for å få gjennomført operasjonen.

Finn ble operert på tirsdag på Sykehuset i Vestfold og er full av lovord om både kirurger og sykepleiere.

- Jeg kom hjem i dag (torsdag journ.anm.) og klarer faktisk å gå på foten. Jeg vet og kjenner allerede nå at dette kommer til å gå veldig bra, sier den alltid positive 73-åringen.

Rekonvalesens-tiden etter en slik operasjon ligger på mellom fire til seks uker. Opptreningen er spesielt viktig for et godt resultat, og Schjøll er innstilt på å gjøre det som trengs:

- Ja det er ikke noe å snakke om. Jeg mener jeg skylder alle de flinke folkene som har operert meg å gjøre etterarbeidet, når de har levert et så vellykket resultat.

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer

Han er kjent for å være en sprudlende og positiv fyr, og det er han også nå.

- Ja, jeg har jo ikke noe grunn til å være noe annet! Nå er jeg fornøyd og takknemlig, og kanskje litt påvirket av medisinene, legger han lattermildt til.

Skjulte kreften

Kneet er imidlertid barnemat i forholdt til hva Finn har gått gjennom tidligere.

I 2014 ble det kjent at blomsterdekoratøren hadde fått kreft i prostata. Tv-profilen ble operert og friskmeldt. I ettertid pratet han om det hele med mye humor.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sier Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer

I 2018 kom derimot kontrabeskjeden. Kreften var tilbake, og han måtte straks begynne med en ny runde behandlinger og stråling. Han var blitt 70 år, og for mange i hans alder kan en slik diagnose oppleves som svært skremmende.

Schjøll kunne derimot fortelle til Vår Staude (54) på «God Morgen Norge» at han tok beskjeden med knusende ro, og at han ikke ble redd.

- Det er sånn at om du har kreft én gang er det lettere å få det igjen. Celledeling er litt som sjampinjonger, du vet aldri når det dukker opp. Jeg kommer til å sjekke meg resten av livet, fortalte han da.

Men selv om det virket som han tok det hele uten en eneste bekymring, hadde Schjøll problemer med å fortelle sine to barn, fire barnebarn og samboeren gjennom 35 år, Knut B. Bakke, om diagnosen.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

- Jeg holdt på det helt til jeg skjønte at det ikke kunne utsettes lenger, men det er også fordi jeg tror det er verre å være pårørende enn syk. Så jeg tenkte at jeg ville spare dem, men jeg skjønte at dette kom til å komme ut på et eller annet tidspunkt, forklarte han, og fortsatte:

- De ville ikke vise meg sin bekymring, men jeg visste jo at de var det. Og Knut, han var nok veldig bekymret. Jeg er født ubekymret, og han er veldig bekymret. Sånn sett har det vært bra for ham, tror jeg.

LES OGSÅ: Blomster-Finn operert for kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer